5 Familjevänliga recept för att inspirera veckans måltidsplan

Är du någonsin nyfiken på vad Kitchn redaktörer lagar och äter hemma? Du kan bli förvånad över hur ofta vi lagar nya recept till middag eller hur ofta lagar vi recept från webbplatsen hemma. Du måste öva vad du predikar, rätt?

Jag trodde att jag skulle börja med att dela det jag lagar till min familj på fyra i veckan från Kitchn-recept. Varje fredag ​​kväll sätter jag mig ner med min planerare och en cocktail och väljer en veckas värdmiddagar för veckan framåt. Detta kan inspirera dig att laga några av dessa recept själv (kanske du saknade dem på webbplatsen) eller kanske det här kommer att ge dig idéer för en liknande måltidsplan för din familj och veckan framåt. Så här är de fem middagar jag lagar mat för veckan den 13 mars till och med den 17 mars.

(Bildkrediter: Meghan Splawn)

Veckans måltidsplan

Planera mina veckovisa måltider har blivit en vana jag tycker om. Eftersom jag ofta frågas av vänner och familj vad jag lagar mat till middag varje vecka, tyckte jag att det skulle vara bra att dela med mig av mina måltider varje vecka. Oavsett om du bara lär dig att planera måltiden och letar efter ett verkligt exempel på hur det här fungerar eller du är en gammal pro på jakt efter inspiration, här är en titt på hur jag matar min familj denna vecka.

Ny till måltidsplanering? Börja här.

  • Det bästa sättet att använda en helg för måltidsplaneringsframgång
  • Fråga dig själv dessa 5 frågor innan du börjar planera måltiden
  • 5 strategier för att plocka recept för en vecka med måltidsplanering

(Bildkredit: Lauren Volo)

Måndag: Bakad potatis, Broccoli och Korv

För måndag kväll återuppvärmer jag bakade potatisar kokta på söndag och serverar dem med rostad broccoli och kokta andouillekorv. Jag värmer upp dem på samma plåt som broccoli. Det här är inte så mycket ett recept som en sammansättning av komponenter som ger en tröstande middag som hjälper oss att underlätta i veckan.

(Bildkredit: Lauren Volo)

Tisdag: 10-Minute Black Bean Tacos

Min dotter har en konstklass efter skolan på tisdagar, vilket betyder att vi kommer hem senare och behöver något som snabbt kan komma ihop och skräddarsys för barns gomar. Dessa tacos är verkligen en 10-minuters affär. Jag ska servera slaw på sidan för mina barn och lämna salsan av deras tacos.

(Bildkredit: Lauren Volo)

Onsdag: Easy One-Pot Chicken Teriyaki med grönsaker och ris

Jag har en take-out behållare av ris som måste användas upp och detta recept kommer att göra det mesta av det. Jag ersätter även kycklinglår för bröst eftersom jag har lite i frysen som behöver användas. För att göra detta verkligen en krukmirakel, använd gärna fryst förkokt ris istället för att laga det från torrt och vad som helst som du har till hands. Det är den snabba teriyaki-såsen som gör denna maträtt så lätt att blanda och matcha med vad du har till hands.

(Bildkredit: Christine Han)

Torsdag: Köttbullar över Grits

Min mans middagsförfrågan denna vecka? Köttbullar. Jag ska ge Emmas teknik för köttbullar i den långsamma kokaren ett försök och servera dem över ostiga grits med äppelskivor för barnen. Fingrar korsade för rester.

(Bildkredit: Lauren Volo)

Fredag: St Patrick’s Day Pizza

Fredagskvällen är alltid pizza natt i vårt hus, och medan jag vafflar mellan att göra det från början och beställa leverans, denna vecka kommer jag att använda Rainbow Pizza-receptet för att göra St Patrick’s Day-tema pizza toppad med endast gröna grönsaker: broccoli , zucchini, gröna paprika och gröna lök.

Hur och varför på Pizza Friday: Varför innehåller min vecka alltid en Pizza Night

Vad lagar du i veckan? Använder du gamla favoritrecept eller prövar något nytt? Berätta för oss i kommentarerna!