5 eftermiddagsrätter värda Jamie Olivers kyckling i mjölk

(Bildkrediter: Tro Durand)

Vår chefredaktör, Faith, har alltid sagt att Jamie Olivers kyckling i mjölk är förmodligen det bästa kycklingreceptet hela tiden. Den allmänna opinionen kan delas, men jag är precis där i Camp Jamies kyckling med henne. Aldrig har jag varit exalterad att göra kyckling till middag, men det här är ren magi – det sämsta, mest ömta köttet med den såsen (åh, den såsen!). Vi brukar göra det varje söndag – speciellt under de kallare månaderna. Huset luktar fantastiskt medan det lagar mat, och jag kan knappt vänta med att sitta och äta.

Gör middag på eftermiddagen Något att drömma om

Men det finns bara två av oss, så du vet vad det betyder: rester. Och så mycket som jag älskar en sit-down kyckling middag på en söndag kväll, kan jag inte bli så upphetsad att återuppvärma samma sak på en veckodag. (Jag lärde mig den svåra vägen du gör inte vill göra Instant Pot buljong med denna slaktkropp. Jag trodde inte att vi någonsin skulle få lukten av saken.) Sedan dess har jag varit på prowl för några sätt att använda överbliven kyckling som är nästan lika kul som huvudhändelsen. Här är ditt enordslösning: kolhydrater.

Titta, det finns en miljon recept för sallader med kyckling. Det är bra, men jag vill ha en middag som jag kan se fram emot på en måndagskväll och sallad kommer inte att klippa den. Men en krämig risotto? Eller ravioli? Eller lasagne? Nu snackar vi. Jag går inte för hälsovänningar här. Det är måndag och mitt på vintern – snälla trösta mig med smör.

Rummaging runt online för inspiration före sängen på söndagskvällen rullade jag idly över en risotto maträtt. Då slog jag mig: Vad händer om jag använde den fantastiska såsen istället för kycklingbuljong? Jag kunde inte vänta på middag nästa natt och eftersom det hade varit en minut sedan jag hade gjort risotto tog jag upp detta recept och började träna hur jag gjorde det på min väg.

Få receptet: Jamie Olivers kyckling i mjölk

(Bildkredit: Christine Han)

Återgångar Vänd risotto till en magisk måndagskväll

Jag följde mer eller mindre på formatet, värmde upp kvarvarande sås först (med lite vatten tillsatt för att få det till sex koppar) och hoppade rakt på att rosta arborio riset. Jag räknar med att det finns gott om vitlök i såsen och jag hade inte en lök till hands. Jag deglazed med min pålitliga lådvin och tillsatte sedan den varma såsen en ladleful i taget, precis som du skulle med buljong. Under tiden kastade jag överblivna kycklingen i ugnen för att återuppvärma. Det är allt!

Domen? Det kommer inte att vinna några pristillskott – jag menar att det är kyckling på ris – men det var en dekadent och tillfredsställande måndagskväll med precis noggrann ljusstyrka från citronskivan i såsen för att rensa bort alltför tungt territorium. Jag är ganska nöjd med min sås hack om jag själv säger det.

(Bildkredit: Dana McMahan)

Lägg till en snabbköpssökväg

Sedan det var en framgång, vände sig mitt sinne till andra pastaprodukter och jag ritade för att använda paketet med Trader Joes Arugula & Parmigiano Reggiano Ravioli i mitt kylskåp. Detta var dött enkelt och super snabbt: Medan ravioli uppvärmdes i kokande vatten värmde jag upp såsen och kycklingen, som vi hade strimlat. Presto! Ladla såsen (ost och alla) över ravioli, topp med kyckling och en handfull färsk arugula och middag på bordet.

(Bildkredit: Dana McMahan)

Lasagne och Tacos kommer aldrig att släppa dig ner

Men hands-down-favoriten för både mig själv och min man var kycklingmjölken ta på creamy chicken Alfredo Lasagna roll-ups. Alfredo arbetar inte väldigt ofta i vår rotation (någonsin, egentligen) så det här rörde sig om totalt experimentområde. Men att det inte var mycket att förlora, jag bytte bara överbliven sås till smöret i receptet (med en annan sked eller två till stor del eftersom jag hade en hel burk full av rester) och hoppade över citronen eftersom såsen är väsentligen pre-lemoned.

Jag smakade en snabb sked medan den var på spisen och var tvungen att undra varför jag inte har Alfredo oftare på jorden. Trots en olycka med nudlarna (fråga inte) som orsakade lite förseningar, var det min favorit måndagskväll middag sedan jag hade en stor skål med stekt potatis och lite Shack sås kvar från burger natt.

Vi tenderar fortfarande att ha kyckling kvar även efter två middagar, så jag har också låsat på en lätt lunchtid för att använda de sista strimlorna. Det är i grunden tortilla + någon form av ost + kyckling, uppvärmd i en stekpanna och konsumeras vid disken med sidor av pico och / eller avokado och / eller gräddfil och / eller gröna.

Jag har ännu aldrig någonsin avslutat alla såsrester (även om jag undrar om att göra en sås för kyckling och kex!).

Vad har du hittat att göra med kvarvarande kyckling och sås?