5 Cocktail-inspirerade Jello Shots

(Bildkredit: Kelli Foster)

Om du känner mid-winter blues, är du inte ensam – inte med en lång skott. Visst, du kan försöka uppmana dig med en mugg varm kakao, men vissa dagar kräver bara något lite starkare.

5 Cocktail-inspirerade Jello Shots

Kom ihåg de jello shotsna du kastade tillbaka på college? Du vet, de som gjordes av en kombination av färgglada, smaksatta Jell-O-paket och billig sprit (tung på sprit)? Jo, dessa jello skott är ingenting som dem.

Till att börja med handlar det inte om spritet. Ja, de har alla sprit, men det handlar mer om att förvandla din favoritcocktail till en wiggly-jiggly, fun-to-slurp treat. Vi hoppar också över den smaksatta Jell-O till förmån för vanligt gelatinpulver eftersom vi vet att det finns gott om smak att hitta någon annanstans.

Gjutning av skotten

När det gäller att forma och forma dina jello-skott har du några alternativ framför dig – och jag pratar inte om små pappers- eller plastkoppar.

Silikonformar, mini muffins kokkärl och iskubbrickor ger dig bettstora skott som är klara att gå. Du kan också använda brödkorgar eller en 8-tums runda eller fyrkantig bakpanna, och sedan skära skotten i storlek du väljer eller bryta ut kakskärarna (min favorit metod). Oavsett vilken typ av pan eller mögel du använder, kom ihåg att ge det en lätt beläggning med matlagningsspray. Du kommer att torka det mesta av det, och resten som kvarstår påverkar inte skottens smak. Det är super användbart när du formar dem.

Din Jello Shot Mall

Oavsett vilken av dessa jello shots du gör, följer de alla samma mall och process. Håll ögonen på mängden sprit; det kommer att variera från recept till recept – precis som det skulle med en cocktail.

Medan du kan skala tillbaka på spritet i varje recept om du föredrar ett mildare skott rekommenderar jag inte att lägga till mer. Alkoholen påverkar hur jello sätter, och om du använder för mycket skapas ett alltför mjukt skott som kanske inte är helt inställt.

Alkoholfri vätska + sprit + gelatinpulver

Förbered en mini muffin tenn eller silikon form genom att spruta lätt med bakspray, torka sedan varje brunn med en pappershandduk så att endast en svag rester av fett förblir.

Vispa ihop den icke-alkoholiska vätskan med 1/2 kopp vatten i en liten kastrull. Stänk gelatin över toppen och låt sitta i 5 minuter, eller tills gelatinet är mjukat och vätskans yta är skrynkligt.

Varm över medelvärme, rör om tills gelatinet är fullständigt upplöst, 2 till 3 minuter. Låt inte blandningen koka. För att dubbelkontrollera om gelatin är upplöst, gnugga vätskan mellan fingrarna; om det känns halt och smidigt är det klart.

Ta av pannan från värmen och vispa i spritet.

Fyll mini muffin eller kiselbrunnar med blandningen. Kyl i kylskåpet i fyra timmar, eller tills det är inställt. Ta av från kylskåpet och låt sitta vid rumstemperatur i 15 minuter och sänk sedan botten av pannan eller mögel i varmt vatten i steg om 10 sekunder tills jello-skotten kommer lätt ut när du vrider över eller trycker lätt med tummen.

Håll kylda tills den är klar att servera.

(Bildkredit: Kelli Foster)

(Bildkredit: Kelli Foster)

Margarita Jello Shots

Gör ca 16 (en ounce) skott

Precis som drycken, är dessa jello skott fyllda med söt och smidig limefrukt, plus en fin balans mellan tequila. Och självklart, vilken margarita skulle vara komplett utan saltet?

Förbered formen enligt anvisningarna ovan. Vispa ihop 1/2 kopp vatten och 1 kopp limeade i en liten kastrull. Stänk de 2 paket av pulveriserat gelatin överst och låt sitta i 5 minuter eller tills gelatinet är mjukat och vätskans yta är skrynkligt. Varm över medelvärme, rör om tills gelatin är helt upplöst. Avlägsna från värmen och vispa i 1/2 kopp tequila och 1/4 kopp Cointreau. Garnera med havssalt före servering.

(Bildkredit: Kelli Foster)

(Bildkredit: Kelli Foster)

Cosmo Jello Shots

Gör ca 16 (en ounce) skott

Hoppa över martini glaset – dessa tranbär och lime kosmos är avsedda att ätas med fingrarna.

Förbered formen enligt anvisningarna ovan. Vispa ihop 1/2 kopp vatten, 3/4 kopp tranbärsjuice, och 1/4 kopp limejuice i en liten kastrull. Stänk de 2 paket av pulveriserat gelatin överst och låt sitta i 5 minuter eller tills gelatinet är mjukat och vätskans yta är skrynkligt. Varm över medelvärme, rör om tills gelatin är helt upplöst. Avlägsna från värmen och vispa i 1/2 kopp vodka och 1/4 kopp Cointreau. Garnera med limezest före servering.

(Bildkredit: Kelli Foster)

(Bildkredit: Kelli Foster)

Citron Drop Jello Shots

Gör ca 16 (en ounce) skott

Precis som namngeraren dricker, är dessa skott super lemony med en fin balans mellan söt och tårtsmak.

Förbered formen enligt anvisningarna ovan. Vispa ihop 1/2 kopp vatten, 1 kopp citron juice, och 2 matskedar superfinsocker i en liten kastrull. Stänk de 2 paket av pulveriserat gelatin överst och låt sitta i 5 minuter eller tills gelatinet är mjukat och vätskans yta är skrynkligt. Varm över medelvärme, rör om tills gelatin och socker är helt upplösta. Avlägsna från värmen och vispa i 1/2 kopp vodka och 1/4 kopp Cointreau. Garnera med citronsocker före servering.

(Bildkredit: Kelli Foster)

(Bildkredit: Kelli Foster)

Mörka och Stormiga Jello Shots

Gör ca 12 (en ounce) skott

Dessa små bett levererar en stans kryddig ingefära öl, en ledtråd av kalksten och en rik, rökig slag av mörkt rom.

Förbered formen enligt anvisningarna ovan. Vispa ihop 1/2 kopp vatten, 1 kopp ingefära öl, och 2 matskedar limejuice i en liten kastrull. Stänk de 2 paket av pulveriserat gelatin överst och låt sitta i 5 minuter eller tills gelatinet är mjukat och vätskans yta är skrynkligt. Varm över medelvärme, rör om tills gelatin är helt upplöst. Ta bort från värmen och vispa i 1/4 kopp mörkt rom. Garnera med limezest före servering.

(Bildkredit: Kelli Foster)

(Bildkredit: Kelli Foster)

Bellini Jello Shots

Gör ca 16 (en ounce) skott

Denna klassiska bubbla brunchdryck kan bara vara ännu bättre när den serveras på en tallrik. Välj mellan mousserande vin, champagne eller prosecco.

Förbered formen enligt anvisningarna ovan. Vispa ihop 1/2 kopp vatten, 1 kopp persikajuice eller puré, och 1 matsked superfinsocker i en liten kastrull. Stänk de 2 paket av pulveriserat gelatin överst och låt sitta i 5 minuter eller tills gelatinet är mjukat och vätskans yta är skrynkligt. Varm över medelvärme, rör om tills gelatin och socker är helt upplösta. Avlägsna från värmen och vispa i 1 kopp mousserande vin, prosecco eller champagne. Dela 1 tärning persika mellan brunnarna i formen innan de fylls med vätskan.