5 användningsområden för surt apelsinjuice

Tidigare i veckan gjorde vi Messy Maroccan Chicken Wings och en av de ingredienser som gör dem finger lickin “läckra är sur apelsinjuice. Vissa kan kalla det bittert orange, bigarade eller Sevilla orange, men oavsett vilken du väljer, det är en häftklamma i vårt hus!

Bitter apelsinjuice kommer från en viss typ av apelsin (du kan läsa mer om det här) och det är en mindre apelsin med tjock hud som blir lite rynkad med djupa porer. Det är inte bäst att chocka ner rakt från trädet, men det är en super god smak att lägga till många rätter. Om du inte hittar färska apelsiner hos din lokala matare, försök leta efter bara saften. Det är vanligtvis i en lång skinnig flaska i den mexikanska gången. Här är några sätt att prova i ditt eget hem:

1. Marinader: Bitter apelsinpar perfekt med kyckling, nötkött, fläsk, anka och jämn grönsaker. Tillsätt lite olivolja, lite vitlök och salt och peppar och din mat till grillen är redo att gå!

2. Sevilla Orange Marmalade: När vi kan hitta de fysiska apelsinerna i affären ska vi se till att köpa extra för att göra denna marmelad från David Lebovitz. Det är en perfekt parning med kött, godis eller på en enkel toast när du har smaken på den.

3. Pickling: Syrheten i dessa apelsiner är tillräckligt hög för att du kan använda saften som du skulle göra vinäger. Det är bra i dressingar, men det gör fantastiska inlagda lök, redo för tacos, gyros och mer!

4. Naranjada: När den blandas med socker (1/4 kopp) och vatten (1 1/2 kopp) blir denna alltför bittera juice (förhoppningsvis av 4 apelsiner) något ganska gott. Det är en häftfri dryck i andra delar av världen, mer specifikt Sydamerika. Så när dina matval vänder den riktningen, blanda dig upp ett glas och se till att det är kallt, kallt och kallt! Det är bra i cocktails i allmänhet och perfekt om du äger en Soda Stream-maskin!

5. Våt våtgummi: Blanda 3 msk syrlig apelsinjuice med 1 handske av rostad vitlök (plus salt och peppar efter smak) är en bra våt gnugga för fisk. Det gör din fläckiga vän lite smal och lite sur, oavsett om det är pan vän, grillat eller bakat, det fungerar bra i slutet.

• Relaterad: Recept: Spicy-Cool Blood Orange-Jalapeño Margaritas

(Bild: Flickr medlem WordRidden licensierad för användning av Creative Commons)