4 Viktiga tips för användning av matlagningstermometrar

Kötttermometer

(Bildkrediter: Ariel Knutson)

Mattermometrar tar gissningen ur matlagning och ger oss lite sinnesro och försäkrar att maten lagas ordentligt. Det finns ett brett utbud av dem ute på marknaden, från enkla som har en ratt för att fantasera digitala som lovar snabba resultat. De är en viktig del av matlagningen, så vi är här för att ge dig några tips för att köpa, använda och behålla dem.

Godistermometer

(Bildkredit: Emma Christensen)

1. Känn dina termometertyper.

Inte alla kötttermometrar skapas för samma ändamål. Här är fyra huvudkategorier, så du kan vara medveten om och köpa den som ger mest mening för vad du vill göra med det.

  • All-purpose termometrar: Det här är det du får om du bara vill ha en typ av termometer för ditt kök. Dessa termometrar kommer i både analoga och digitala former, och de brukar läsa ett brett temperaturintervall, så att du kan använda den för allt från kött till bakverk till fritering. Dessa termometrar levereras med en spetsig sond som du kan sätta in i mitten av mat. Temperaturintervallet som all-purpose termometrar kan mäta varierar. Några, som den mycket känsliga termoelementet Thermapen, kan användas för allt från stekning till godis. En mer grundläggande analog termometer (som den typ du kan köpa i din mataffär) kommer förmodligen inte att fungera vid de höga temperaturer som behövs för godis.
  • Godistermometrar: Dessa termometrar kan vanligtvis klippa på sidorna av krukor och kokkärl, så du kan hålla ett konstant öga på temperaturen samtidigt som du gör högtemperaturarbete som friterande och kokande socker. Dessa kommer inte med sondar.
  • Kötttermometrar: Kötttermometrar är konstruerade för att mäta köttdonhet och har märkningar som motsvarar de olika nivåerna, som sällsynta, medelåldragna och välfärdiga. Många kan sättas in i en stor köttbit innan den kokas och förblir i köttet under tillagningen.
  • Apparat termometrar: Det finns apparat termometrar som mäter temperaturer i ugn, kylskåp och frys. Med hjälp av dessa termometrar kan du se till att din apparat körs korrekt och vid rätt temperatur. De kan vara speciellt användbara när du bakar i ugnen eller om strömmen släcks och du vill se vilken temperatur det finns i kylskåp eller frys.
  • På vikten av att använda matlagningstermometrar: Och vår # 1 Plocka!
  • IDevices Kitchen Thermometer kommer att pinga dig när middagen är klar

(Bildkrediter: Tro Durand)

2. Testa och kalibrera termometrar.

En termometer är bara användbar om den är korrekt! Om du är osäker, testa mattermometrar genom att placera dem i isvatten eller kokande vatten. Den bör läsa 32 ° F i isvatten eller 212 ° F i kokande vatten (låt det sitta där minst 30 sekunder för att få en korrekt läsning). Om din termometer är avstängd, kolla in tillverkarens instruktioner om hur du kalibrerar den eller få en ny.

  • Så här: Kalibrera din kötttermometer

3. Lär dig hur du använder termometrar på rätt sätt.

Att veta det bästa stället att ta temperaturen kan vara svårt. Med kött vill du hålla det i mitten av den tjockaste delen, men se till att det inte rör något ben. För hela fjäderfä, som kycklingar och kalkoner, ta temperaturen där låret möter resten av kroppen, eftersom den delen är tjock och tar längst att laga mat. För tunna köttstycken som hamburgare, håll sonden i sidled.

Förutom att veta var man ska sätta sonden behöver man också ge termometertiden för att göra en korrekt läsning. “Instant-read” är tyvärr en missnöje – läs termometerns etikett för att se hur lång tid det tar att verkligen få en läsning, eftersom det vanligtvis kräver 20 till 30 sekunder att hålla det stadigt för att få rätt temperatur.

  • Hur man kontrollerar temperaturen i ett Turkiet

4. Rengör dina termometrar.

Ingen gillar att använda en grimy, rustad termometer. Omedelbart efter varje användning tvätta mattermometrarna med varmt tvålvatten och torka ner resten av termometern så att fett inte byggs upp. För godistermometrar, klistra dem på en kruka med kokande vatten för att koka bort eventuell karamell eller sugarrest.

Om du har använt termometern för kött, sanera sonden genom att doppa den i kokande vatten eller använda en livsmedelssäker saneringslösning. Glöm inte att stänga av digitala termometrar för att bevara batteritiden och se till att allt är torrt för att förhindra rost.

  • Så här: Sanitize Instant-Read-termometrar