4 skäl till att ditt kaffe smakar bittert

(Bildkrediter: Guawashi999)

Det är inget värre än att hälla en stor kopp kaffe, ta den till dina läppar och ta den första söta drycken och inse att det är bittert som synd.

Din kopp kaffe ska vara en brast av god smak, inte en överdriven dos av bitterhet. Så varför blir det bitt?

Ska kaffe vara bitter?

Det är intressant att kaffe ofta är förknippat med bitterhet. Medan bitterhet kan spela en roll i en bra kopp kaffe, om du dricker en riktigt bra kopp, kommer du att upptäcka att den bitterheten är långt ifrån den dominerande smaken. I stället får du en mängd olika smaker, från blommiga till krydda noter till chokladanmärkningar. Faktum är att det finns ett helt smakskiva som är dedikerat till att beskriva gott kaffe.

Så om bitter är allt du smakar i din kopp, så är det

Varför kaffe smaker bitter: Tekniken

Kaffebryggning är en vetenskap, och den främsta orsaken till bittert kaffe är över extraktion. Extraktionen är processen som drar smaken ut ur kaffet, förvandlar klart vatten till den härligt mörka bryggan. När vatten blandar sig med kaffegrunderna sker en kemisk reaktion som löser upp smakämnen. Tricket extraherar de goda, och inte de bittra, som kommer ut med mer tid.

Med det i åtanke är det några saker som kan berätta för den bittera koppen, och att du lätt kan undvika nästa gång.

1. Du låter ditt kaffe branta för länge.

Detta är särskilt vanligt när man gör franskpress kaffe, eftersom många människor har en tendens att lämna kaffet i franska pressen även efter att de har tryckt ner kolven. Om du gör det, kommer kaffet att fortsätta att extrahera, och nästa gång du häller en kopp, blir det oundvikligen mer bittert än det första.

Om du vill dricka ditt kaffe lugnt, överför det omedelbart till en termisk karaff för att hålla det varmt.

→ Mer på fransk press: Hur man gör franskpress kaffe

2. Du använder fel måttstorlek.

Slipande kaffebönor ändrar hur smakämnena löses upp, vilket innebär att om det är för grovt markerat riskerar du att underutvinning, och i sin tur en platt eller kanske surt smakande kaffe. Men om de är för finmalda riskerar du ett överuttraktat, bittert kaffe. Olika bryggningsmetoder kommer att kräva olika grindar, och ibland måste du experimentera för att räkna ut den söta fläcken, men om du får en bitter kopp chans är dina grunder lite för finmalda.

3. Vattnet är för varmt.

Vattentemperaturen spelar en nyckelroll vid kaffebröd och om det är för varmt kommer du att extrahera de bittra föreningarna. Enligt National Coffee Association är 195 ° F till 205 ° F idealisk för optimal utvinning. Vatten kokar vid 212 ° F, så i lekman betyder det att du inte låter ditt vatten överhälla, och låt det sitta en stund innan du häller över dina grunder.

4. Din utrustning är smutsig

Över extraktion är inte den enda skyldige för bitterhet. Återstående kaffe kvar från sista gången du bryggde kan definitivt påverka smaken av framtida koppar. Se till att du håller din bryggningsutrustning fin och ren.

→ Rengör din kvarn! Hur man rengör en kaffe eller spice grinder