4 misstag att undvika när man gör ostkaka

No-bake cheesecake är en av de galna lätt desserterna med bara en handfull ingredienser, men som ofta är sant med saker som är lätta, kan små misstag förstöra ostkakan helt. Här är tre av de vanligaste ostkakafelarna och hur man undviker dem.

1. Baka skorpan.

No-Bake betyder verkligen att du inte behöver baka efterrätten. Att försöka att baka en smörskorpa för en ostkaka gör det för en fuktig jordskorpa, eftersom det inte har något mer tjockt skorpor. Att försöka använda en bakad skorpa (jämn med mindre smör) innebär att din fyllning kommer att suga in i skorpan och göra det fuktig.

Prova här istället: Viktigast bör du se till att kyla crumbskorpan minst 10 minuter innan du fyller den, men ännu längre är bättre. Om du är ganska bekant med crumb crusts kommer du att märka att non-bake versioner har ett högre förhållande smör till Graham Cracker Crumbs. Detta ger en stabil skorpa när den kyls.

(Bildkredit: Christine Han)

2. Blanda fyllningen längre än receptet säger.

Jag försökte en gång blanda min påfyllning i matprocessorn efter att ha krossat skorpan – för att hej hade jag det för att göra skorpen ändå, så jag trodde att det skulle göra blandningen ännu enklare. Till min åsikt hittade jag en supermjuk ostkaka väntar nästa dag som ett resultat.

Prova detta: Se till att du använder rumstemperatur gräddeost (mer på det nedan) och använd en handblandare eller mixa för hand för att undvika att bryta emulsionen som skapas av gräddeosten.

3. Använda kall gräddeost.

Din gräddeost måste vara rumstemperatur före blandning. Att prova att piska kall gräddeost i påfyllningen resulterar i små klumpar.

Prova detta: Dra av gräddeosten ur kylskåpet minst en timme före blandningen. Unwrap cream cheese och skär det i kuber om du har bråttom för att få kakan i kylskåpet.

(Bildkredit: Christine Han)

4. Rushing the chill.

Fyllningen behöver korrekt kylning, minst fyra timmar, men helst över natten, för att sätta i skivbara sektioner. Frysning av cheesecake resulterar i en alltför svår att skåda och fylla på.

Prova detta: Cheesecake ska vara blank och fast vid beröring när den är inställd. Du kan flytta ostekakan till kylskåpet i 30 minuter innan du skär det, men frysning kommer längre att göra för en frusen ostkaka utan samma förtjusande krämig textur som den justkylda versionen.