3 steg för att göra ny hemlagad pumpa puré från grunden

Du har din pumpa, den är delad i hälften, och du är redo att baka en paj! Hur får du den pumpan från sitt apelsinskal i en pajskorsa? Du måste omvandla det till pumpa puré.

Att göra din egen puré har fördelar: Det är fräschare, och du kan steka pumpan i en mörkare, sötare smak. Dessutom har du alla frön att steka och äta också!

Först ska du steka pumpan, så ska du puréa köttet. Detta kommer att ta några dagar i kylskåpet, eller några månader i frysen. Så här gör du det.

1. Dela pumpan och skrapa ut fröna.

Skrapa frön och fästa strängar ur din delade pumpa. De kommer att se något som bilden ovan. Kasta inte bort dem! Om du inte har tid att hantera dem nu, kan du dock täcka skålen och koka i flera dagar.

(Bildkrediter: Joe Lingeman)

2. Skaka tills mjuk och skrapa bort köttet.

Värm ugnen till 400 ° F. Placera de två halvorna upp i en bageri och rosta i ca en timme eller tills det är mycket mjukt inuti. Ta ur ugnen och låt svalna.

Skrapa upp allt köttet inuti pumpan och lämna bara ett tomt skal eller skinn bakom. Om det finns mycket tjockt kött som är för svårt att skrapas, måste pumpan steka längre.

(Bildkrediter: Joe Lingeman)

3. Puré tills mjuk.

Sätt all den skrapade pumpan i en matprocessor eller matkvarn och puré tills den är jämn. Kyl omedelbart; Detta kommer att ta några dagar i kylskåpet eller några månader i frysen, väl förseglad. När du tar ut det för att använda det, kommer du förmodligen att märka lite vattenseparation. Se till att dränera bort det här vattnet innan du använder det i ett recept!

  Recept: Choklad Svamptårta med Ganache Frosting

Gör du din egen pumpa puré? Hur gör du det?