3 sätt att frysa Cupcake Batter för senare

De flesta av oss vet att du kan frysa en tårta eller muffins, men visste du att du kan frysa smet innan du bakar? Här är tre sätt att få det att hända!

Vi upptäckte först att du kunde frysa muffinsfett efter att vi hade gjort ett trippelt recept för en bakeförsäljning och sedan var tvungen att springa ut dörren för en familjesituation. Vi vill inte slösa alla ingredienser som gick in i det, vi kastade smeten i gallon zip-väskor och var på väg.

Vi var säkra på att när vi tina saker tillbaka vi hade platta små hockeypuckor och våra ingredienser skulle ändå förstöras. Resultaten var ungefär så långt borta som möjligt och vi hade vackert kuplerade kakor som var lätta och fluffiga och hade ingen frys eftersmak. Sedan den dagen har vi gjort vår cupcake-frysningsmetod perfekt.

Så om du inte vill ha en hel del kakor som lurar runt i ditt kök, eller om du helt enkelt inte har tid att baka, lagra eller dekorera ett helt smetrecept, finns det en enkel lösning – din frys. Det är också trevligt att ha en efterrätt till hands för när oväntat företag sjunker av eller de gånger du bara inte känner för att göra någonting.

Här är tre sätt att frysa din smet för att se till att du har rava resultat tre dagar, tre veckor eller tre månader på vägen:

1. Frysa batteren i förpackningen: Rikta muffinsfacken som vanligt och fyll i kopparna. Täcka med plastfolie tätt (så det drar inte på ytan) och fryser. När du är frusen, ta bort brickan och kasta muffinsarna i en dragkedja och ta bort så mycket luft som möjligt. Du kan antingen låta dem komma till rumstemperatur före bakning eller lämna dem i ugnen i ytterligare 5 till 7 minuter. Hur enkelt är det så?

2. Frysa batteren i Zip Top Väskor: Den här kräver lite benarbete, men det kan vara väl värt det. Du kan frysa din smet i större påsar, därför har du mindre roaming runt i din frys, men vi föredrar faktiskt mindre kvarts storlek påsar istället. Använd en 1/4 kopp skopa, placera 6 skopor av smet i varje påse (rulla kantkanten tillbaka innan du börjar så att den blir ren). Ta bort luften, täta och frysta. Tina i kylskåpet och snipa spetsen för att röra smeten tillbaka i kopparna. Tillsätt 2 minuter ytterligare bakningstid (om inte smeten är vid rumstemperatur).

3. Frys Batter Disposable Muffin Pans: Även om detta inte är vårt mest använda alternativ på något sätt, när vi är catering för stora grupper, har den här metoden kommit till nytta vid mer än ett tillfälle. Linjekoppar och fryspanna i pannan i kopparna och sedan kan brickorna bokstavligen gå direkt från frysen till ugnen utan några extra steg däremellan. Dessutom ger pannorna en liten struktur till kaoset i din djupfrysare och håller sakerna i linje och snyggt staplade.

Vi har provat den här metoden med alla slags muffins och även om vi aldrig har haft problem med smörbaserade recept har vi haft en tillfällig hicka med vegan eller recept där vitt vinäger och bakpulver skapar hissen i smeten. När det inte finns några andra tillägg visar det sig bra, men säg att du har lagt chokladflis eller ingefära bitar till din smet, de dödar hissen i smeten medan sakerna fryser och inte är svamp-y som vi hoppas (även om de fortfarande är läckra och ätbara).

Har du någonsin provat att frysa muffinsmjölk? Hur visade det sig för dig? Låt oss veta nedan!

Relaterad: Choklad och Vanilj: Två nya Favorit Muffinsrecept

(Bild: Flickr medlem ms.Tea licensierad för användning av Creative Commons)