3 Regler för ett bättre Arbetssalat

(Bildkredit: Christine Han)

Det har hänt oss alla: Du packar en sallad till jobbet på morgonen och berömmer dig själv när du går ut genom dörren för att vara så sammanställd. Men när lunchtid kommer, är du plötsligt mindre än entusiastisk – plus det finns gratis pizza i konferensrummet.

Men vänta! Den salladen är faktiskt ganska bra – och det kan bli ännu bättre. Ja, glöm den subpar pizza och fokusera på din omsorgsfullt packade sallad. Ta det till liv med dessa tre enkla regler.

1. Ät den i en stor, bred skål.

Att äta en sallad som är syltpackad i en Masonburk eller annan låda behållare är svår och, ännu viktigare, inte kul. Du kan knappast få en bra bit när du gräver i, för varje ingrediens är bara fylld ovanpå varandra. Därför ska du omfamna den stora, breda skålen.

Antingen gräva genom ditt kontor kök för att hitta en eller bara behåll en du verkligen gillar på ditt skrivbord. Doppa din sallad i det och låt det andas. Då kan du fritt sticka på salladen. Plus, det handlar bara om att äta ur en extra stor skål som är smakfullt tillfredsställande.

Packar du din sallad rätt? 5 strategier för att förpacka en bättre sallad

15 Non-Wimpy sallader att ta till lunch

(Bildkredit: Emma Christensen)

2. Salt det när du äter.

Du vet vad din sallad saknas? Det är salt. Ja, jag är övertygad om att jag inte ens behöver smaka eller titta på sak att veta. Ett strö salt på en sallad är en otrolig sak – det lyser det och gör det mycket mer intressant.

  Hur man blandar en cocktail med en Boston Shaker Straight Up Cocktails and Spirits

Flakigt havssalt är det bästa för det här, eftersom det ger små, ojämna storlek fläckar av krispig, salt godhet som överraskar dig när du gräver in för en förkroll av grönsaker. Men de små kristallerna smälter in i din sallad och glömmas om du sprinklar dem på morgonen. Istället behåll en liten låda vid ditt skrivbord och avsluta din sallad med en nypa innan du äter.

Gör det som proffsen: 5 skäl till att din sallad smakar sällan bättre på en restaurang

3. Använd en riktig gaffel.

Plastgafflar får inte jobbet gjort; de gör egentligen bara för en otroligt frustrerande salladsupplevelse. Stoppa inte sallat oavbrutet med hoppet med lås på plastgaffeln, medan du faktiskt bara blåser den. Riktiga rostfria gafflar är din vän och de vill hjälpa dig att äta sallad.