3 enkla regler för att göra ditt muffinsrecept till ett snabbt bröd

Blueberry-Oat Quick Bread

(Bildkredit: Emma Christensen)

Med tanke på valet av muffins eller snabbbröd väljer jag brödet varje gång. Ingenting mot muffins, men jag är på lag snabbbröd. Det är bara något jag älskar och tycker speciellt tröstande om en varm, tjock skiva bröd.

Detta ska inte säga att jag blundar i muffins recept – inte ens nära. Faktum är att några av mina mycket snabba snabbbröd har konverterats från muffinsrecept.

Muffins och snabbbröd är i stort sett samma sak – bara i en annan form, och med små skillnader i att nå slutresultatet. Tänk på en muffin som en mindre, individuellt stor del av snabbbröd.

1. Se till att det finns tillräckligt med smet.

Först och främst är det viktigt att se till att ditt muffinsrecept ger tillräckligt med smet för att göra ett snabbt bröd. Denna del är avgörande. Recept som ger ett dussin eller fler muffins av standard storlek är bra kandidater. Annars, skala upp recept som gör mindre än så att du har tillräckligt med smet.

2. Baka snabbt bröd vid lägre temperatur.

För att få den ljust skarpa utsidan och den härliga kupolen, kräver de flesta muffins recept att baka på 375 ° F eller 400 ° F, men det här är lite för högt för snabbbröd. Eftersom det är större i volym och vikt, kommer de höga temperaturerna att torka brödet långt innan det bakas igenom. Förvärm ugnen till en temperatur 25 grader lägre än vad muffins receptet kräver.

3. Förbättra baka tid för snabbbröd.

Eftersom snabbbröd är större i volymen behöver den mer tid i ugnen för att baka ordentligt. Den exakta tiden kommer att variera från recept till recept, men kommer antagligen att ta 50 till 60 minuter. Börja kontrollera brödet runt 45-minutersmärket.

Att använda visuella ledtrådar hjälper dig också att bestämma när ditt bröd är klart att komma ur ugnen; leta efter en guldbrun topp som fjädrar tillbaka när den berörs. En tandpetare som sitter i mitten av brödet ska komma ut utan några smulor. Och ge ditt snabba bröd en chans att noggrant svalna. Om du kan hantera, sätt in det kylda brödet i plastfolie och låt det sitta över natten vid rumstemperatur innan du skär för bästa konsistens och smak.