25 Frysvänliga måltider för en långhelg

Slow-Cooker Chicken Burrito Bowls

(Bildkredit: Emma Christensen)

Det är en tre dagars helg för många av oss; vad gör du med din dag med frihet? Här är en idé: Använd den för att lagra på frysmat och tjäna dig lata, lätta sommarkvällar – ingen matlagning behövs.

Från taco-satsar till kyckling- och risgryta har vi 25 läckra sätt att lagra din frys (eller frysen till någon du älskar) på den här lata måndagen.

Kyckling och Vild Rice Bake

(Bildkrediter: Tro Durand)

Dessa är också underbara lilla gåvor för de som välkomnar nya barn och matar nya föräldrar, eller tar hand om någon annan som går igenom en livlig livstid. Oavsett vilken tabell de är för är det en vacker sak att förbereda recept som lätt kan packas i frysen och uppvärmas när du behöver dem.

Gör ditt bästa för att hålla sakerna enkla och förpacka måltiderna i enskilda eller två-serverade portioner. Se till att inkludera uppvärmningsanvisningar och du får bonuspoäng för att förpacka dem i behållare som kan gå direkt från frysen till ugnen eller mikrovågsugn.

(Bildkredit: Emma Christensen)

1. Hur man gör fryst pizza hemma

Pizza natt har ett sätt att göra allt bättre – speciellt när det är hemlagad pizza. Gör några olika personliga storlek pajer med olika toppings så det finns lite variation. Då alla dina vänner måste göra är att packa och baka.

(Bildkrediter: Megan Gordon)

2. Uppväxt Tonfisk Nudelpasta

Prova att förbereda denna gryta i aluminiumspannpannor istället för den fulla 9×13-tums grytskålen. På så sätt behöver de nya föräldrarna inte oroa sig för rester. Du kan baka det hela vägen innan du fryser det, och det kan bara värmas tills det är tillräckligt varmt för att servera.

(Bildkrediter: Tro Durand)

3. Frys Taco Kit

Tacos är kanske inte den första måltiden som kommer att tänka på när du tänker på frysdiskar, men dessa taco-kit är en bra sak att ge. Bara förbereda och förpacka kött, ost, tortillor och alla sauterade grönsaker, och sedan kan de nya föräldrarna toppa med salsa, scallions, varm sås och mer på egen hand.

(Bildkredit: Emma Christensen)

4. Hur man gör kalzoner och fryser dem

På samma sätt som den frusna pizzaidén, får calzones bonuspoäng här för att vara en måltid som du kan äta enhandig, vilket är särskilt viktigt för nya föräldrar som förmodligen försöker multitaska sig igenom middagen.

(Bildkredit: Emma Christensen)

5. Hur man gör stek-fryska frysmat

I stället för att förlita sig på frusna middagar, med sin goopy, sötsås, följer denna frysta stekpanna vårt grundläggande recept, men blir helt packat upp. När du drar det ur frysen är allt du behöver göra att kasta den i en wok eller stor stekpanna för att laga mat och servera över ris.

(Bildkredit: Emma Christensen)

6. Syrkål, Potatis & Ost Pierogis

Pierogis gör en bra lunch – speciellt dessa, som kan betraktas som en komplett måltid på egen hand. Allt som krävs är lite tid i pannan för att återuppvärma dem (eller mikrovågsugnen i en nypa!), Och lunch tas om hand.

(Bildkrediter: Anjali Prasertong)

7. Kryddad lentil, sötpotatis & Kale Hela Vetefickor

Liknande kalzoner är dessa fickor en av de bästa föremålen på den här listan, för deras förmåga att ätas enhänt. Tänk bara på dem som en calzone utan den röda såsen eller mozzarella. Linserna ger tillräckligt med protein för att göra en hjärtlig, energifylld måltid. Vårt föredragna sätt att återuppvärma dessa är i brödrostugnen för att hålla dem skarpa.

(Bildkredit: Kimberley Hasselbrink)

8. Kyckling linssoppa

Även om det är varmare ute, förbise inte soppa som ett bra alternativ. Det kommer att finnas regniga dagar när komfortmat kallas för. Återigen frysa dessa i mindre portioner. Det är alltid lättare att värma upp ett par behållare än det är att tina och koka hela potten bara för att äta en skålig.

(Bildkrediter: Megan Gordon)

9. Savory Breakfast Toaster Tarts

Om du verkligen vill vara hjälten, tänk på frukost. Så många vänner med goda intentioner fokuserar på att föra över måltider som passar mer till lunch eller middag, men frukost kan vara lika svårt. Tänk på dessa som välsmakande hemlagad Pop Tarts. De kommer säkert att vinna poäng.

(Bildkrediter: Tro Durand)

10. Chicken and Wild Rice Bake

Gå till något traditionellt med denna frysfamiljvänliga måltid. Det är särskilt bra för familjer med fler än ett barn. Middag kommer snabbt på bordet och med väldigt lite krångel.

(Bildkredit: Emma Christensen)

11. Slow-Cooker Chicken Burrito Bowls

Fortsätt och gör dessa från början till slut, och packa sedan dem i enskilda behållare med strimlad ost spridda på toppen. Välj mikrovågssäkra plast- eller tappelpannor som går direkt in i ugnen eller brödrostugnen.

(Bildkrediter: Tro Durand)

12. Tomat-, Broccoli- och Mozzarella-Pasta-gryta

Underskatt inte överklagandet av en bra gryta. Den här kan känna sig lite som lasagne, men den använder farfalle pasta istället för de breda nudlarna. Detta är en bra pasta maträtt för en vän som inte gillar rött sås så mycket.

(Bildkredit: Emma Christensen)

13. Easy Green Minestrone

Denna soppa är lika enkel som det är tröstande. Du kan göra det med ganska mycket grönsaker du har till hands och med vilken typ av lager du föredrar också. Glöm inte att tillsätta lite citronsaft eller ättika för lite ljusstyrka i slutet.

(Bildkredit: Kimberley Hasselbrink)

14. Hur man gör Frys Friendly Breakfast Sandwiches

Vem älskar inte en frukostmacka? Ännu bättre, vem älskar inte en som är redo och väntar på ett ögonblick? Dessa frysföremål är de perfekta behandlarna för nya föräldrar.

(Bildkredit: Emma Christensen)

15. Fryservarliga rostade grönsaksbritritor med svarta bönor och ris

Eftersom måltiderna kan gå ur whack när det är en ny liten i huset, väljer du frysdiskar som är starka för att hålla i flera timmar. Dessa burritos är fyllda med ris, svarta bönor, tofucrumbles och rostade grönsaker. Allt du behöver när du har uppvärmt en är en varm sås.

(Bildkredit: Emma Christensen)

16. Shiitake Mushroom & Tofu Potstickers

Potatisar är alltid bra att ha i frysen. De lagar mat snabbt och kan vara mellanmål, mat eller något däremellan. Bara se till att du presenterar de nya föräldrarna lite kvalitets sojasås så att de döper sina potstickers till något bra.

(Bildkredit: Emma Christensen)

17. Cheesy Southwestern Twice-Baked Potatis med svarta bönor och majs

Lämna av osten och de här bakade potatishalvorna kan lindas tätt i folie och förvaras i kylskåp i upp till tre månader. Du kan hålla fast vid Southwestern-temat eller ersätta andra kryddor och grönsaker för din egen personliga vridning.

(Bildkredit: Casey Barber)

18. Chicken Chile Enchiladas

När du fryser dessa enchiladas, se till att du stryker din panna med pergament så att du kan lyfta den ur din gryta med glaspannor när den är frusen och linda den i en blixtlåsad plastpåse eller aluminiumfolie. Då när dina vänner är redo att baka det kan de helt enkelt sätta det i sin egen bakrätt, pergament och allt.

(Bildkrediter: Tro Durand)

19. Chile & Sausage Oven Frittata

Frittatas är en av de magiska rätterna som kan serveras för varje måltid på dagen. Denna korv- och chili-version är proteinfylld och absolut munnen. Vi skulle rekommendera att inkludera några frysta kex att följa med det.

(Bildkrediter: Sarah E Crowder)

20. Asparges, skinka och ostfyllda bullar

Dessa heta smörgåsar är nästan väsentliga att ha i din frys. De tar lunchtid från ledsen till överdrivet. Faktum är att vi rekommenderar att du gör en extra sats att hålla i din frys när du gör några för de nya föräldrarna i ditt liv.

(Bildkredit: Karla Conrad)

21. Chicken & Broccoli Alfredo

Det finns en anledning så många frysta middagsmärken har en version av pasta (vanligtvis fettuccine) Alfredo och broccoli. Det är en klassisk kombination som fryser väl och värmer upp vackert. Denna enskilda del görs till en fullständig måltid med tillsats av skivad rotisserie eller kvarstegad kyckling.

(Bildkrediter: Maria Siriano)

22. Sweet Potato-Chickpea Patties med Sriracha-Yoghurt Dip

För dina vegetariska mamma vänner är dessa söta potatispatties en välkommen paus från de köpta frusna veggie hamburgarna. Kikärterna hjälper till att hålla den söta potatisen tillsammans, och Sriracha-yoghurtdoppet är ett härligt alternativ till traditionella kryddor.

(Bildkrediter: The Woks of Life)

23. Bacon & Egg Fried Rice

Stekt ris är en klassisk maträtt, och du kan bli förvånad att lära dig att det fryser bra. Gör helt enkelt det som du normalt skulle, och frys sedan det i enskilda portioner för en snabb enskålsmåltid.

(Bildkredit: Emma Christensen)

24. Best-Ever Veggie Burger

Vad är hemligheten till denna veggieburger? Betor, svarta bönor och en hel del kryddor. Det är ett bra föremål att hålla på lager – även för köttätare. Gör det faktiskt för dina nya föräldrars vänner en gång, och de kanske bara ber dig att få mer nästa gång du besöker.

(Bildkredit: Kelli Foster)

25. Hur frysa och tina ris, Quinoa och andra hela korn

Okej, det här är inte en måltid i sig, men det är ett underbart föremål att ta med till nya föräldrar. Med dessa förkokta korn kan de skära ner på prep-tiden till middag exponentiellt. Det är en bra påminnelse om att ibland saker som ser mindre imponerande ut är de som är mest användbara.