25 av våra favorit Quick-Cooking Soppa

Kyckling linssoppa

(Bildkredit: Emma Christensen)

En av de bästa sakerna om höst är återgången av soppsäsongen. Det finns få saker mer tröstande på en kall kväll än en varm skål med soppa (och helst lite crusty bröd att följa med).

Och soppor är den ultimata nattkvällen. Varför? Vissa är extremt snabba för matlagning efter arbetet; andra simmer hela dagen och väntar på dig i den långsamma ugnen. Men oavsett hur lång tid de tar för att laga mat, är nästan varje soppa underbar framåt. Gör ett stort parti ikväll och äta det hela veckan för att hålla dig varm och toasty som vädret frysningar. För att hjälpa dig planera dina måltider den här veckan, här är 25 av våra favorit snabb sopp recept.

(Bildkredit: Leela Cyd)

1. Curried Coconut Carrot Soup

Om du gör soppa för en grupp med kostbegränsningar, är denna curried morotsoppa en säker satsning. Det är vegan, sojapris och glutenfri. Och tack vare den rika currysmaken kan du vara säker på att alla kommer att älska det.

(Bildkrediter: Tro Durand)

2. Hot & Sour Soup med svamp, kål och ris

Denna kalkon eller kycklingbuljongssoppa är bara den tröstande skålen som du behöver efter en lång dag. Limejuice ger det lite tartness, och kål och ris ger det lite häft.

(Bildkrediter: Sarah E Crowder)

3. Söt potatissoppa med Miso och Ginger

Hur gör du vanlig sötpotatissoppa mer intressant? Du lägger till miso pasta för umami smak och ingefära för lite värme. Torka sedan allt med kryddad yoghurt sås för att avsluta det.

(Bildkrediter: Tro Durand)

4. White Bean & Bacon Soup

Denna soppa har lite av allt i den. Det är krämigt, brothy och kryddigt, tack vare skinkhacken och baconbitarna. Det är den perfekta soppen för de första riktigt kalla dagarna.

(Bildkrediter: Sara Kate Gillingham)

5. Rostad rödpeppar och tomat soppa

Gör din tomatsoppa lite mindre tråkig genom att lägga i några rostade paprikor också. Det kommer att ge det det extra lagret av smak du inte visste att du saknades.

(Bildkredit: Emma Christensen)

6. Enkel Kale & Potatissoppa

När du har en massa kale att använda och du behöver en snabb måltid för bara några personer, är denna enkla soppa vägen att gå. Vi älskar att lägga till det pocherade ägget på toppen för lite protein.

(Bildkredit: Christine Han)

7. Hur man gör kycklingsoppa

Om du fortfarande inte behärskar att göra kycklingsoppa, eller om du bara behöver en uppdatering, följ den här handledningen. Det är ett bra basrecept som du kan bygga på med dina egna favoritredienser och smaker.

(Bildkrediter: Stephanie Barlow)

8. Italiensk Bröd & Tomat Soppa (Ribollita)

Tack vare bekvämlighetsmat som frysta spenat och konserverad cannellini bönor, kommer denna soppa samman på nolltid. Bara skimp inte på brödet – plocka upp något från ditt lokala bageri eller använd hemlagad. Det kommer vara värt det.

(Bildkredit: Melissa Ryan)

9. Vegan Creamy Curried Blomkålssoppa

Denna krämiga soppa – utan grädden, naturligtvis – får sin släta konsistens från puréed blomkål och kokosmjölken. Vi älskar att lägga till rostade cashewnötter på toppen för lite crunch också.

(Bildkredit: Karla Conrad)

10. Etiopisk-stil spinat och linssoppa

Det etiopiska inflytandet i denna soppa kommer igenom det antal kryddor som används i buljongen. Du kan också ersätta dem alla med hjälp av en förberedd berbere kryddblandning. Om du har en tryckkokare, kommer denna måltid att ligga på bordet på nolltid.

(Bildkredit: Karla Conrad)

11. Turkiet Wontonsoppa

Medan det här receptet har många delar, kan du skära ned på tillagningstiden genom att använda frusna wontons om du föredrar det. Eller gör en stor sats i förväg, tillsammans med lite kalkon eller kyckling, och du kommer att kunna montera denna soppa på nolltid.

(Bildkrediter: Maria Siriano)

12. Slow-Cooker Chicken Tortilla Soup

Förbered några ingredienser för denna soppa i förväg, och lägg sedan den i den långsamma kokaren medan du är på jobbet. Inte bara kommer du hem till en fantastisk middag, men ditt hus kommer också att lukta gott.

(Bildkrediter: Maria Siriano)

13. Slow-Cooker Skinkonsoppa

Skäm inte bort det skinkbenet ännu – du kan fortfarande använda den för att göra en smakfull soppa till nästa nattens middag. Vi älskar att ha gott om potatis, morötter och vita bönor i denna maträtt, men du kan gärna ersätta i andra grönsaker också.

(Bildkredit: Emma Christensen)

14. Hur man gör isosoppa

Nyckeln till att göra verkligen fantastisk, restaurang-stil miso soppa är allt i dashi, en tang och bonito buljong som du lägger till i miso pasta och vatten. Självklart, om du har bråttom, kan du alltid ersätta kyckling eller grönsaksbuljong eller vanligt vatten.

(Bildkredit: Melissa Ryan)

15. Slow-Cooker Vegetarisk Split ärtsoppa med grillade Ost Croutons

Medan den mest delade ärtsoppa har ett skinkben i den, gör den här vegetariska versionen ingen kompromiss på smak. Kasta allt i din långsamma kokare på morgonen och då behöver du bara göra grillad ost.

(Bildkrediter: Maria Siriano)

16. Alice Waters “Chickpea” och Broccoli Rabe Soup

Tänk på detta som en mer sofistikerad ta på Kale och White Beansoppa. Broccoli-raben har en liten bitterhet och kikärterna har en mer distinkt struktur, men resultatet är lika utsökt.

(Bildkrediter: Sara Kate Gillingham)

17. Mexikansk kycklingsoppa

Denna kryddiga kycklingsoppa är säker på att bli en träff med din familj. Bara skimp inte på avokado skivorna eller de krispiga tortillabandarna.

(Bildkredit: Kimberley Hasselbrink)

18. Ina Garten’s Wild Mushroom & Farro Soup

Tänk på denna maträtt som en uppgradering på din klassiska grädde av svamp. Det har massor av ytterligare grönsaker, hjärtlig farro och massor av croutoner på toppen eller crusty bröd på sidan.

(Bildkredit: Kimberley Hasselbrink)

19. Kyckling linssoppa

Om du försöker vara hälso- eller viktmedvetet, finns det få bättre alternativ än soppa. Du kan packa ett recept fullt av grönsaker och luta protein, som den här, och inte oroa sig för att vara hungrig när du har ätit din portion.

(Bildkrediter: Sara Kate Gillingham)

20. Kale & Äppelsoppa

Denna gröna blandade soppa använder sig av två av våra favorithöstredienser. Det är ett enkelt recept som också fryser och uppvärmer väl.

(Bildkredit: Emma Christensen)

21. Southwestern Butternut Squash Soup

Butternut squash soppa kan bli väldigt tråkigt riktigt snabbt – såvida du självklart inte gör denna sydvästra version. Tack vare jalapeño, kummin och cayenne har denna soppa en kick.

(Bildkredit: Emily Han)

22. Miso Pumpkinsoppa

Ditch pumpkin krydda till förmån för denna umami-packade pumpa soppa recept. Med några matskedar vit eller gul miso kan du helt omforma ditt koncept av pumpa soppa. Gärna också att ersätta i vinterkvash som kabocha eller butternut.

(Bildkredit: Coco Morante)

23. Snabb Kokos Kycklingsoppa

Denna mjuka kycklingsoppa använder nästan varje rotgrönsak, du kan tänka dig att göra den hjärtlig, medan kokoskräm, ingefärapasta och citrongraspasta lägger till en friskhet som du inte alltid hittar i kallt vädermat.

(Bildkredit: Michelle Peters-Jones)

24. purjolök, potatis- och fänkelsoppa med bacon

En snabb sauté av alla grönsaker hjälper till att mjuka dem och ge dem lite rikare smak innan de blandas med din föredragna typ av buljong. En liten bit av grädde lägger till rikedom också.

(Bildkredit: Emma Christensen)

25. Minnesota Wild Rice Soup

Denna vilda ris soppa är en klassiker, och medan den ursprungligen är vegetarian, vi gillar att lägga till några strimlad kyckling eller kalkon eller några bitar av bacon för en rikare smak.