2-Ingrediens Öl Cocktail Recept: Den Blodiga Ölen

(Bildkredit: Casey Barber)

Dessa dagar serverar någon brunchplats som är värd sitt salt en michelada tillsammans med den nödvändiga Bloody Mary, och mitt öl-kärleksfulla hjärta spänner för att se det på menyer. Men när jag är ute på picknick eller tailgates och inte har ett fullständigt kryddskåpet till hands – eller när jag känner mig lite lat på en sommarftermiddag – gillar jag att gå på gammaldagsrutten med mina tomatsocker och blanda en blodig öl istället.

Beroende på vilken del av landet du hämtar, kanske du känner till den här två-ingredienscocktailen som en röd öl, rödhane, röda ögon eller bara tomatöl. Nomenklaturen varierar från Oregon till Texas till Nebraska till Calgary, men tanken förblir densamma. Som dessa namn innebär, är det ofta sköt som en baksmälla botemedel, men jag har funnit en blodig öl går ner lätt som en happy hour starter också.

Som med alla drycker som involverar tomatjuice är det en kärlek-det-eller-hat-it-deal, men de vars preferenser faller på spetsens smakfulla sida kommer att gräva det bara bra. Sub i Bloody Mary mix eller Clamato, eller håll det enkelt och autentiskt med bara öl och tomatjuice.

(Bildkredit: Casey Barber)

Nyckeln till denna lättillgängliga dryck är att använda en öl som inte visar sig. Inga dubbla IPA som ger dig en mjukt resiny citrus, ingen mjölkstouts som parade en smak av rostad kaffe och choklad, och ingen rik och raisiny belgiska dubblar. Stick med skarpa och rena lager som helles eller pilsners som inte överväldigar den distinkt smak av tomat.

Som i en michelada kan du inte gå fel med en klassisk mexikansk lager som Sol, Tecate eller Dos Equis för en blodig öl, men chansen är att din favorit regional sommar gräsklippare öl kommer att bli en bra match. Jag är en Pittsburgher som är benägen att toppa min drink med IC Light, men Chicagoans kanske vill hålla fast vid Old Style, medan andra midwestern-nostalister kan nå en Hamms.

Vill du ha det bra bara lite? Prova Maryland-baserade Flying Dog’s Dead Rise, en sommar säsongsmässig bryggd med en överraskande tilltalande antydan om Old Bay kryddor.

Den blodiga ölen

Gör 2 drycker

  • 1

    (6 uns) kan tomatjuice

  • 2

    (12 ounce) burkar eller flaskor lager öl – använd din favorit

Skaka burkens tomatsaft och dela jämnt mellan två pintglas. Skaka inte ölen (heh) – häll den i tomatsaften i varje glas för att kombinera. Dricka upp.