17 kryddiga middagar för människor som gillar det hett

För dem som gillar deras middag hett, har du tur. Vi älskar kryddig mat här på Kitchn. Oavsett om det kommer från paprika, karriärer eller något mer oväntat tar vi all den värme vi kan få. Så när du är redo att ställa upp temperaturen, är här 17 härligt kryddiga recept som kommer att sätta dina smaklökar i brand – på ett bra sätt, förstås.

(Bildkredit: Emily Han)

1. Spicy Lentil Wraps med Tahini sås

Att betjäna dessa wraps med tahini sås på sidan är genialt eftersom det hjälper till att balansera fyllningens krydda. Plus, det här gör en bra lågmäld vegetarisk middag för upptagna weeknights.

(Bildkrediter: Anjali Prasertong)

2. Äggpudlar med Rich Chicken Curry Sauce (Khao Soi)

Vi är stora fans av kombinationen av äggnudlar och curry; Det är en bra paring när ris inte gör det längre. Var noga med att inte skämta på toppings med denna maträtt – de hjälper till med att få lite extra struktur och smak.

(Bildkredit: Nealey Dozier)

3. Spicy Chicken Skewers med Soltorkad Tomatsås

Detta recept kallas faktiskt traditionellt “Devil’s Chicken”, men låt inte det namnet skrämma dig. Det har gott om röda pepparflingor, men den soltorkade tomatsåsen hjälper till att temperera krydden och göra den oemotståndlig.

(Bildkrediter: Jenny Huang)

4. Sweet & Spicy Baked Chicken Nuggets

Om du gillar balansen mellan kryddig och söt, är dessa hemlagade kycklingnuggor för dig. De är en seriös uppgradering av det slag du får från frysen sektionen, så du kommer inte att känna dig dålig om att betjäna dem till din familj.

(Bildkrediter: Kathryn Hill)

5. Spicy Tuna Bowl

Med den aktuella poke trenden är denna måltid helt för tillfället. Det är i grunden en risskål med kryddig rå tonfisk och massor av grönsaker.

(Bildkredit: Christine Han)

6. Spicy Carnitas Salad Bowl

Du kommer att göra carnitas för detta recept i förväg i den långsamma kokaren, då kan du montera den för en snabb weeknight-middag eller en lättpaket lunch. Basen är en no-wil-brusselspiratslaw som vi älskar.

(Bildkrediter: Maria Siriano)

7. Spicy Skillet Räkor med tomater och vita bönor

Vitt vin, röda pepparflingor och gott om vitlök och tomater gör denna one-pan-middag till en vinnare. Du kan servera den över ris eller nudlar, eller med bara några bitar toast på sidan.

(Bildkredit: Kimberley Hasselbrink)

8. Spicy Panzanella sallad

Denna panzanella sallad får sin bit från jalapeño som läggs till i mixen. Om du inte gillar ett ton krydda kan du alltid byta i en sötpipa istället.

(Bildkrediter: Alice Choi)

9. Spicy koreansk grillad kyckling

Oavsett om du förbereder dem på grillen eller på en grillpanna, är marinaden – fylld med gochujang, vitlök och sojasås – det som gör att maträtten är söt, kryddig och ganska oemotståndlig.

(Bildkredit: Nealey Dozier)

10. Spicy korv och Mixed Vegetable Skillet Pasta

Korvpasta pasta är en av våra favorit måltider på nätterna. Lägga till korv – särskilt kryddig korv – till vilken måltid som helst gör den 10 gånger bättre. Var noga med att göra tillräckligt för att packa till lunch nästa dag, eftersom resterna är stora.

(Bildkredit: Karla Conrad)

11. 20-minuters Spicy Tomat-Mushroom Tortellini

Medan din tortellini är matlagning, kan du göra denna enkla, kryddiga tomatsås. Det använder konserverade tomater och tomatpasta, så du behöver inte ens göra en speciell resa till affären för att göra det.

(Bildkrediter: The Woks of Life)

12. Spicy Blomkål Stir-Fry

Nyckeln till att göra denna blomkål stirra steka det bästa det kan vara att steka blomkålen innan du ger det en snabb omrörning med de andra grönsakerna. Du kan alltid steka det natten innan du vill spara tid.

(Bildkredit: Emma Christensen)

13. Spicy Glass Noodles med Crispy Pork

Skrämmas inte av glasnudlar; de är faktiskt överraskande lätta att laga mat. Dessutom är det lika gott när det ätas kallt nästa dag.

(Bildkredit: Christine Han)

14. Weeknight General Tso’s Tofu

Pan-stekt tofu, grönsaker och ris, tillsammans med en lätt att göra sås, är allt som krävs för denna klassiska maträtt. Var noga med att du har gott om broccoli och att du strö på den med gott om sesamfrön.

(Bildkrediter: Tro Durand)

15. Kerala Coconut Chicken Curry

Det här receptet har lite hemlighet: det är gjord i tryckkokaren! Det betyder att när du har prepped dina ingredienser, det är en mestadels hands-off måltid. Det betyder också att din middag kommer att lagas på cirka 15 minuter.

(Bildkredit: Kelli Foster)

16. Sweet & Spicy Baked Sweet Potato

Vi älskar att servera sötpotatis till middag istället för traditionella bakade potatisar. Denna version får sin sötma från minsta marshmallows broiled på toppen, och dess spiciness från Sriracha som blandas i sötpotatis köttet.

(Bildkrediter: Vanessa Barrington)

17. Butternut Squash Coconut Curry

Detta recept är helt veganskt tack vare kokosmjölken. Och butternut squashen är stark nog att du inte ens kommer att sakna köttet. Skala värmen genom att tillsätta mer eller mindre karrypulver för att passa din smak.