15 sätt att äta en bakad potatis hela dagen lång

(Bildkredit: Emily Han)

Oavsett om du väljer en bra “ol Russet” eller en iögonfallande sötpotatis är bakade potatisar mycket mångsidiga. Visst, de är en pålitlig sidoprätt, men sluta inte där – de har potential att vara så mycket mer.

Spricka dessa krispiga skinnpuddar öppna och pudda mjuka insidan med allt från hjärtlig chili och grytor, till bönor och gröna, till yoghurt och granola. Eller du kan bara lägga ett ägg på det.

(Bildkredit: Emma Christensen)

1. Hur man baka en potatis i ugnen

Den perfekta bakade potatisen är krispig på utsidan och kudde i mitten. Spruckna öppna och fortfarande ånga, det är redo att ta emot allt från en strö av ost till kvällens gryta.

(Bildkredit: Emma Christensen)

2. Hur man gör två gånger bakade potatisar

Medan tvåbakade potatisar säkert kan vara en tröstande ostoppad överkänsla, kan de också vara något du känner dig glad för att servera din familj vid vilken som helst veckodag. De är egentligen bara fordonet – du får välja allt som går inuti.

(Bildkrediter: Sara Kate Gillingham)

3. Sötmorgonpotatis med yoghurt, lönnsirap och nötter

Det finns oändliga variationer i denna frukost skapelse. Vi älskar att hålla det enkelt med hackade nötter, men vem ska stoppa dig från att lägga till vinbär, skivad banan, bär, granola, sesamfrön eller något som låter bra för dig?

(Bildkrediter: Jerry James Stone)

4. Frukost Bakad Potatis

Skönheten i detta recept kommer från dess enkelhet, och att allt – från den bakade potatisen till det pocherade ägget – kan göras före tid.

(Bildkrediter: Tro Durand)

5. Superfood-bakad potatis

Mellan laxen, quinoa, mörka lövgröna och granatäpple arils är det här en helt laddad, bra för dig spud. Gå till hela shebang, eller välj bara ett par av dina favoritfyllningar.

(Bildkredit: Kelli Foster)

6. Sweet & Spicy Baked Sweet Potato

Denna söta och kryddiga bakade sötpotatis kan känna sig övertygande – speciellt med sin marshmallow toppning – men bredvid en skål med klädda arugula blir det en snabb och smaklig måltid.

(Bildkredit: Kelli Foster)

7. Kokosnöt och Rainbow Chard Bakad sötpotatis

Denna fyllda sötpotatis är en total två-till-en-affär. Det ser inte bara bra ut (riktigt bra!), Men det är tjockt med läckra ingredienser som gör att det smakar ännu bättre.

(Bildkredit: Kelli Foster)

8. Bakad potatis Shakshuka

Denna shakshuka potatis är överraskande lätt att ta till liv. (Att välja såsen är den svåraste delen av processen – lita på mig.)

(Bildkredit: Emily Han)

9. Savory Fyllda sötpotatis med vita bönor och Kale

Dessa härliga söta potatisar, fyllda med bönor och gröna, gör enkelt en komplett och tillfredsställande måltid på egen hand. Och för att söta upp affären är de anpassningsbara till vad som helst som du har till hands.

(Bildkredit: Kelli Foster)

10. Curried Chickpea & Spenat Bakad Potatis

Med sina starka smakar av curry, vitlök och svartpeppar, skulle du anta inspirationen till denna ultralätta bakade potatisen skulle vara en middag på en indisk restaurang. Det är en otrolig vegetarisk middag entrée, och gör för en riktigt fyllig lunch.

(Bildkrediter: Sarah E Crowder)

11. Sötpotatis med kikärtomatsås

Toppad med sött kryddad tomatsås gjord hjärtlig med kikärter, erbjuder denna fyllda spud en lätt, framåtskuren lunch alternativ eller fyllning middag när parat med en salladsalad.

(Bildkredit: Emma Christensen)

12. Bacon-Cheddar Twice-Baked Potatis

Fylld med fluffig potatismos; rökig, skarp bacon; och massor av smält cheddar, och sedan bakad tills crispy, dessa potatisar är komfortmat på sitt bästa.

(Bildkredit: Emma Christensen)

13. Southwestern Twice-Baked Potatis

Kryddad med chilipulver och kummin och laddad med majs, svarta bönor, cheddar och gräddfil, dessa laddade Southwestern potatis är helt måltidvärda.

(Bildkredit: Emma Christensen)

14. Hur man gör Hasselback Potatis

Hasselback-potatisen är klart den mest imponerande bakade potatisen du ska göra. Genom att göra några skivor innan du lagar mat, sätter du en vanlig bakad potatis i en med de fräscha kanterna av dina favoritpommes frites, men med mellanmål som krämig som potatismos.

(Bildkredit: Emma Christensen)

15. Bakad potatissoppa med bacon, skalser & cheddar

Detta är precis den typ av rik och hjärtlig måltid som du längtar efter en lång dag. Tilläggsbonus: Om du redan har några bakade potatis i kylskåpet, samlas denna soppa i minuter.