15 sätt att äta en avokado för frukost

(Bildkrediter: Joe Lingeman)

Jag ska äta en avokado när som helst på dagen, men till frukost verkar det särskilt tillfredsställande. Denna krämiga gröna frukten är laddad med en dos av friska fetter som gör din morgonmål mer tillfredsställande och tillfredsställande, och lämnar inte dig för att nå ett mellanmål på en timme. Från smoothies till toast till frukost skålar, här är 15 läckra och lätt avocado frukost recept.

1. Huevos Rancheros gryta

Denna gryta versionen av den populära mexikanska frukosträtten kunde inte vara lättare att göra. Det samlas på bara 30 minuter och matar enkelt hela publiken.

(Bildkrediter: Joe Lingeman | Kitchn)

2. Lätt Banana Kiwi Smoothie

Medan denna tropiska smoothie kan prydas som barnvänlig, är det också ganska vuxenvänligt. Avokado lägger till just den rätta mängden hälsosamt fett för att du ska vara full tills lunchen.

(Bildkredit: Lauren Volo)

3. Caprese Avocado Toast

Kombinera saftig caprese sallad med klassisk avokado toast och du har en frukost som du kan bli frestad att göra igen till lunch.

(Bildkrediter: Maria Siriano)

4. Honung-Yoghurt Avokado Toast

Så här ger du din avokado toast en söt uppgradering, plus en extra boost av protein från grekisk yoghurt.

(Bildkredit: Laura Wright)

5. Chokladkokosnöt Avokado Smoothie

Bara säg ja att lägga avokados till dina smoothies – börjar med detta chokladnummer. Det lämnar smoothies med en frodig, extrakrämig konsistens, och det tillsatta fettet hjälper dig att hålla dig full.

(Bildkredit: Michelle Peters-Jones)

6. Creamy Avocado Lassi

Denna indisk inspirerade drinken är tjock, krämig och sätter avokado i spetsen. Receptet kräver socker, men du kan byta det för honung eller agave sirap.

(Bildkrediter: Anjali Prasertong)

7. Avokado och ägg frukost Pizza

När jag använder färskt pizza degen, som receptet kräver, lagar jag alltid det i förväg för att hoppa på frukost. Naan, flatbreads och pita alla gör en bra ersättning när du vill ha en snabb och bekväm lösning.

(Bildkrediter: Joe Lingeman)

8. Sommar frukost sallad

Tillsammans med ett par skivor skarpt bacon och ett stekt ägg, lägger avokado en dos av fett för att göra denna sallad till ett sätt att fylla på dagen. Om du inte kan få händerna på blåbär, gör granatäpple arils samt torkade körsbär och aprikoser en bra byte.

(Bildkredit: Lauren Volo)

9. Ägg och Avokadosalad på Toast

Ett hårdkokt ägg är min vanokadost topping, men några enkla vändningar gör den här versionen fräsch och mer intressant. Receptet kräver färsk basilika, vilket alltid är mitt första val, även om några örter du har till hands kommer att fungera bra.

(Bildkrediter: Maria Siriano)

10. Veganskockor Avokado med Cashew Hollandaise

En lugn morgon fungerar bäst för detta recept, eftersom fritterarna tar lite tid att montera, men en bit och allt arbete är värt det. Fritterarna smaka snällt som stekt guacamole, tack vare koriander och lime, medan kale och quinoa erbjuder en ökning av protein.

(Bildkrediter: Megan Gordon)

11. Southwest Quinoa Breakfast Bowl

Kom onsdag morgon kommer du att vara så glad att du lagt till den här skålen till din helhetsmåltidspreparat. Nästan allt kan förberedas i förväg, så allt som är kvar att göra innan du gräver in är att toppa din skål med extra avokado.

(Bildkrediter: Apartment Therapy)

12. Rå Avokadokalkmousse

En kombination av limejuice och zest, agave nektar och ett stänk av vanilj omvandlar helt moget avokado till en söt och tjusig, frodig toast-toppning.

(Bildkredit: Emma Christensen)

13. Bean Chilaquiles med Avocado & Queso Fresco

Chilaquiles är ett bra sätt att använda några små kvarvarande bitar i ditt kylskåp – lägg till saker som strimlad kyckling eller fläsk, smulad bacon eller rostade grönsaker, om du har dem.

(Bildkrediter: Jerry James Stone)

14. Vegetarisk frukost Posole

Gör denna tröstande frukost soppa när du har lite tid under helgen och du kan lätt värma upp servis under hela veckodagen.

(Bildkredit: Lauren Volo)

15. The Best Chocolate Avocado Pudding

Okej, så är det här tekniskt en efterrätt, men du lever bara en gång, så gå till den.