15 saker att göra med alla äpplen du väljer den här hösten

När en gång fallet kommer, är äppleplockning en av de första aktiviteterna jag planerar med mina vänner. Jag älskar att gå igenom fruktträdgårdar med den skarpa fallluften runt mig och massor av hemlagade munkarcider-donuts för att snacka, men den bästa delen av äppleplockning är det bounty jag får ta hem.

Äpplen är läckra ätas rakt ur hand, men de har också förmågan att svänga söt eller söt i recept. Jag kan inte gå hela säsongen utan att göra en paj (och vi har några läckra recept för dem), men det finns så mycket mer du kan göra med äpplen. Här är 15 idéer som bara kan inspirera dig att fylla upp två påsar med äpplen på fruktträdgården istället för en.

(Bildkredit: Kelli Foster)

1. Hur man gör äppelmos i den långsamma kokaren

Varje äpple kommer att fungera för detta recept. Den verkliga nyckeln till att göra äppelmos är tid, vilket gör den perfekt för långsam spis. Njut av det över veckan på egen hand, med fläskkotletter, eller till och med dockade på glass.

(Bildkrediter: Maria Siriano)

2. Slow-Cooker Apple Crisp

Apple skarpa är äppelpajs mer avslappnad kusin. Hoppa över krympning av en skorpa och låt din långsamma kokare göra jobbet. Ett lager av pappershanddukar strax under locket gör att toppningen blir mjuk, så du kan ställa in den och glömma den.

(Bildkredit: Nealey Dozier)

3. Brun smör Apple Loaf

Nötaktig brunt smör gör det här snabba brödet extra speciellt. Efter att ha brunnit smöret på ugnen rörs smeten i minuter. Om du råkar ha rester, använd brödet för att göra en överdådig och läcker French Toast-frukost.

(Bildkrediter: Tro Durand)

4. Äppelkanal Mini apa bröd med citronglas

Dessa klibbiga, söta muffins har en hemlig genväg: tillagad pizza deg. Det är mildt och inte söt alls, så kanel-socker, torkad frukt och lemonsglasyr kan verkligen lysa. Du vill äta dessa medan de fortfarande är varma med en kopp kaffe i närheten.

(Bildkredit: Nealey Dozier)

5. Streusel-toppade Apple Pie Muffins

Jag är övertygad om att muffins nästan alltid är bättre med en streusel toppning – särskilt denna äppelpajsinspirerade sortiment. Mysiga varma kryddor och färska hackade äpplen kombineras i en rik smet och toppas med en grundläggande streusel.

(Bildkredit: Christine Han)

6. Honung-Apple Layer Tårta

Varje bit av denna tårta gör det värt ansträngningen att göra det. Kakan i sig är full av färska äpplen, kanel och kardemumma. Frostningen är en creme-smörkrets skapande du kunde (och bara kan!) Äta med en sked, och den skarpa havrefyllningen kommer enkelt i en spishäll på spisen. Lägg till ännu mer drama med en duggregn honung över hela grejen.

(Bildkrediter: Tro Durand)

7. Apple Yoghurtkaka med kanel-sockersträcka

Om du letar efter hela ditt kök för att fylla på den läckra lukten av kanel, är detta receptet för dig. Denna anbudskaka drar dubbelt som en välsmakande kaffetårta till frukost och ett lätt efterskola-mellanmål.

(Bildkrediter: Naomi Robinson)

8. Glaserade Apple Fritters

Ta med munkarbutiken hemma. Kanske är det enda som är bättre än en nyframställd munk en prydd med färska äpplen. Efter att ha stekt dem snabbt, blir de borstade med en grundläggande vaniljglasyr. Sats att du inte kan äta bara en.

(Bildkredit: Nealey Dozier)

9. Bakade Apple Dumplings

Med en flakig skorpa, varm kryddad äpple och rik karamelsås, är dessa dumplings precis bakom paj som den ultimata äppelträdaren. Skålen ber om något krämigt, så var noga med att ha vispgrädde eller glass till hands för servering.

(Bildkredit: Emma Christensen)

10. Crispy Omsättning med Apple, Bacon och Caramelized Lök

Hemlagad brunch blev precis bättre. Flakigt puffdekor är fyllt med skarpa bacon, söta karamelliserade lökar, färska äpplen och, om du vill, smältost. Den bästa delen? Du kan göra dem framåt. Helt enkelt montera och frys, så du har dem till hands för att baka på ett ögonblick.

(Bildkredit: Casey Barber)

11. Giant Skillet Grillad Ost med Skinka och Apple

Grillad ost är komfortmat på sitt bästa. Tjockt, crusty bröd håller ihop två olika ostar, skinka och ett Granny Smith äpple, men denna teknik kommer att fungera med smältost, kött och matlagning äpple du väljer.

(Bildkrediter: Apartment Therapy)

12. Spellskorpspizza med fänkål, Prosciutto och äpplen

Ja, äpplen har också en plats på din pizza. Häll till en krämig vit sås, höger sedan på äpplen, härdat kött och fänkål. Vi älskar att lägga till några klädda gröna, som arugula, som en ny toppare för servering. Och om stavskorpan inte är för dig, börja med en beredd deg och spara dig lite tid.

(Bildkredit: Emily Han)

13. Rostad Apple och Winter Squash Soup

Att rosta squash, äpple och lök hjälper till att få fram sin naturliga sötma, medan fräsch rosmarin, timjan och allspice håller den här skålen fin och välsmakande. Du vill ha en liten konsistens i varje utsökt sked, så hugga upp några färska äpplen att lägga till som en toppare.

(Bildkrediter: Anjali Prasertong)

14. Rakad Spiritssallad med Hasselnötter och Brun Smör Vinaigrette

Brysselkål och äpplen är en naturlig paraing – speciellt i kombination med ett varmt brunt smör dressing. Något antydan av bitterhet från Brysselspirorna är mellowed av de söta, skarpa äpplen och det varma dressingen.

(Bildkredit: Kimberley Hasselbrink)

15. Kale med äpplen, vinbär och varm Pancetta Vinaigrette

Tänk på detta anpassningsbara recept som mer av en guide eller ett förslag. Kale kan kastas med något äpple, torkad frukt och hård ost som du vill. Pancetta snurrar snyggt, men vi gillar det också med bacon eller prosciutto.

Vill du fortfarande ha paj? Här är våra favorit recept.

  • Double Crust Apple Pie
  • Mini Apple Rose pajer
  • Rustik Päron och Apple Galette
  • Gratis form Apple Tart