12 sommar frukostar för en lat semester helg

Du gjorde det! Den långa helgen är äntligen här och det är dags att fördjupa dig. För mig betyder det att du börjar med en extra speciell frukost. De flesta dagar löper jag ut dörren med en banan eller granola bar. Om jag har tur har jag tid att krympa ett ägg eller kasta lite avokado på toast. Men när en semester helg rullar runt, är jag säker på att få det att räkna.

Det betyder inte att varje recept behöver ta timmar att göra, eller till och med att de är komplicerade – de är helt enkelt läckra recept som du kan göra när du har lite mer tid. Så sätt på en pott kaffe, sätt på musiken och gå in i köket med dessa recept för din lata semesterhelg.

(Bildkredit: Kelli Foster)

1. Savory Morot & Zucchini Pancakes

Lätta och fluffiga pannkakor blev bara lite hälsosamma och mycket mer hjärtat. Förpackad med grönsaker (som du enkelt kan byta ut och ut med vad du har till hands), går de här välsmakande kakorna lika bra med en skingra av honungsmör som de gör med en rubbad gräddfil.

(Bildkredit: Casey Barber)

2. Skillet Chipotle Chilaquiles med ägg

Om du aldrig har haft den läckerhet som är chilaquiles, förbered dig för att träffa ditt nya weekend-till-recept. Bakad med ägg får de salsa-blöta tortillakanterna lite krispiga, medan äggulorna håller sig helt rinnande. Krama med en limefärg för ett ljust ögonblick i varje bit.

(Bildkredit: Kimberley Hasselbrink)

3. Crustless Quiche med sommargrönsaker

Så mycket som jag älskar att baka, det finns några dagar att jag inte har det i mig för att göra pajdegod. Ange: Skorpelfri quiche. Cheesy ägg blandas med vilken mängd sommargrönsaker du vill, så du kan göra denna maträtt om och om igen och det kommer att känna sig speciellt varje gång.

(Bildkredit: Quentin Bacon)

4. De ljusaste, krispaste våfflorna

En riktigt bra våffla är både lätt och fluffig på insidan, samtidigt som du behåller en skarp ytterkrona. Med detta recept kommer du att uppnå det varje gång. Stapla på de färska bären eller håll den klassisk med en smörbunke och en regna av ren lönnsirap.

(Bildkrediter: Megan Gordon)

5. Strawberry Cheesecake Breakfast Bars

Inget skrik unna dig själv som cheesecake till frukost. Bakad med färska jordgubbar, smakfulla nötter och crunchy granola får du den bästa blandningen av smak och konsistens. En extra bonus? Du kan förbereda dem dagen innan, så du kan popa dem i ugnen så snart du rullar ut ur sängen.

(Bildkrediter: Tro Durand)

6. Jordnötssmör och honung Granola

Hemlagad granola är gåvan som fortsätter att ge. Crunchy clusters är en glädje i både en utarbetad yoghurtparfait eller helt enkelt med ett stänk av mjölk. Plus, resterna håller bra, så du kan snacka på den hela veckan när långhelgen är över.

(Bildkrediter: Megan Gordon)

7. Ratatouille Frukost Skillet Strata

När jag tänker på sommar vegetabiliska recept, är den första som dyker upp i mitt huvud alltid ratatouille. Den är full av tomater, äggplanter, korg och sommar squash. Här har vi använt den som en bas för en upplyst version av strata. Crispy surdough bröd och smält fontina ost toppen en stekpanna full av sauterade grönsaker.

(Bildkrediter: Apartment Therapy)

8. Mini Blueberry Citron Muffins

Så vanligt som blåbärsmuffins är i kaffebryggor och bakverk, det kan vara svårt att hitta en bra en – för söt; för cakey; för torr; inte tillräckligt med bär. Hoppa över de köpköpta versionerna och baka dessa mini-mackar fyllda med bär på 30 minuter eller mindre.

(Bildkrediter: Maria Siriano)

9. Bruléed Frukt med Mascarpone Yoghurtsås

Ja, även frukt kan känna lite mer speciell. Bild det tunna, skarpa lagret av karamelliserat socker som toppar crème brûlée; Det är inget som ljudet av den första sprickan genom det med din sked. Placera det på toppen av saftig frukt istället för krämig vanilj. Du kommer aldrig vilja äta vanlig frukt igen.

(Bildkredit: Kimberley Hasselbrink)

10. rökt laxäggbåtar

Har nyligen flyttat till New York City, har jag äntligen upptäckt undran att rökt lax och lox. Medan jag aldrig skulle vilja försöka replikera en New York bagel och gräddeost hemma när jag kan få det så lätt i närheten, uppskattar jag ett annat gott kärl för min röka fisk. Fluffy ägg par underbart med rökt lax, kapers och krispiga surdeg bröd.

(Bildkredit: Nealey Dozier)

11. Chokladglasade bakade munkar med sprinkler

Växande uppsåg en speciell helgmorgon munkar från den lokala donutbutiken. Även efter alla dessa år är min go-to fortfarande rik chokladglaserad med regnbågsrör. Hela familjen kan samlas för att dekorera dessa bakade pärlor.

(Bildkredit: Nealey Dozier)

12. Savory Parmesan French Toast

En lat helg skulle inte vara komplett utan ett franskt toastrecept. Gör det mer minnesvärt med denna härliga version belagd i parmesanost och ägg. Den bästa delen kan faktiskt vara dippers. Prova med bacon eller tomatsås, pesto eller honung och krossade röda chili flingor.