11 (3-Ingrediens) Tomat Sallader

Skiv upp en toppsäsongstomat, äta den vanligt, och det blir en härlig sak. Men tomater spelar extra bra med andra. Kasta två mer ingredienser i ringen och du har den sallad som bara sommar kan ta med. Ta till exempel caprese: Koppa färsk mozzarella och basilika med de tomaterna och alla är glada. Här är 11 sätt att blanda upp din tomatsalladrutin. Köra igenom dem alla innan juiciest, sötaste tomater har lämnat böndernas marknad för säsongen uppmuntras.

Tomater på vilket sätt

Formeln är enkel: Ta de bästa tomaten du kan ta hand om, lägg till ytterligare två ingredienser, kanske en duggregn olivolja, och alltid en fin strö av fläckigt havsalt och några grindar av svartpeppar. Ät och upprepa.

(Bildkrediter: Jerrelle Guy)

1. Tomat + Nektariner + Shallots

Att se som en tomat är faktiskt en frukt, men det är meningsfullt att det fungerar bra med andra frukter. Kasta försiktigt ihop röda tomat kilar med kvartvisa nektariner och tunt skivad skalot. Lägg till ett stänk av vit vinäger tillsammans med lite fläckigt havsalt och svartpeppar.

(Bildkrediter: Jerrelle Guy)

2. Tomat + Zucchini + Feta

Kombinera tomat kilar med hackad courgette och stor bitar av feta för en sallad som är färgstark och bara lite snygg. Avsluta det med olivolja, salt och peppar.

(Bildkrediter: Jerrelle Guy)

3. Tomat + Vitbönor + Pesto

Kasta samman bitar av röd tomat, vita bönor, och pesto för en tomat sallad som mycket enkelt uppgraderar till en tillfredsställande vegetarisk middag. Lägg till en extra drizzle av din favoritolivolja före servering.

4. Tomat + Vattenmelon + Balsam

Kasta halverad röda körsbärstomater med kubad vattenmelon. Avsluta det med ett stänk av balsamvinäger och naturligtvis fläckigt havssalt och nybakad svartpeppar.

(Bildkrediter: Jerrelle Guy)

5. Tomat + Capers + Basil

Salty, crunchy, kapris har en briny smak som är en fin kontrast till söt halvering röda körsbärstomater. Avsluta skålen med revet färsk basilika, lite olivolja och en fin bit salt och peppar.

(Bildkrediter: Jerrelle Guy)

6. Tomat + Kikärter + Oregano

Kasta hela röda körsbärstomater med olivolja, salt, peppar och kikärtor. Avsluta med en hälsosam dash av doftande oregano.

(Bildkrediter: Jerrelle Guy)

7. Tomat + Linser + Mint

För en summig ta på linsalad, kombinera körsbär tomater med kokta linser. Strö över fläckigt salt, svartpeppar och massor av färskhakad mynta.

(Bildkrediter: Jerrelle Guy)

8. Tomat + gröna bönor + bacon

Blanchera några gröna bönor. Placera dem på en tallrik och toppa med hackade tomater och smulad bacon. Avsluta denna perfekta rätter med nybakad svartpeppar och stänk av rött vinäger.

(Bildkrediter: Jerrelle Guy)

9. Tomat + Jordgubbar + Mint

Kombinera hackade röda körsbärstomater med halverade jordgubbar för en söt crunch och hackad mynta för kylning. Drizzle med både olivolja och rödvinäger, och glöm inte saltet och peppar.

(Bildkrediter: Jerrelle Guy)

10. Tomat + Corn + Basil

Att hålla allt säsongsbetonat och friskt är enkelt med denna kombination av rå majs, hackade körsbärstomater, och en generös träff av basilika. Krydda sallad med fläckigt salt och avsluta med olivolja.

(Bildkrediter: Jerrelle Guy)

11. Tomat + Gurka + Dill

För de snabbaste och färskaste smakerna på sommaren, kombinera körsbärstomater med skivade engelska gurkor och en handfull färsk dill. Kasta allt i vit vinäger och avsluta med salt innan du serverar.