10 tips för att skapa en fantastisk chili bar

Om du letar efter en ursäkt för att kasta en fest, bjud in några vänner över för en DIY chili bar natt. Varför chili? Det är ett kallt väder klassiker, sträcker sig för att mata en stor folkmassa, och kan skräddarsys för de flesta dietary överväganden.

Det är det bästa alternativet för både värd och gäster att ställa in chili-spridningen i ett barformat, snarare än att helt enkelt göra det för gästerna. Det gör inte bara festen enklare på dig, men det är också hundra procent roligare! Här är allt du behöver veta för att ställa upp en. Hitta bara en gratis natt och börja ringa.

Vad att tänka på

Som alla middagspartier och sammankomster finns det några saker att tänka på innan du serverar en chili bar. Det är en avslappnad och rolig affär, så ingen av planeringen är extrem, men en liten framsynt kan verkligen hjälpa dig att lyckas.

1. Tänk på vem du tjänar.

Den första att tänka på är vem som kommer över. Är alla dina gäster köttätare eller är det vegetarianer bland dem? Har du en vän eller två som bara gick keto? Försök att skräddarsy potten av chili till alla, om möjligt. Sedan kan tillägget hjälpa till att ta basen till en annan nivå beroende på kost och preferens.

6 olika chili recept som passar dina behov

  • Så här lagar du Simple & Tasty Slow Cooker Chili
  • 5-ingrediens Chili
  • Kyckling Taco Chili
  • Slow Cooker Vegetarian Chili
  • Vegan Chili
  • Lätt Keto Chili

2. Ta en lista över dina skålar.

En framgångsrik chili bar kräver många skålar, så se till att du har tillräckligt med hand. Det är smart att ha några fler än antalet gäster som du förväntar dig, om det gäller inlösen eller senast ändringar i huvudräkningen. Om du är orolig att du inte har tillräckligt med skålar, tveka inte att fråga om dina vänner kan donera några av deras utbud.

En grundläggande mall för att göra chili på flugan

(Bildkrediter: Joe Lingeman)

3. Se till att du har tillräckligt med påfyllningar för att hålla sakerna intressanta.

Jag argumenterar för att den bästa delen av en chili bar inte är chili själv, men tillägget. Piling på toppings är verkligen vad som gör denna DIY-middag så kul, så försök att inte skimpa. Strimlad ost, hackade skalser, gräddfil och krossade tortillakorr är några klassiska val, men definitivt tänka på att utöka valet med saker som tärade avokado, Fritos och en blandning av heta såser.

4. Låt gäster ta med saker!

Var inte rädd för att låta dina vänner bidra till festen. Tilldela någon att ta med efterrätt (handhållna godis som brownies och kakor fungerar bra här), en aptitretare att munch på innan chili är redo, eller deras favorit öl, vin eller annan dryck. Detta kommer att ta mycket press på dig.

5. Tänk på din tidslinje och planera framåt.

Den bästa chilen är en som simmered i så många timmar som du kan ge den, så att smakerna har tid att blanda och blanda. Om du inte tror att du har tillräckligt med tid för det här på festdag, överväga att göra chili dagen innan – det är en av de här fantastiska matarna som faktiskt blir bättre med vila i kylen ändå, och då måste du bara gör uppvärmning det.

Så här lagar du enkelt och välsmakande Slow Cooker Chili

(Bildkrediter: Joe Lingeman)

Hur man gör det

När du väl har tagit hänsyn till logistiken handlar det egentligen bara om att ställa ut en spridning som kommer att mata publiken och sedan några. Organisera chili-baren baserat på dina individuella festbehov och du kommer att vinna.

1. Använd din långsamma kokare för att hålla din chili varm.

Medan du kan hålla din chili i en kruka på spisen, bryter det upp flödet ovanför, så vi gillar att använda den långa ugnen. Du kan antingen göra chili höger i den långa ugnen eller göra den i din nederländska ugn och sedan överföra den till långsam spis och håll apparaten på LOW så att den blir varm under hela festen.

2. Ordna en monteringsledning för det enklaste flödet.

Tänk på hur dina gäster ska montera sina skålar och organisera chili-baren att flyta med det. Börja med skålar till vänster, följt av chili och alla pålägg, och lämna sedan skedar och servetter i slutet för att alla ska kunna ta tag innan de sitter ner.

3. Håll gräddfilen på is.

Eftersom du lämnar allt för lite, är det klokt att ta några försiktighetsåtgärder för livsmedelssäkerhet. Eventuella påfyllningar som måste vara kalla, som sur grädde eller grekisk yoghurt, ska sättas på is – sätt bara skålen i en större skål fylld med is.

Slow Cooker Vegetarian Chili

(Bildkrediter: Joe Lingeman)

4. Ställ ut kött eller bönor om det behövs.

Om du har bestämt att ditt parti har några kostbehov som inte kommer att dyka upp med klassiskt nötkött och bönchili, gör en version som fungerar, oavsett om det är en vegetarisk chili eller en utan bönor och sätt skålar med kokad smulad mark kött eller bönor förutom påfyllningarna. På så sätt kan gästerna röra sig i vad de tycker om.

(Bildkrediter: Joe Lingeman)

5. Gör bara en enkel sida för att följa med allt.

Låt dina gäster oroa dig för efterrätten och dryckerna, men gör bara ena sidan för att gå med din chili, som är lätt och folkmassig. Vi gillar att gå med en stor korg med jalapeño cheddar cornbread muffins eftersom de inte behöver några extra tallrikar eller redskap och sopa upp chili exceptionellt bra.

Vad är några av dina chili bar strategier?