10 sommar frukost Casseroles att göra just nu

Hatch Chile Frukostgryta

(Bildkredit: Lauren Volo)

Grytor är synonymt med komfort, men det betyder inte att du inte kan njuta av dem under sommarmånaderna. Kasta några säsongsbetonade grönsaker, ägg och ost i en bakfat och du får en lätt brunch att dela. Dessa 10 gryta recept är bra mallar att leka med medan det fortfarande är varmt ute. Gå vidare – bryt reglerna och sätt på ugnen lite för en liten bit på morgonen.

(Bildkredit: Christine Han)

1. Blåbärpannkaka gryta

Blåbär kanske inte är säsong just nu för det mesta av landet, så om du ser en ny pint på bondens marknad eller mataffär, ta tag i det när du kan – och frysa dem. Denna läckra pannkaka gryta kommer att mata dig och din familj på söndag morgon.

(Bildkrediter: Megan Gordon)

2. Ratatouille Frukost Skillet Strata

Ratatouille är den typiska sommaren måltiden eftersom det är ett enkelt och gott sätt att äta en massa grönsaker. Denna lag uppnår denna prestation med en frukost twist (ägg!).

(Bildkredit: Kimberley Hasselbrink)

3. Bakad Denver Omelett

Bakade omeletter förtjänar lite mer respekt. När du vill ha något snabbt, hälsosamt och fullt av vad du än har i kylskåpet eller pannan, så ska du göra det här. Servera denna omelett med en stor, färsk sallad.

(Bildkrediter: Tro Durand)

4. Lemon Brioche French Toast & Raspberries

Denna lätta gryta är stor med säsongsbetonad frukt. Det här receptet använder hallon, men jag tycker att det skulle vara gott med goda persikor och en dollop av grekisk yoghurt eller hemlagad vispgrädde (lev lite!).

(Bildkredit: Lauren Volo)

5. Hatch Chile Frukostgryta

Luckgröna chili är i säsong just nu till oktober, så om du ser dem, plocka upp dem när du kan. Denna enkla gryta är ett bra sätt att använda dem på morgonen.

(Bildkrediter: Maria Siriano)

6. Ägg och Chorizo ​​Frukostgryta

Detta är typ av som en stor frukost taco, men utan den faktiska taco delen. Täck hela grejen med färskt hemlagad salsa och koriander och äta den ute på morgonen.

(Bildkrediter: Tro Durand)

7. Tomat-, Broccoli & Mozzarella Pasta-Gryta

Pasta? Till frukost? Ja, jag inkluderar det här receptet i den här frukosten, eftersom jag har starka känslor om grytan förmåga att överträffa alla måltidsgränser. Det är augusti, så tomater är uppenbarligen säsong, och denna gryta är ett gott sätt att äta mer av dem.

(Bildkrediter: Tro Durand)

8. Potatis frukostgratin med röd paprika och parmesan

Tänk på detta recept som grytkasin av den spanska tortillan. Fyll denna gryta med säsongsbetonade paprika och lägg till en sida av gröna för att skapa en komplett måltid.

(Bildkrediter: Alana Chernila)

9. Swiss Chard och porslinpudding

Denna härliga gryta är fylld med starka gröna. Schweizisk chard är tekniskt under säsong från juni till augusti, så om du spionerar den på din lokala jordbruksmarknad, ta den nu och gör det här läckra receptet.

(Bildkrediter: Tro Durand)

10. Frukostpolenta kvadrater med spenat och bacon

Receptet är varmväders kusin av havregryn. Den är fylld med ägg, polenta och alla fyllningar du vill ha.