10 Snabba och hälsosamma måltider att göra på en sjukdag

När jag är sjuk (eller till och med i närheten av att vara sjuk) är två saker säkra: Min energi och inspiration att laga mat är ganska låga, och jag längtar efter enkla matar som är varma, näringsrika och mycket tröstande. Med det i åtanke är det här måltiden som jag vänder mig om och om igen.

Från lemonspinat tortellinisoppa till bruna smörnudlar är dessa 10 snabb och närande recept säkert att träffa platsen när du är sjuk.

1. Lemoni Tortellini Spenatsoppa

Förpackad med morötter, spenat, citronsaft och fryst tortellini är denna soppa lätt men fylld. Se till att du håller tortellini i frysen så att du kan göra det i en blixt.

(Bildkredit: Brie Passano)

2. Rotisserie Kycklingkokos Curry Soup

Ingenting träffar platsen på en sjuk dag, precis som kycklingnudelsoppa – speciellt när den är fylld med punchiga smaker av ingefära, chili och citrongräs. Bäst av allt börjar denna version med en rotisserie kyckling, så det är väldigt enkelt att dra ihop.

(Bildkrediter: Maria Siriano)

3. Crispy White Beans med gröna och Poached Egg

Det finns mycket att älska om en tallrik med gröna grönsaker och bönor toppade med ett varmt, rinnande äggulat ägg när du är sjuk. Det är friskt och tröstande, och eftersom det kommer samman på cirka 20 minuter kan du helt klara det även när du inte har någon energi.

(Bildkrediter: Joe Lingeman)

4. Smörgås Parmesan Pasta

Buttered nudlar är en sjukdag nödvändig. Denna version får en enkel uppgradering med brunt smör och crunchy panko breadcrumbs.

(Bildkredit: Emma Christensen)

5. Hur man gör Creamy Stovetop Polenta

Det finns något så lugnande och tröstande om en varm, krämig skål med polenta. Visa dig lite extra kärlek genom att omröra i ett par smörgåsar och ett strö av parmesan i slutet. Ät det som det är, eller toppen med rostade eller sauterade grönsaker, kvarvarande kött eller ett ägg.

(Bildkrediter: Jerrelle Guy)

6. Svamp och bygssoppa

Inspirerad av den klassiska brothy-soppen från deli-räknaren, är denna starka vegetariska soppa ren komfort och värme. Det samlar en blandning av svamp, grönsaker och pärlat korn för en uppvärmningssoppa som du kan göra om 30 minuter.

(Bildkrediter: Joe Lingeman)

7. Kimchi Fried Rice med Extra Greens

En snabb skål med stekt ris kastat med en röra av mjuka grönsaker, funky kimchi och ett ägg för extra näring är alltid en bra idé när du är under vädret.

(Bildkrediter: Sarah E Crowder)

8. Sötpotatis med kikärtsås

Lägg till detta på din lista med anledningar att laga en stor mängd sötpotatis under helgermåltid. Jag älskar denna närande måltid lika mycket för sina varma, kryddade smaker som jag gör för hur enkelt det är att göra.

(Bildkrediter: Tro Durand)

9. Hot & Sour Soup med svamp, kål och ris

När som helst jag inte mår bra, hjälper den härliga, skonsamma doften av denna weeknightsoppa direkt att lyfta dimma.

(Bildkredit: Lauren Volo)

10. Ägg och Avokadosalad på Toast

Det finns ingen väg runt det – toast är en dag i dag. Jag älskar att koka det med krossad avokado och ett skivat hårdkokt ägg för att göra det till en snabb och närande måltid.