10 sista minuten hemlagade gåvor

(Bildkrediter: Joe Lingeman)

Min favorit typ av present att ge (och även få) är den hemlagade sorten – speciellt när det är ätbart. Inte bara är dessa gåvor helt tankeväckande och läckra, men det finns också så många underbara alternativ som är lätta att dra ihop i en nypa. Här är 10 av mina favoriter.

1. Choklad-Almondkaramell

Toffee är en av de bästa semestergåvorna du kan ge vänner, familj och dig själv! Det kan göras i förväg, och en sats gör mycket.

(Bildkrediter: Joe Lingeman)

2. Söt och Salty Choklad Sprinkle Mix

Jag var begåvad en burk med dessa sprinkles förra året, och de är söta och salta med en liten bit av crunch (och fullständigt gudomlig). Det är ett häll-och-röra recept som gör en hyllstabil, leverbar gåva som kommer att älskas av dina glutenfria grannar, din veganska bestie och din otroliga sötnoskamrat.

(Bildkredit: Lauren Volo)

3. Instant Mac and Cheese Mix i en Mason Jar

Mac och ost i en burk handlar om mer än att dela en oemotståndlig komfortmat med dem du älskar; Det handlar om att ge gåva av bekvämlighet. Det är lätt att montera, och det finns ingen matlagning som krävs för presentgivaren. Se bara till att du lämnar dig själv en stund att plocka upp osten!

(Bildkrediter: Joe Lingeman)

4. Vanilj Cashew Clusters

Detta är vad jag presenterar mina vänner och familj i år. Jag gjorde först dessa oemotståndligt söta, kryddade kluster efter att Sheela delade receptet och jag var hookad efter den första biten.

(Bildkredit: Tessa Huff)

5. Herby Lemon Salt

Smaksatta salter är en rolig och enkel sista minuten-present. Den färska citrusen lyser upp allt från fjäderfä till hummus – och till och med färsk frukt.

(Bildkrediter: Heidi Murphy)

6. Smokig Candied Popcorn

Candied popcorn är alltid en klassiker för gifting, och denna version lägger till en salig twist med en blandning av rökiga kryddor.

(Bildkredit: Tessa Huff)

7. Hemlagad Cornbread Mix

Denna majsbrödsmix är lika bekväm som boxade saker, men med alla fördelar med att vara hemlagad. Den kommer ihop med en handfull pantryklammer, en glasburk och ett receptkort med matlagningsinstruktioner. Lägg till ett band för en sista speciell touch.

(Bildkredit: Lauren Volo)

8. Hur man gör kakor med smörbröd

När det gäller kakor är shortbread mitt favoritval för gifting. Dessa smöriga kakor är klassiska och eleganta, robusta nog att få boxas upp och kunde inte vara enklare att göra.

(Bildkredit: Lauren Kodiak)

9. Hur man gör en Exfoliating Sea Salt Hand Scrub

Detta är ett annat objekt som jag kommer att presentera i år (och göra lite extra för mig själv). Vi älskar grapefrukt essentiell olja för denna skrubba, även om någon doft kommer att fungera.

(Bildkredit: Tessa Huff)

10. Daglig Pannkaka & Vaffelblandning

Du kan inte gå fel med att ge gåvan till frukost. Använd band eller garn för att fästa receptkort med matlagningsanvisningar. Medan du är på det, täpp en flaska lönnsirap i påsen också!