10 sätt att vända hårdkokta ägg till lunch

Det är otroligt. Det är ätbart. Och det är ett fantastiskt kraftverk av protein som passar nästan alla budgeter. Det är förstås ägget.

Och sedan jag lärde mig att koka ägg i min tryckkokare, så är de en ständigt närvarande konstant i mitt kylskåp såväl som på menyn. Hårdkokta ägg gör ett bra mellanmål, är otroligt bärbara och kan göra lunch till något speciellt utan mycket ansträngning alls.

(Bildkrediter: Jerrelle Guy)

1. Gör dem till den snygga lunchens stjärna.

Några kaféer kallar dem “bistroboxar”; vissa pubar kallar dem en Ploughmans lunch. I vårt hus kallar vi dem snygga luncher. Samla ihop bröd, ost, frukt, grönt, vissa typer av sylt typ, och några fåskokade ägg. Det är enkelt och gott.

Få receptet: Ploughmans lunch

2. Förvandla dem till en klassisk äggsalladsmörgås.

En gammal klassisk, hackad, hårdkokt ägg bad bara om att blandas med vissa majonnäs och kryddor och serveras i en smörgås eller i en salladsduk. Vilken komfortmat!

Få receptet: Klassisk äggsallad

3. Gå au naturel.

Vill du hålla mayo? Inga problem. Hårdkokta ägg smakar bra lager i baguette eller andra smörgåsar tillsammans med grönsaker och vinaigrette dressing. Franska kallar sin version un sandwich crudité naturen. Dess très bon – lita på mig.

Få receptet: Ägg Plus Salladsmörgåsar

4. Ta korv och ägg till en ny nivå.

Betraktad picknickmat i Storbritannien, Scotch Eggs är hårdkokta ägg, inslagna i korv, friterad och serveras med doppssås. Prata om otroligt! Du kan göra en stor sats på helgen och njuta av dem till luncher tidigt på veckan; De borde vara bra i kylskåpet, täckt, i två till tre dagar.

Få receptet: Scotch Eggs

(Bildkrediter: Joe Lingeman)

5. Få din sallad på.

Hårdkokta ägg tjänar som ett stärkt protein på sallader, betraktad som standard för recept som Cobb, Niçoise eller kockens sallad. Lägg till vad kött och grönsaker du har till hands för en fyllning men hälsosam salladslunch.

Få receptet: Cobb-sallad

6. Sätt dem i en pitoficka.

Sabich eller sabih är en traditionell judisk irakisk smörgås gjord med stekt aubergine, hårdkokta ägg, hummus och grönsaker fyllda i en pitoficka. Vilket välsmakande sätt att resa världen!

Få receptet: Ägg och Aubergine Sandwich

7. Njut av dem på en pizza.

Engelska muffins tjäna som enkla baser för dagliga pizzor. Ge dem en icke-traditionell vridning genom att lägga skivad hårdkokta ägg på toppen. Mjölkfria, men proteinrika, de ger din eftermiddag en stor boost.

Få receptet: Engelska-Muffinsäggpizzor

8. Spela bra.

En vanlig gata mat i Nice, Frankrike, gör pan bagna en fyllnadssmörgås med både konserverad tonfisk och hårdkokta ägg. Oroa dig inte om det är rörigt, droppande med dressing – det ska vara.

Få receptet: Pan Bagna

(Bildkredit: Lauren Volo)

9. Fäll dem i en quesadilla.

Hårdkokta ägg lägger till subtil oomph till dina quesadillas, spelar bra med ost, bönor och veggie fyllningar.

Få receptet: Gör en bättre Quesadilla med hårdkokta ägg

10. Rör dem i pasta.

Hårdkokta ägg har länge varit en favorit macaroni salad add-in. De lägger till protein utan att göra disken tung eller dyr.

Få receptet: The Best Macaroni Salad