10 sätt att flata kött utan en mall

Hur man gör Juicy, Crispy Schnitzel

(Bildkrediter: Maria Midoes)

När det är dags att platta kött för att göra schnitzel eller pounding ut kycklingbröst för fyllning, är det första verktyget vi ofta berättar att vända sig till en viktig köksmallett. Men det är inte det enda verktyget som kan få jobbet gjort. Här är 10 sätt att platta kött utan hammare.

Men först en plastpåse

Oavsett vilken av dessa metoder du väljer är det bäst att inte använda verktygen direkt på köttet. Placera köttet i en återförslutningsbar fryspås, eller mellan två stycken saranfolie eller vaxpapper.

1. Rullepinne

Ja, din rullpinne har liv bortom sockerkakor och pajdegen. Vi är partiella till koniska franska rullstiften eftersom det inte finns något handtag för att komma i vägen, även om någon stil kommer att få jobbet gjort.

2. Sågpanna

Den platta botten av en kastrull är idealisk för att platta köttet i jämn tjocklek. Bonuspoäng för panens handtag, vilket gör jobbet lite enklare.

3. Gjutjärnsfett

Medan någon stek får jobbet gjort, får gjutjärnspannor extra poäng för sin tunga vikt.

4. Kan av tomater

Leta efter hjälp i skafferi. Dess tjocka, runda form kan visa sig lite besvärlig, men när du är i bindning hjälper en stor burk tomater dig att platta de köttstyckena.

5. Kokbok

Ta tag i din tjockaste, tyngsta kokboken. Några whacks står mellan dig och platta köttstycken.

6. Tortilla Press

Visar sig att det här verktyget inte är den enhet som du trodde det var. Det hjälper också att platta kött, även om det fungerar bäst med mindre skär.

7. Skärbräda

Använd en skärbräda för att platta köttet. Stick med ett litet bräde, vilket ger dig mer kontroll över bulten.

8. Mörtel

Förutom att pulverisera kryddor och mashing örter i pestos och pastor, kan du också använda en mortel för att platta kött.

9. Hammer

Titta bortom köket för att få jobbet gjort. Trots den mindre ytan kommer en hammare att fungera precis som en hängmall. Var noga med att rengöra den efter att ha tagit den ur verktygslådan.

10. Vattenflaska

Dra ut din Nalgene eller S’well-flaska eftersom det är användbart för mer än att bara sippra på vatten hela dagen. Det fungerar lätt som en stand-in för en hammare. Fyll det med vatten för att hjälpa till att dubbla ner på sin pounding power.