10 sätt att bevara körsbär

När 30 pund söta Washington Bings kom oväntat på min tröskel förra sommaren, spenderade jag flera dagar nedsänkt i All Things Cherry. Även efter att jag gjorde körsbärs pajer för familj, vänner och grannar, hade jag många, många pounds kvar och så fick jag jobba med att bevara bounty. Det var en bra lärande erfarenhet och nu när jag har spenderat ett år på provet, delar jag gärna dessa 10 fantastiska sätt att bevara körsbär…

Fryst körsbär

Körsbär fryser riktigt bra, och du kan använda dem hela året i smoothies, cobblers och mer (min personliga favorit snackar på dem direkt från frysen). För snabb och enkel frysning, se Hur man väljer och lagrar körsbär. Du kan också packa dem i sirap; Anvisningar finns på National Center for Home Food Preservation.

Torkade körsbär

Torkade körsbär är underbara i hemlagad granola, sädessallader och bakverk. En dehydrator är praktisk men som vi har delat här på Kitchn, Ja, du kan torka frukt i ugnen! För ytterligare tips, kolla in Drying Fruits-informationen från Colorado State University Cooperative Extension.

Körsbärssylt

Många föredrar sura körsbär för sylt. Men söta körsbär gör också härliga konserver, och du kan ge dem lite extra dimension genom att omröra i ett stänk av Balsamico-ättika och en spricka av svartpeppar i slutet av tillagningen. För konservering använde jag recept från Ball. För ett mer fritt format kylskåpssylt har David Lebovitz ett fint recept.

Pickled körsbär

Söta och sura betade körsbär var en av mina favoritfynden i fjol, och jag älskade att betjäna dem som ett ackompanjemang till ost. Jag försökte flera recept och älskade Michael Symons kombination av kryddor som apelsinzest, pepparkorn, kanel och koriander. Kock Symon rekommenderar även att servera körsbären med fjäderfä och fläsk.

Hela konserverade körsbär

Detta är faktiskt den enda metoden som jag inte har försökt än, för jag antog alltid att konserverad frukt skulle packas i alltför söt sirap. Efter att ha läst hur man kan mandarin apelsiner i mycket lätt sirap och fruktjuice i år – med stora resultat – planerar jag att göra med samma med körsbär. Säkra konserveringsförfaranden finns på National Center for Home Food Preservation.

Maraschino körsbär

Min partner är allergisk mot alkohol, så jag försökte Nick Mautones recept på No-Booze Maraschino Cherries. De var en stor hit, och vi njöt av dem i sodavatten och glassgrisar i flera månader. Om du föredrar en boozig version, kolla in Kitchns översyn av Melissa Clarks DIY Maraschino Cherries.

Körsbärsvinäger

Vilken typ av vinäger som helst kan smakas med körsbär, och jag fann att även billig Balsamic smakade utmärkt efter flera månader (jag gav ut flaskor som julklappar). Kolla in Danas inlägg på Improvisational Cherry Eddike och Clemson Cooperative Extensions information om Smaksatta Vinegars.

Körsbärsträng

Tillbaka i januari nådde jag en flaska röda vinäger och körsbärsträd från kylskåpet. Sipping på denna tårta och sötdryck transporterade mig rakt till sommaren, och jag kan inte vänta med att göra mer i år. Jag delar en annan buskmetod på The Kitchn snart, men förra året använde jag Cold Brew processen Serious Eats och det fungerade ganska bra.

Körsbärstopp

Efter att ha läst om körsbärstopp på Food in Jars, gick jag på en studsevagn, och undersökte historiska och moderna recept för denna likör. (Martha Washington skrev även om körsbärstopp i sin dagbok.) Min favoritversion blev ett 1966-recept från Gourmet, som innehåller brandy, rum, mace och allspice. Perfekt för att sippra på vinterkvällar.

Boozy körsbär

Boozy körsbär gör en fin garnering för cocktails och glass – och du hamnar med körsbärsinfluerad likör också. Jag åtnjöt speciellt bourbon-blöta körsbär, med denna enkla metod från Food Woolf. För mer kombinationer av körsbär och sprit, se DIY Recept: Boozy Cherries 2½ Ways.

Har du några andra idéer att lägga till?

Relaterad: Hur man väljer och lagrar körsbär

(Bilder: Emily Ho)