10 sätt att äta kycklinglår för middag

Kycklinglår är en riktig middag MVP. De är fetare än magra bröst, vilket innebär att de är mindre benägna att torka med några extra minuter på värmen, de är fyllda med så mycket smak och de är super mångsidiga. Från långsamma soppor till plåtkompisar, det finns inget det här budgetvunna klippet kan inte göra.

Här är 10 helt läckra sätt att äta kyckling lår till middag just nu.

1. Pan Pan Honey-Chipotle Kyckling och sötpotatis

Det här är den veckodagsmiddagen som kommer att dra dig ut ur den kycklingruta du har fastnat i. Den börjar med en snabb honung-chipotle marinade som lämnar köttfärda kycklinglår och tjocka sötpotatisbitar med en kryddig, rökig smak och en ledtråd av sötma.

(Bildkredit: Guy Ambrosino)

2. Creamy Slow Cooker Peanut Chicken och Broccoli

Inspirerad av takeaway-favoriten älskar vi alla så mycket, den här versionen är lätt att göra (tack vare din långsamma spis) och fylld med saftiga bitar av kycklinglår.

(Bildkredit: Lauren Volo)

3. Hur man gör skarpa, saftiga kycklinglar i långsam spis

Ja, den långsamma spis! Prova detta bara en gång och du får aldrig gå tillbaka till att göra skarpa skinnad lår på lårskivan igen. Det kunde inte bli enklare och det visar sig vara ett resultat som är oemotståndligt gott.

(Bildkredit: Lauren Volo)

4. Chorizo ​​Chicken Chili

Sammanfoga ett paket utbenade kycklingslår med smulad chorizo, bönor och en massa pantry kryddor och du laddar rökig, smakfull chili i en skål till middag på bara 30 minuter.

  Recept: Snabb och snygg spenat-kronärtskocka Mac och ost

(Bildkredit: Lauren Volo)

5. Rostad kycklinglår med fänkål och citron

Lite söt, karamelliserad fänkål och den ljusa citronen är alltid en bra balans för den rika, feta smaken av krispiga kycklingslår. Koppla kycklingen med couscous och en tjock bit bröd.

(Bildkrediter: Maria Siriano)

6. Maple-Mustard Chicken Lår

Jag håller detta recept med fyra ingredienser regelbundet i min måltidsplan, och jag föreslår att du gör detsamma. Det är lätt nog för de nätter som du inte verkligen känner för att laga mat och kommer ihop med en snyggsås så att du vill ha mer.

(Bildkrediter: Maria Siriano)

7. Slow Cooker Chicken Tortilla Soup

Denna lättkryddade, långkokta Tex-Mex-soppa fylls med en medley av ömma grönsaker och bönor och bygger på feta kycklinglår för en rik smak och ett löfte om ömma köttstycken.

(Bildkrediter: Maria Siriano)

8. Balsamic & Mustard Glaserade Kycklinglår och Fig

Detta är ett recept som förvandlar ödmjuka, budgetvänliga kycklingslår till en middag som är klädd för att imponera.

(Bildkrediter: Maria Siriano)

9. Kokosnötkock och sötpotatisstew

Stryk inte av den långa ingredienslistan eftersom det här är en snabbkokande gryta som kan dras ihop på en veckodag. Det är hälsosamt, superhjärtat, och med några enkla swappar, Paleo-vänliga.

(Bildkredit: Kelli Foster)

10. Bakad kyckling med kronärtskockor

Den här mysiga kyllingmiddagen fylld med aromatiska kryddor, konserverad citron och kronärtskockor vann mig första gången jag lagade den. Servera den över en säng av couscous, ris eller freekeh.

  Det bästa sättet att uppvärma fläskkotletter utan att torka dem ut