10 sätt att äta Collard Greens

Collard Green Salad med jordgubbar & Tahini Dressing

(Bildkredit: Andrea Bemis)

I ditt strävan att få mer gröna i din kost, uppmanar jag dig att titta förbi de vanliga misstänkta kale, spenat och chard och omfamna collard greener. Många populära i södra matlagning, erbjuder dessa stora hårda blad en mildare smak än kale och kan användas på ungefär samma sätt som andra gröna. Här är 10 sätt att arbeta med i din måltidsplan.

1. I sallader och slavar

Flytta över, kale – collards förtjänar en plats i dina sallader och slaws. Om du redan njuter av dem kokta i underkastelse, vet att de absolut kan ätas råa och de är läckra.

Få ett recept: Collard Green Salad med jordgubbar & Tahini Dressing

(Bildkredit: Lauren Volo)

2. Blandad i en köttbit

Klar för att göra din nästa köttiga braise till en enpottmåltid? Fortsätt och lägg till några handfuls av hackade collard greens till potten. Fettet från köttet kombinerat med den långa kocktiden kommer att lämna dessa starka grönsaker öm och full av smak.

Få ett recept: Holländsk ugn Braised Turkey

(Bildkredit: Nealey Dozier)

3. Rör om i soppa

Använd några hackade collardblad för att behandla en soppa med soppa till gåvan av grönt. Om ditt recept inte redan kräver collards, lägg dem i stället för några andra gröna grönsaker, eller rör om två koppar hackade löv för att ge din egen snurrning. Ge bara dem tillräckligt med tid att växa mjukt och ömt.

Få ett recept: Svartögd Ärtsoppa med Andouille & Collards

(Bildkredit: Elizabeth Stark)

4. Kokas i en Stir-Fry

Stir-frites är den snabba och enkla måltiden som hjälper dig att uppleva collard greener på ett helt nytt och roligt sätt. Efter att du har tagit bort den hårda stammen, stryk bladen innan du slänger dem i din wok. De kan hantera djärva smaker, så gärna förstärka aromaterna.

Få ett recept: Orange Chicken och Kale Stir-Fry

(Bildkredit: Lauren Volo)

5. Strimlad i en gryta

Creamy, ostiga grytor är bara en sorts maträtt för att tämja segheten i collard greener. Byt i strimlad eller hackad löv istället för andra grönsaker, som kale, chard eller spenat.

Få ett recept: Wild Rice and Kale Casserole

(Bildkrediter: Sara Kate Gillingham)

6. Puréed in i Pesto

Gå bortom din standard basilika eller kale och använd en massa collard greener för din nästa sats pesto. Dessa stabila löv kommer att dra nytta av att blancheras innan du blitzed med olivolja, parmesan och dina favoritrödda nötter.

Få ett recept: Winter Greens Pesto

(Bildkredit: Emma Christensen)

7. Tillagt till Chili

Tänk på collards den lummiga grön som är robust nog för att para med en hjärtlig kruka med chili. Det lägger till en pop av färskhet till rik, köttig chili och uppför ante på din favorit veggie-version.

Få ett recept: Lätt Turkiet Chili med Kale

(Bildkredit: Melissa Ryan)

8. Rullas upp i en Wrap

Det är här de här bladens robusthet lönar sig stor tid. Till skillnad från kale och chard är collardblad tillräckligt tuffa för att användas i stället för tortillor utan att spricka eller bryta. Det är en spelväxlare för smörgåsar, burritos, tacos och även hamburgare (speciellt om du gör hela30).

Få ett recept: Collard Green Chicken Salad Wraps

(Bildkredit: Emma Christensen)

9. Sautéed med ägg

När du lagar upp den baconskivan för att gå med dina ägg, lägg till ett par handfulla strimlade collardblad till stekpannan. Fettet från bacon kommer att smaka och ömma grönarna när de lagar mat.

Få ett recept: Stekt ägg och Collard Gröna över Polenta

(Bildkredit: Chris Perez)

10. Blandad i en Smoothie

Använd collards för att ge din favoritgrön smoothie en ny vridning. Denna starka gröna kan enkelt ta plats för din vanliga spenat eller kale. Ta bort det tuffa centrumet och lägg sedan till bladen med övriga ingredienser.

Få ett recept: Grön Piña Colada Smoothie

Din tur – vilka är dina favorit sätt att få collard greens på bordet?