10 sätt att använda upp senap

(Bildkredit: Coco Morante)

Senap är ett av de kryddor som bara verkar förbättra allt det rör sig om. Med en magisk kombination av syra, salt och krydda allt i en snygg gulsked, är det min smak för att ljusa och smaka på smakerna i så många smakliga rätter. När en salladsdressing, marinaden eller sås verkar sakna lite något är senap min icke-misslyckade hemliga ingrediens.

Här är några av de sätt jag gillar att använda min mest favorit kryddor.

Vi älskar senap så mycket i mitt hus att vi brukar samla burkar här och där tills, tills du vet, det finns en hel kyldörr full av olika sorter. Mellan Dijon, honung, klassiska gula, extra heta och korniga, hemlagade versioner som jag har fått, är det dags att få senap till regelbunden rotation, och här är några nya idéer för dig!

Hur man gör mjuka pretzels

(Bildkredit: Emma Christensen)

1. Med pretzels.
I mitt sinne är pretzels i princip bara en ursäkt för att doppa något i senap. Jag gillar att doppa de butikerna, knäppta påsar i en gul senap, medan den korniga sorten parar väl med hemlagade, mjuka pretzels, fräscha från ugnen.

→ Få receptet: Hur man gör mjuka pretzels

Honung senap Dressing

(Bildkredit: Coco Morante)

2. Honung senapsling dressing.
Detta är ett av de enklaste skak-och-häll dressing recept någonsin. Senap, honung, vegetabilisk olja, ättika och en nypa salt går in i en masonburk, och på några sekunder har du en deliklassiker, perfekt för toppning av en sallad av isberg eller romaine. Gult senap är det klassiska valet, men kornig senap är också bra.

→ Få receptet: Honung senap Dressing – Det var bara rätt

Brown Sugar & Dijon Mustard glaserade skinka

(Bildkredit: Nealey Dozier)

3. Glasyror.
Senap glasyr är bra för mer än bara en jul eller påsk skinka! Bakade kycklingvingar, lår eller anbud är fantastiska när de fylls med en senapbrun sockerglasyr också. Bara borsta den på under den sista halvan timmen av matlagning.

→ Få receptet: Brown Sugar & Dijon Mustard glaserade skinka

Hur man gör en enkel pan sås i minuter

(Bildkredit: Emma Christensen)

4. Pan såser.
Efter sautéing kycklingbröst eller searing steaks, har du en panna av underbara förtjusta (de välsmakande bruna bitarna längst ner på pannan). Tappa inte bort den läckra, smakliga smaken! Istället lägger du till ett stänk av vin (rött vin om det är rött kött, vitt vin om det är kyckling) och en god toppad senap och sedan vispa för att få upp allt det bruna godet från pannan för att göra en god sås.

→ Få receptet: Hur man gör en enkel pan sås i minuter

Creamy Parmesan Dip

(Bildkredit: Nealey Dozier)

5. Dijon dips.
Kombinera två ingredienser – senap och mayo – och du har ett dopp för crudités, eller mina favorit, ångkokta kronärtskockor. Vi åt alltid dem på detta sätt i mitt hushåll, och nu verkar en kronärtskocka inte rätt utan en senap-mayo dopp tillsammans. Du kan helt enkelt blanda senap och mayo tills du gillar balansen, eller gå lite snyggare och gör en krämig parmesan dip.

→ Få receptet: Creamy Parmesan Dip

Essential Balsamic Vinaigrette

(Bildkredit: Emma Christensen)

6. Balsamisk vinaigrette.
Jag älskar den zippiga värmen som Dijon senap lägger till en vinaigrette. Tänk bara på att senapet har en bra mängd salt, så du kanske vill klippa på saltet i receptet och krydda till smak.

→ Få receptet: Balsamisk Vinaigrette

Lammkoteletter med Creamy Mustard Shallotsås, Rostade Tomater & Pearl Couscous

(Bildkredit: Nealey Dozier)

7. Med lamm.
Hela korn senap är otrolig med lamm. Detta lite vilt kött behöver starka, självhäftande smaker för att gå med det, så senap är bara biljetten. Gör ribbskoteletter för en snabb och imponerande maträtt, eller bränna skinkor i timmar för en nedtonad ösmiddag.

→ Få receptet: Lammkoteletter med Creamy Mustard Shallotsås, Rostade Tomater & Pearl Couscous

Hur man lagar bönfria hudlösa kycklinglår i ugnen

(Bildkrediter: Tro Durand)

8. På kyckling.
En baksås tar benfria, skinnfria kycklingslår till nästa nivå. Det finns så mycket smak i den Dijonbaserade såsen att du inte ens måste marinera denna veckodagsrätt!

→ Få receptet: Hur man lagar bönfria hudlösa kycklinglår i ugnen

Scalloped potatis med lök och cheddarost

(Bildkredit: Nealey Dozier)

9. Med potatis.
Klassisk fransk gratin dauphinois är lite blött för min smak. Scalloped potatis är en annan historia, dock – vår version är amped upp med Dijon senap, cheddarost och skivad lök. Om du är på humör för full komfort på komfort, är det här din maträtt.

→ Få receptet: Scalloped potatis med lök och cheddarost

Glaserad Kycklingkorv med Sautéed Kål

(Bildkredit: Nealey Dozier)

10. Korv natt.
På de nätterna när du verkligen inte vill laga något för noga, serveras några bra kycklingkorv tillsammans med sauterade kål, bara träffar platsen. Servera detta med mycket skarp, kornig senap för att skära genom glasyrens sötma.

→ Få receptet: Glaserad Kycklingkorv med Sautéed Kål

Hur tycker du om att använda senap – som konditor eller i recept? Jag skulle gärna höra dina favoritidéer!