10 sätt att använda Caesar Dressing Beyond Salad

(Bildkrediter: Apartment Therapy)

Caesar dressing, vare sig den är köpt eller hemlagad, är en härlig sak. Dess vitlök, ost och ansjovisfylld smak med sin rika och krämiga konsistens är nyckeln till en av de bästa klassiska salterna runt. Men om det är så bra, varför begränsa det till endast sallad? Faktum är att varför inte använda det för att göra 10 andra rätter oändligt bättre? Vi frågade oss själva samma fråga, så vi svarade på det.

1. Använd den som en marinade för kött.

Kasta kyckling i Caesar dressing och låt det kyla i några timmar eller över natten. Grilla eller steka sedan på ditt hjärta. All den garlicky godheten i den rika dressingen suger sig in i köttet medan den tenderer och gör det löjligt fuktigt.

Grill bättre kyckling: 10 tips för perfekt grillad kyckling

2. Kasta den med grönsaker före rostning.

Välj dina grönsaker – broccoli, blomkål, rotfrukter och potatis alla fungerar bra – och kasta dem sedan med dressing i stället för olivolja och grilla tills de är extrakaramelliserade och krispiga.

Få receptet Så att steka alla grönsaker

15 Grönsaker för att omedelbart förbättra din grönsakskiva

(Bildkredit: Rachel Joy Barehl)

3. Använd det som ett dopp för crudité.

Precis som skarp sallad älskar Caesar dressing, det gör nästan alla andra grönsaker. Häll det i en liten skål och få dunking.

Omsmycka Crudité Platter: Om du vill äta sätt Fler grönsaker Håll en Crudité-tallrik i kylskåpet

4. Som dressing för pasta eller potatisallad.

Om du gör pasta eller potatisallad, klistra din vanliga dressing och använd Caesar istället. Det är tillräckligt tjockt att det kommer att täcka varje tum av dina ingredienser och omedelbart öka smaken.

Få receptet Hur man gör potatisallad

5. Sprid det på en burgerkaka eller smörgåsbröd före montering.

Glöm vanlig oljekrämer som senap eller ketchup och slather Caesar dressing på din burgare i stället. Eller sprida det på ditt bröd innan du gör ganska mycket smörgås – det spelar bra med kalkon, skinka, rostbiff och någon blandning av grönsaker.

Bygg en bättre Burger: Hur man bygger en bättre Burger

6. Använd den istället för mayo för tonfisk eller kyckling sallad.

Caesar dressing ger en mycket mer intressant tonfisk eller kyckling sallad. Byt Mayo i något recept med det och det kommer att bli en du faktiskt vill äta.

Få receptet Den perfekta tonfisksalladen

7. Använd den för att belägga kycklingvingar.

Istället för Buffelsås, försök kasta kycklingvingar i Caesar-dressing innan du bakar dem för en rolig vridning på folkmassan tillfredsställande mellanmål.

Känn dina vingar: En anatomisk guide till kycklingvingar

Kohlrabi och Carrot Slaw

(Bildkredit: Kelli Foster)

8. Gör en bättre coleslaw.

Precis som för pasta eller potatisallad, med Caesar dressing för coleslaw är en seger. Det lägger till omedelbar smak och ger den räcka rikedom som coleslaw önskar. Prova istället för majonnäs eller kärnmjölk nästa gång och du kommer inte bli besviken.

Få receptet Hur man gör klassisk Creamy Coleslaw

9. Sprid den på fisken innan du bakar.

Använd Caesar dressing som en snabb och smaklig sås för fiskfiléer som lax eller torsk. Bara sprida lite jämnt över toppen av varje bit och baka som vanligt.

Få receptet Hur man lagar lax i ugnen

10. Driva den över majs på cob.

Corn på coben är underbar med ingenting annat än lite smör och salt, men försök att växla upp din rutin nästa gång genom att dysa lite Caesar dressing över det kokta örat.

Få fler majsuppfyllningar: 12 Överraskande en-ingrediens toppings för majs på cob