10 saker att köpa på salladbaren för din soppa

Om du är något som jag, med det svala vädret som kryper in, är soppa tillbaka till att vara en del av din veckotidning. Oavsett om du sätter upp en kruka eller når den boxade eller förberedda kvarts i affären, finns det en oväntad plats att hämta upp soppförbättringar. Ja, den salladsbaren kan göra mer än bara klä ut din sallad – det är en skattkista av ingredienser som kan skryta upp och smaka på din skål.

Här är våra topp 10 bra idéer för sopphjälpare att plocka upp på salladsbaren.

Easy Green Minestrone

(Bildkredit: Emma Christensen)

1. Bönor

Visst, konserverade bönor är billiga och tillgängliga, men vad händer om du längtar efter kikärter, vita bönor, och njurbönor i din minestrone? Välj och välj på salladsbaren för din egen anpassade bönblandning för att kasta i potten.

2. Strimlad eller smulad ost

Ett litet stänk av ost på toppen av en ångkokt skål med soppa gör det hela tiden mer tillfredsställande. Ta lite strimlad cheddar för att smälta över din tomatsoppa eller gå till några funky blå ostsmulor för att sparka upp pumpa soppa.

3. Skivad lök

Hoppa över skivning och dicing och använd förskivad lök till sauté för din soppbas istället. Eller använd dem för att göra snabbplockade lök, som är en zippy toppning för någon soppa.

Etiopisk stil spenat och linssoppa

(Bildkredit: Karla Conrad)

4. Spinsat

Rör några stora handfullar av spenat i en kruka med brothy varm soppa som kyckling eller linser strax innan det skedas ut. Det kommer att vilda omedelbart och lägga till grön friskhet.

  Lätt och bärbart: Bäst recept för en Office Potluck

5. Cubed Tofu

Kasta cubed tofu i soppa för att fylla upp sitt protein och därmed dess uppehållskraft. Tofuviljan suger upp några av soppens buljong och blir smakfulla lilla rutor som flyter runt din skål. När du köper den från salladsbaren behöver du inte oroa dig för att trycka ut extra vatten.

6. Croutons

Medan du gör egna krutonger är det enkelt, ibland kan du bara inte vara störd. Visst kan du hämta en väska, men vi vet alla att det alltid går inaktuellt halvvägs. Istället samla vad du behöver på salladsbaren för att garnera din soppskål.

Hur man gör snabb vietnamesisk nötkött Noodle Pho

(Bildkredit: Emma Christensen)

7. Bean Sprouts

Ett stänk av bönspirer lägger till en uppfriskande knäckning till ett antal asiatiska soppor, vietnamesiska pho i synnerhet. Eftersom de vanligtvis kommer in i ett extra stort paket som kan vara svårt att komma igenom, gå i stället till salladsbaren.

8. Kubad kyckling

Kubade bitar av kokad kyckling kan hjälpa till att fylla upp de ofta bristfälliga beredda sopporna i mataffären eller bara lägga till direkt protein till din egen skapelse när du inte har tid att laga köttet själv.

9. Edamame

Liksom ärtor, adderar edamam färg och bett av något ömt och hälsosamt för varje pot med soppa. Eftersom de redan är kokta behöver du bara kasta dem i potten en minut innan de serveras för att värma upp.

10. Pickled Peppers

Ta en pickled peppar eller två, hugga upp dem och sprinkla sedan över en skål soppa för lite krydda och tang. De är särskilt stora på toppen av hjärtlig italiensk bröllopsoppa.

  Det enda vinet du ska dricka med asparges och kronärtskockor

Håller du huvudet på salladen för att hjälpa till att garnera soppa? Eventuella smarta tillägg vi borde veta om?