10 matförfattare och kockar delar sina hemligheter för att göra de bästa krypta äggen

(Bildkrediter: merc67 / Shutterstock)

Scrambled är mitt favorit sätt att äta ägg, men det har inte alltid varit så. När jag växte upp associerade jag äggröra med de gummiliknande, smaklösa grejerna som serverades vid dåliga lunchroomkafeterier. Faktum är att det inte var förrän i slutet av college att jag upptäckte ett recept som gjorde mitt livs creamiest, mest lyxiga äggröra. Jag var en konverterare.

De allra bästa äggröra handlar om personlig preferens, men det finns små, smarta saker du kan prova som kommer att göra stor skillnad. Låt dessa 10 matförfattare, kockar och TV-personligheter visa dig sina tips för bättre äggröra.

(Bildkredit: Gilt smak)

Det skulle vara lätt att säga att lägga till en hel massa grönsaker och ost gör dina äggröra bättre, men det är inte syftet med detta inlägg. Jag letade efter idéer som lyfter fram processen med att laga mat, rena, klassiska, viktiga äggröra och små tweaks som gör ägg rikare eller creamier.

Det finns generellt två läger av äggröra. Som skiffer sätter det smart i sin artikel om förvrängd äggteknik – det är den europeiska stilen förvrängd ägg, som är mer som en smaklig vaniljong (låg och långsam), och sedan finns det ett amerikanskt förvrängt äggrecept, vilket ger en mer omelettliknande scramble (högre värme, slår ägget innan de slår på pannan).

Jag är på laget låg och långsam, och Kitchns underbara recept följer ungefär denna teknik. Det här inlägget kommer också att se närmare på hur man skapar krämiga ägg – men det handlar om allt om preferenser.

→ Hur man gör krämiga äggröra

10 matförfattare och kockar delar deras hemlighet för de bästa krypta äggen

1. Använd organiska fria kycklingägg.

Överallt pratade de största sakerna kockar och matförfattare om att göra perfekt äggröra med goda ägg.

Läs mer: Perfekt förvrängd ägg av Marla Meridith

2. Använd en kastrull, inte en stekpanna.

Ruth Reichl sa att du borde använda en kastrull för att göra äggröra istället för en stekpanna. Den tunga bottenpannan har jämn värme och tillåter konstant omrörning om du vill ha krämiga ägg.

Läs tipset: Ruth Reichl’s Better Scrambled Eggs på Från Block till Kök

3. Tänk på hur mycket yolk-till-vitt förhållandet är.

Nathan Myhrvold av modernistiska köket har i ett par intervjuer sagt att nyckeln till de bästa äggröra är att bli av med äggvita. Så om du gör ett treägg äggröra, skulle du ha tre äggulor och två vita. Detta ger bättre smak, textur och färg. (Och rikare ägg, självklart.)

Läs tipset: Perfekt Scrambled Eggs på provsmakningstabellen

4. Temperaturen på din panna är viktig.

Temperaturen på din panna, både innan ägget läggs till och medan ägget lagar mat, är viktigt. Detta är den mest kontroversiella tekniken för att göra äggröra, och är också baserat på personlig preferens.

Den allmänna konsensusen om att göra krämig äggröra är att du vill att pannan är i princip kallt innan ägget går i pannan. Därifrån är medellång värme vägen att gå. Spela runt med detta tills du hittar vad du vill.

Läs tipset: Långsamröra ägg på jag är en matblogg

5. Flytta pannan på och av värmen.

Gordon Ramsays videohandledning för hur man gör ägg har nästan 11 miljoner visningar på YouTube. Det var faktiskt den teknik som jag först försökte som fick mig att bli kär i äggröra. Saken som gör att hans teknik står ifrån varandra, är för mig den vanliga värmemetoden. Kaminen är på medellång sikt hela tiden, men du flyttar grytan på och av värmen så att äggen blir krämiga.

Se metoden: Gordon Ramsays äggröra på YouTube

6. Håll omrörningen, men inte så mycket att ägget får skum.

Jean-Georges är känd för denna löjligt läckra maträtt där han skedar superkrämig äggröra i ett äggskal och fyller det med vispgrädde och kaviar. Hans intressanta tips för att göra äggröra? Du vill vispa ständigt, men inte så svårt att du gör äggskum.

Läs tipset: Hur man gör Fluffy-Soft Scrambled Eggs som Jean-Georges Vongerichten atBon Appétit

7. Försök att tillsätta majsstärkelse till dina råa ägg.

Göra krämig äggröra tar lite tid. Så vad gör du om du är otålig? Lady och Pups säger att du bör lägga till en blandning av mjölk och majsstärkelse till dina råa ägg innan du lagar mat. Tydligen med detta knep kan du göra de bästa äggröra på bara 15 sekunder.

Läs tipset: Magic 15-Second Creamy Scrambled Eggs hos Lady och Pups

8. Lägg till crème fraîche eller getost till dina ägg i slutet.

I stället för att lägga till mjölk eller grädde i dina ägg i början eller slutet av kryptering, försök att lägga till en duckdockost eller crème fraîche. Det gör ett snyggt, creamier förvrängd ägg. Personligen, om jag inte har någon av dessa till hands, lägger jag till grekisk yoghurt.

Läs tipset: getost oströra ägg med Pesto Veggies t klämma av yum

9. Ta av pannan av värmen innan du tror att du behöver.

Det stora tipset jag kom undan med att läsa Jamie Olivers recept på äggröra var att du vill ta dina ägg av värmen innan du tror att de är klara. De kommer att fortsätta att laga mat tills du äter dem.

Läs tipset: Scrambled Eggs på Jamie Oliver

10. Använd en varm tallrik för att betjäna dina ägg.

Varning: Det här är det mest Alton Brown-tipset för att göra perfekta äggröra. Du vill försäkra dig om att den platta du serverar färdiga äggröra på är varm – annars har äggen du jobbat så svårt att göra, bli kallt snabbt.

Läs tipset: Alton Browns perfekta förvrängda ägg på matnätet