10 majs sidorätter du behöver bokmärke

(Bildkrediter: Joe Lingeman)

Söt majssäsong är så flyktig att det är extra viktigt att dra full nytta av det. Jag växte upp med detta genom att äta min vikt i majs på coben – och även om det fortfarande är mitt favorit sätt att njuta av det, lärde jag mig snabbt att det finns så många fler alternativ. Oavsett om det är fräscha friter, ostgods eller en lätt sallad, är majs lätt en av sommarens bästa rätter.

1. Esquites (Mexican Corn Salad)

Medan många versioner av esquites börjar med att laga majsen på grillen, beror detta på bara en stekpanna, så det är ett bra val om du inte har en grill att laga mat på.

(Bildkrediter: Maria Midoes)

2. Upside-Down Tomat Corn Cake

Du har blivit varnad: Denna härliga tårta kan bara stjäla huvudrättens åska. Det är extra fuktigt och smörigt, och rester – om du har några – är underbart åtnjutna till frukost.

(Bildkredit: Brie Passano)

3. Bacon och Basil Wrapped Corn

Klassisk majs på coben är en lätt favorit, men det är svårt att inte falla för denna rökiga bacon-wrapped version.

(Bildkrediter: Joe Lingeman)

4. Hur man gör krispiga majsfrisörer

Färdiga fritters fryser faktiskt ganska bra, så det är värt att göra en dubbel sats och tucking lite bort för framtida snacking.

(Bildkredit: Emma Christensen)

5. Potatis, gröna bönor och majs med citron-brun smör dressing

Denna upplysta potatisallad är perfekt tillsammans med grillad kyckling eller fisk. Eventuella rester gör också en trevlig lunch, speciellt när de ströms med lite feta eller getost.

(Bildkrediter: Joe Lingeman)

6. Bakt corn pudding gryta

Medan många majspuddingar kräver socker och tenderar att luta sig ganska sött, beror den på den enkla sötningen av majsen själv och resulterar i en ny och förbättrad version.

(Bildkredit: Brie Passano)

7. Charred Corn Salsa

Medan denna rökiga majs salsa definitivt spelar bra med chips, är det särskilt trevligt skedat över grillade romaine hjärtan för en hjärtlig sida.

(Bildkredit: Christine Han)

8. Hur man gör Elote (Mexican Street Corn)

Medan salt mexikansk cotijaost är den mest traditionella för elote, om du har problem med att hitta den, kan du ersätta parmesan.

(Bildkrediter: Joe Lingeman)

9. Hot Corn Casserole

Medan denna gryta definitivt är ostlik och överdådig, garanterar en blandning av majs, grönsaker och färska örter att det inte är för tungt för sommaren.

(Bildkredit: Melissa Ryan)

10. Bryant Terrys Curried Corn and Coconut Rice

Du har rester av det aromatiska jamaicanska currypulveret som är gjord för denna maträtt – det är bra blandat i soppor, grytor, marinader och andra grönsaksrätter.