10 livsmedel som borde vara BFF med färska figurer

(Bildkredit: Nancy Mitchell)

Vi väntar oroligt på ankomsten av färsk fikon varje år. Deras säsong är kortlivad (åtminstone här i nordöstra) och de är inte exakt billiga, men en bit gör väntan och priset värt det. När du väl har fyllt färska fikon alla på egen hand, försök para dem med dessa 10 livsmedel.

1. Blåost

Kontrasten i smak mellan den skarpa, stinkiga osten och den fina sötheten i fikon är det som gör dessa två så perfekta tillsammans. Fyll osten inuti fikon eller njut av en skivad fikon och blåostkrostini.

Få ett recept: Plattbröd med torkade fikon, Roquefortost och Rosemary

2. älskling

Ett munstycke av doftande honung – vilken sort som helst kommer att fungera – är ett färskt fikons sötaste sidekick.

Få ett recept: Ricotta, Fig och Honung Tartine

3. Härdat kött

När de söta och salta krafterna av färsk fikon och härdat kött (som proscuitto, salami eller speck) kombinerar, kan du vara säker på att det blir ren lycka.

4. Mörk Choklad

Dunk i rik smält mörk choklad, färska fikon blir ännu mer av en söt behandling.

Få ett recept: Choklad-Dipped Figs med havsalt (ersättning färsk fikon)

5. Caramelized Lök

När de kommer ihop på samma tallrik, är detta ett extremt lyxigt kraftpar vars djupa, skiktiga smaker inte kan matchas.

6. Grekisk yoghurt

Parning mjuka, söta fikon med krämig, snygg Grekisk yoghurt gör frukost känns som en riktigt speciell måltid. Prova att suga fikonarna i lite smör först.

7. Ricottaost

Krämig, övergiven ricotta är den vän som gör denna söta frukt ett lyxigt mellanmål. Layer det på en crostini eller följ vår ledning och doppa fjärdedelarna i en pool av ricotta.

  Vad är Vatpasteuriserad mjölk?

8. Arugula

Denna paraing handlar om lagarbete. Färskt fikon tämmer den spicy biten av dessa snöiga gröna, medan arugula hjälper fikonets mjuka sötma ökning ännu högre.

9. Kycklinglår

Ät söta fikon till middag med rika, feta kycklinglår. Häll dem bara över kokt kyckling eller, ännu bättre, rostade halvor med kycklingen.

10. Pasta

Om du inte har provat den här kombinationsrutan, lägg till den direkt till middagsrotationen. Rostade eller karamelliserade fikon är överraskande ingrediens som ger pasta en snabb och snygg uppgradering.

Få ett recept: Caramelized Figs och Ravioli med Rosemary Brown Butter & Crispy Prosciutto

Vad är din favoritmat att para med färsk fikon?