10 läckra sätt att göra en avokado till lunch

Vad som en gång var hänförd till tillverkningen av guacamole – fantastiskt i sig – avokado tar nu lunchbordet med storm. Smooth and buttery och laddad med hälsosamt fett och en bra dos av vitaminer och mineraler, avokado erbjuder en snedkolling av val om hur man serverar det.

Kolla in dessa 10 läckra sätt att göra en avokado till lunch.

(Bildkrediter: Joe Lingeman)

1. Lägg det till en bönsallad.

Bönor är en näringsrik och ekonomisk bas för sallader, salsor och dips. Avokado ger en fin kontrast av textur samt smidig smak. Rör en hackad avokado till din favoritbönsalad för en god köttfri lunch.

Få receptet: Spicy Salmon Black Beansalad

(Bildkrediter: Apartment Therapy)

2. Baka ett ägg i det.

Bakade ägg är en av de enklaste luncherna på planeten. Krossa ägget och gå bara bort – men inte innan du förvandlar en avokado till bakkärlet. Så gott och enkelt!

Få receptet: Ägg bakat i en avokado

(Bildkrediter: Joe Lingeman)

3. Tillsätt en grön sallad med den.

Lunchsalader kan vara lika snygga som du vill att de ska vara. Skivning av en avokado på en bädd av gröna gör det till en fest. Avokadopar är särskilt bra med frukt och ost, och erbjuder dig många roliga alternativ.

Få receptet: Ranch Chicken BLT-sallad

(Bildkrediter: Apartment Therapy)

4. Fyll den med din favoritsallad.

Återigen med avokadofartyget. Första gången jag tjänstgjorde en avokadohalv, var jag i Frankrike och avokado fylldes helt enkelt med vinaigrette. Så läckra, men inte precis lunch. Ta det ett steg längre och fyll av avokadohalvor med ditt favoritägg, tonfisk eller kyckling sallad.

Få receptet: Cilantro Lime Sardinesalad i Avokado Halvor

Chokladkokosnöt Avokado Smoothie

(Bildkredit: Laura Wright)

5. Blanda den i din smoothie.

Avokado lägger till en krämig konsistens på dina smoothies som inte kan slå. När du behöver en snabb lunch som verkligen träffar platsen, lägg till en avokado till mixen.

Få receptet: Chokladkokosnöt Avokado Smoothie

(Bildkredit: Christine Han)

6. Stoppa den i en grillad ost.

Du kanske är mest känd med avokado som serveras kallt eller vid rumstemperatur, men uppvärmningen av avokado förändrar dess struktur, vilket ger en smärta i munnen. Tucka den i din nästa grillad ost och se om du inte är en troende.

Få receptet: Muenster och Avokados Grillad Ostsmörgås

(Bildkredit: Lauren Volo)

7. Gör det till en pasta sås.

Kasta en avokado eller två, några örter och lite olivolja genom matberedaren och du har en snabbsås som passar bra på din favoritpasta. Lätt men imponerande, det gör en fantastisk vegansk maträtt.

Få receptet: Creamy Avocado Pasta

(Bildkrediter: Maria Siriano)

8. Vrid det till ett dopp.

Ta tre enkla saker – mogen avokado, mjuk getost och citronsaft – och virvla dem tillsammans för att skapa det mest krävande, drömmande duvet du någonsin har föreställt dig. Servera den med tortilla eller pita chips, crackers eller crudité för en snygg lunch, och det kommer att vara borta innan du blinkar.

Få receptet: Creamy Avocado Dip

(Bildkrediter: Anjali Prasertong)

9. Gör frukostpizza till lunch.

Du har hört talas om frukost till middag, men vad sägs om frukost till lunch? Det här enkla receptet kräver några pizzadegg, avokado och ägg för fyllning och roligt vridning på pizza. Glöm inte bara den varma såsen!

Få receptet: Avokado och ägg frukost Pizza

(Bildkrediter: Tro Durand)

10. Gör avokado toast, förstås!

Avokado toast är allestädes närvarande, för att vara säker, men det är för att det är fantastiskt. Vilken annan tre ingrediens – avokado, bröd, salt – recept kan uppnå sådan lycka med så lite arbete? Om standarden blir gammal för dig vet du att det finns många sätt att ta din avokado toast till nästa nivå.

Få receptet: 11 enkla sätt att fina upp din avokado toast