10 Instant Pot Recept Klar på 30 minuter eller mindre

(Bildkrediter: Joe Lingeman)

Det finns många funktioner att älska om Instant Pot, men när du behöver äta middag på bordet, slår ingenting snabbt på dess tryckkokare. Doppa i ingredienserna, försegla locket och recept som annars skulle kräva en långsam simmering eller praktiskt arbete vid spisen är redo i en blixt med mycket minimal ansträngning. Du kan till och med börja med ett paket kyckling direkt från frysen. Ja, det är så bra som det låter, och här är 10 snabbkokning Instant Pot recept som bevisar det.

(Bildkredit: Christine Han)

1. Hur man gör kyckling Tikka Masala i elpressen

Det finns ingen anledning att beställa kyckling tikka masala takeout när du kan göra det blixtsnabbt i Instant Pot. Receptet är beroende av benfria, skinlösa kycklingslår, så du kan vara säker på att de är ömma och saftiga.

(Bildkrediter: Joe Lingeman)

2. Instant Pot Weeknight Chicken and Rice Burrito Bowls

Här är en för att fortsätta roster för din nästa Taco Tuesday. Det är en snabbkokande burrito skål, laddad med kyckling, ris, svarta bönor och majs, alla täckta med en rökig salsa.

(Bildkredit: Karla Conrad)

3. 30 minuters tryckkokare Cacciatore Chicken

Inte bara kommer den här söta kycklingmiddagen att slå bordet på 30 minuter, men eftersom du använder din Instant Pot kan du också börja med kyckling direkt från frysen. Servera detta med en fin bit bröd för att mopa upp den extra såsen.

(Bildkredit: Dana Velden)

4. Hur man gör perfekt 15-minuters risotto i en tryckkokare

Borta är de dagar som står vid kaminen, som rör ris för det som känns som en evighet. Dra ut din Instant Pot och risotto blir omedelbart en hands-off affär som är klar på nolltid.

(Bildkredit: Karla Conrad)

5. Etiopisk-stil spenat- och linssoppa

Det här receptet börjar med sauté-funktionen för att mjukna lök och vitlök och blomstra medlet av doftande kryddor. Därefter dumpas återstoden av ingredienserna och trycksugfunktionen fungerar sin magi för att leverera en öm, smaksättande soppa som smakar som att det prutade hela eftermiddagen.

(Bildkredit: Lauren Volo)

6. Frys-till-tryck-kokare Kyckling Curry

Inte bara gör kokkärlfunktionen på Instant Pot det möjligt att göra långkokta karry på en veckodag, men du kan även hålla förberedelsen till ett minimum genom att börja med ett förpackat kit från frysen. Middag går från frysen till bordet på 30 minuter.

(Bildkredit: Christine Han)

7. Hur man lagar ris i elpressen

Oavsett om du har bråttom för att få en snabb sidrätter på bordet eller om du vill ha ett snabbare sätt att få en skål med vild ris, är tryckkokarens funktion på Instant Pot nyckeln till perfekt ris i en rush.

(Bildkrediter: Maria Midoes)

8. Hur man sparar linser i elpressen

När Instant Pot är inblandad kan du vara säker på att det inte tar lång tid att laga mat på en sats linser. Kasta dem på sallader, lägg dem i tortillor för taco natt eller lägg dem med ägg och du har middag.

(Bildkredit: Karla Conrad)

9. Potatis Risotto

Inspirerad av en italiensk klassiker är denna nattmåltid ren komfort genom och genom. Denna version bygger på tryckkokarens funktion på Instant Pot för att leverera samma ultrakrämiga och ömma resultat i en bråkdel av tiden.

(Bildkredit: Karla Conrad)

10. Söt och kryddig Braised Kål

När du behöver en snabb sidrätter för att para ihop med vilken typ av kött som helst, är dessa söta och kryddiga kål kilar alltid en bra idé. De är fyllda med smak och, tack vare Instant Pot, samlas på cirka 15 minuter från början till slut.