10 enkla semester måltider för att mata en folkmassa

(Bildkrediter: Ghazalle Badiozamani)

På min senaste sommarsemester gjorde jag det som kände mig naturligt när vår grupp av sju anlände till huset: Jag gjorde en måltidsplan och tog hand om matlagning. Mitt mål för veckan var lätt, låga ansträngningar, familjevänliga måltider som lämnade oss med gott om resterna för att nibble i bakgården och vagnen till stranden till lunch.

Här är 10 av mina favorit recept för enkel semestermatlagning när det är dags att mata en folkmassa.

1. Dill Pickle Chicken

Detta kommer att bli lika mycket av ett slag som är varmt av grillen, som det är när du äter de kalla överbliven på stranden nästa dag. Ju mer tid du kan låta kycklingen suga i pickle saltlösningen desto bättre.

(Bildkredit: Christine Han)

2. Blåbärpannkaka gryta

Denna semesterklammer är ännu bättre när du blandar allt tillsammans natten innan, så allt som är kvar att göra på morgonen är poppanna i ugnen.

(Bildkrediter: Maria Midoes)

3. Hur man gör en smörgås för en folkmassa

Ge dig själv gott om tid så att den inslagna smörgåsen kan vila i kylskåpet i minst en timme före servering. Det låter alla smaker från kött, ost och grönsaker smälta tillsammans, plus det gör smörgåsarna mycket lättare att äta.

(Bildkredit: Lauren Volo)

4. Cheesy Hash Brown Breakfast Gryta

Detta är ägggryta som jag alltid gör på semester. Det kan prepped natten före, och äggbasen är extra krämig tack vare lite gräddfil.

(Bildkrediter: Joe Lingeman | Kitchn)

5. Hur man gör den enklaste pastasalladen

Pastasallad blir bara bättre som den åldras. Gör en stor sats tidigt i veckan, gräva sedan hela veckan lång.

(Bildkrediter: Joe Lingeman)

6. Slow Cooker BBQ Shredded Chicken

Om du har turen att ha en långsam spis i din hyra (eller pack en i bilen om du kör), behåll den här två ingrediensen, stort satsrecept på din radar. Det kan omvandlas till smörgåsar, tacos, kornskålar och pizza hela veckan.

(Bildkrediter: Joe Lingeman)

7. Hur man gör en potatis pasta Primavera

Detta recept kommer att fungera med nästan alla grönsaker du hämtar. Nyckeln är att klippa dem i ungefär samma storlek för att vara säker på att de lagar jämnt.

(Bildkrediter: Joe Lingeman | Kitchn)

8. Tortellini med smörbränd Cherry Tomat Sauce

Varje semestermiddag behöver en lätt pasta natt och det här är ditt svar. Det mest som frågar dig är att halvera en röra av körsbärstomater för att rosta och koka vattnet för tortellini.

(Bildkrediter: Joe Lingeman | Kitchn)

9. Korv & Potatisfoliepaket

Lägg till dessa korv, potatis och gröna bönfoliepaket till din semestermåltid ASAP. De kan lagas på grillen, i ugnen, eller till och med på ett lägereld med minimal rengöring och ännu mindre prep.

(Bildkrediter: Joe Lingeman)

10. Tex-Mex Quinoa-sallad

Denna proteinförpackade sallad är robust nog för att hålla sin egen som huvudrätt eller en framåtriktad sida för att para med vad du än grillar.

Din tur! Vad är din favorit måltid att göra för stora grupper medan du är på semester?