10 enkla sätt att göra Club soda till en cocktail

(Bildkredit: Roger Kamholz)

Håll några flaskor eller burkar med klubbens läsk i din kylskåp och veta att om en vän släpper av eller om du bara haft en dålig onsdag, kan en lätt cocktail piskas upp på nolltid. Det bubbliga vattnet kan vända om en flaska sprit från din samling till en cocktail som passar oavsett tillfället. Här är 10 av våra favoriter.

1. Sweet Vermouth + Club Soda

Söt vermouth ger sällan lekstid på egen hand, vilket är synd, för det är för gott att helt enkelt vara dolt i Negroni eller Manhattan. Carpano Antica är ett speciellt varumärke som jag älskar att smutta ensam med ingenting annat än ett stänk av klubbens läsk och kanske en orange twist – det är sött men torrt, komplext men ändå uppfriskande.

Relaterad: Förstå Vermouth värld: Den söta sidan

2. Campari + Club Soda

Bitter Campari gör för en bracing (aka boozy) Negroni, men det kan också göra för en lätt aperitif när det är ensam i ett glas som är klart med klubbens läsk.

Relaterad: 5 Classic Campari Cocktails

3. Sweet Vermouth + Campari + Club Soda

Eller ta med de ovan nämnda två cocktailsna och du har en cocktail som även har sitt eget namn: Americano. Det är vad jag sippar medan pizza natt är i verk i min lägenhet varje vecka och jag föreslår att du följer kostym. Sötheten i vermouth spelar upp bitterheten i Campari, medan klubbens läsk håller sakerna ljusa och brusande.

Få receptet: Americano

4. Vodka + Cranberry Juice + Club Soda

Visst, en vodka-soda är en cocktail i sig, men lägg till lite tranbärsjuice där och jag kommer att argumentera vad du har är något bättre. Faktum är att det du har kallas en Cape Codder, speciellt om du avslutar det med en lime kil.

Relaterad: Vad är din favorit vodka – och varför?

5. Gin + Lime Juice + Club Soda

Den här har också ett namn. Det kallas en Gin Rickey, som är bara roligt att säga och ännu roligare att dricka eftersom det är perfekt tart och uppfriskande.

Få receptet: Gin Rickey

(Bildkrediter: Apartment Therapy)

6. Lillet + Club Soda

Den franska vinbaserade aperitifen kommer i röd, rosé och vit variationer och de är alla underbara. Var och en är lätt, citrus och bara en touch bitter. De kan avnjutas alla på egen hand med ingenting annat än några isbitar, men jag gillar att lägga till ett stänk av klubb soda för bubblorna.

Läs mer: Ännu en annan sak gör Frankrike bättre

7. St. Germain + äppeljuice + klubbsoda

St Germain är en fläderlikör som är söt och blommig. Apple är en naturlig parning för båda dessa smaker, medan klubb soda håller saker att smaka för sött.

Relaterad: Trend Spotlight: St. Germain Elderflower Likör

8. Bitters + Club Soda

Om du letar efter en cocktail som är extremt låg i alkohol, se inte längre än bitter och klubb soda. Några få bitar bitters läggs vanligen till en mer klassisk cocktail som en Sazerac eller en gammaldags, men bitter är komplexa att njuta av i inget annat än ett kallt glas klubb soda.

Läs mer: Soda med bitter: Enkel och Uppfriskande

9. Tequila + Grapefruktjuice + Klubbsoda

Den mindre kända kusinen till margarita, en Paloma kan antingen göras med helt enkelt tequila och grapefruktsoda eller med färsk grapefruktjuice och klubb soda. Jag föredrar det andra alternativet, eftersom inget kan slå tangen av färsk juice, som kan sötas till smak med enkel sirap om du är så benägen.

Få receptet: Paloma

10. Whisky + Jam + Club Soda

Ta din favorit sylt – om det är persika, aprikos, hallon eller till och med fikon – rör en sked i ett glas av din favorit whisky – vare sig det är bourbon, rug eller Scotch – tills det löser upp. Torka sedan med klubbens läsk. Syltet och klubbens läsk tar kanten av den bruna andan och gör den något mer fruktig och inbjudande.

Relaterad: Vad är skillnaden mellan Whisky och Bourbon?