Trend Spotlight: Pickleback Straight Up Cocktails and Spirits

Det finns en ny dryck combo som har sprungit upp på bar menyer över hela landet: The Pickleback. Ja, det är rätt – ett skott av whisky åtföljd av en “baksida” av picklesjuice. Den här veckan, med åtskilliga åtgärder av skepsis och nyfikenhet, gav jag detta osannolikt att para ett skott.

En liten bakgrund

Under de senaste månaderna har Pickleback genererat mycket Internet-buzz. Döpt och berömd av en bar i Brooklyn, kallad The Bushwick Country Club (där uppställningen består av ett skott av Old Crow bourbon med ett skott av McClures picklesjuice), var denna ovanliga drinkkombination framträdande i många St. Patrick’s Day-menyer med irländsk whisky – vanligtvis Jameson – underbäddad) i år.

Smakprov

Även om jag är fan av både whisky / whisky och pickles (väl, den konserverade gurka delen, hur som helst, jag hade aldrig hällt mig ett glas saltlake förut), utsikterna att prova ett skott av var och en i snabb följd, T låter speciellt tilltalande. Men jag ska försöka nästan någon drink en gång.

Jag hade inte någon bourbon eller irländsk whisky till hands, men jag hade några Jim Beam Kentucky Straight Rye och tänkte på att om en dillpipa smakade bra med rugbröd, varför inte med någon peppery-dry roye whiskey? Och även om min lokala marknad inte lagrade McClures, lagrade den en annan artisanalt gjord pickle, Ricks picks “Spears of Influence”. Jag var inställd.

Jag lade upp de två skotten och tog en hälsosam smak av whiskyen, följt av en preliminär sipp av pickle-saltlösningen. Inte hemskt – faktiskt ganska bra. Rick s Picks salladjuice, men stark, smakade bra själv (jag skulle definitivt inte rekommendera att använda massproducerad, artificiellt smaksatt och färgad pickle saltlösning för detta experiment) och kummen i det fungerade ganska bra med ruggen.

Jag hade inte haft middag ännu, så jag hittade hela boozy / savory / salt / sur smak erfarenhet gjorde mig omedelbart hungrig. Så medan jag inte förutser denna kombinationsruta som går in i min vanliga dryckrotation, kunde jag tänka mig att försöka igen med en tonfisksandwich på råg och en sida av potatischips. Och naturligtvis är ett stort glas vatten – saltlök saltlös saker!

Picklebacken

gör en servering

1 1/2 uns whisky (bourbon, rug eller irländsk)
1 1/2 uns juice från en burk med kvalitet dill pickles

Häll whiskyen och häll juice i separata glasögon. Sippa eller skjuta enligt smak.

Har du någonsin försökt / skulle du någonsin försöka Pickleback?

Nora Maynard är en longtime home mixologist och en tillfällig instruktör på NYCs Astor Center. Hon är en bidragsyter till The Business of Food: Encyclopedia av Food and Drink Industries och är mottagare av American Egg Board Fellowship i kulinariskt skrivande på Writers Colony på Dairy Hollow. Hon täckte tidigare mat och dryck i film på The Kitchn i sin veckovisa kolumn, The Celluloid Pantry.

Vidare läsning:

  • “Fallstudie: Fick din Pickleback,” The New York Times Magazine
  • “Picklebacken: En ny gammal drink för St. Patties”, Esquire
  • “Sprit: För St Paddy’s Day, gör min Whisky Irish,” Washington Post
  • “Pickleback”, PDX-plattan

Relaterad: Recept: Pickletini

(Bilder: Nora Maynard)