Edward Behrs 5 Essentials för Delicious, Sensual Home Cooking

Ed Behr har skrivit och redigerat Konsten att äta, en kvartalsvis publicering om allt kulinariskt och gastronomiskt, sedan mitten av 1980-talet när det släpptes som ett handskrivet nyhetsbrev. Han är en passionerad, uppfattad, pålitlig, informerad och godmodig matförfattare och en perfekt kandidat för vår Expert Essentials-serie. Läs vidare för hans tankar om de 5 viktiga sakerna som hjälper oss att vara bra hem kockar

Ed är väldigt exalterad att släppa sin nya bok 50 Foods: The Essentials of Good Taste, som borde vara på hyllor nästa vecka. “Det här är min stora bok. Det är sammanfattningen av allt jag har gjort och jobbar med. Det är verkligen inget som helst 50 matar där ute eftersom det handlar om att äta, om hur man hittar mer njutning i mat och ätande. Det har varit 10 zillion kokböcker publicerade men ingen har skrivit om att äta! Det är mycket tillgängligt och samtidigt är det kompromisslöst i kvaliteten på sin information. Den når både den dagliga kocken och den kulinariska proffsen. ”

“Jag försöker att få kärnan i varje mat, att verkligen fokusera på det sensuella, på vad det bästa sättet för varje,” säger Ed. “Jag har jobbat hårt för att ge praktisk information, inte så mycket lore och historia, så handlar det om hur man köper, använder, förbereder mat. Och färskhet, modenhet, årstider, sorter, åldrande. Vilka kompletterande livsmedel och smaker fungerar bäst, och vilka viner som ska tjäna med var och en. ”

Edward Behrs 5 Essentials för Delicious, Sensual Home Cooking

1. Du måste verkligen njuta av den fysiska processen med matlagning. “Vissa människor kommer hem från jobbet och tycker att det är väldigt avslappnande att laga en måltid i slutet av dagen. Men trots allt det som görs av bra människor som Mark Bittman, tycker många att matlagning är mycket arbete. De tycker om det, ofta vad de reagerar på, vad de svarar på är det fysiska nöjet att laga mat, nöjet är att klippa grönsaker snyggt med en skarp kniv eller ljudet av sautéing eller en liten smak av utsökt olivolja. Nöjet i det fysiska, i det sensuella, är så kritiskt om du ska njuta av matlagning. Om du bara tänker är det att du måste göra det med 7 : 30 eller att du inte vill tvätta disken efteråt eller stressa om allas matallergier, så kommer det bara inte att bli en trevlig upplevelse. ”

Vad uppmuntrar människor som inte är naturligt benägna att njuta av matlagning? Vad sägs om nybörjaren som ännu inte är bekväm i köket? “Du måste komma ihåg att inte tänka på det främst som arbete. Tänk på det i första hand som en form av sensualitet. Var noga med att du har några ingredienser du verkligen älskar till hands (se nummer 3 nedan). Det kan vara allt som verkligen medför du njuter av en riktigt bra olivolja eller en vacker köttbit som du bara lagar en gång i veckan till ett bra glas vin. Du kan behöva ta ett hopp på förtroendet först. Ett bra ställe att börja är med något som är enkel men använder bra ingredienser och lagar dem helt enkelt. Börja blygsamt med saker du är säker på och du ska bygga det förtroende du behöver. ”

2. Du måste verkligen älska att äta, och det hjälper till att älska att mata andra människor. “Folk älskar att äta. Vissa kan ha glömt det men ändå, djupt ner, människor älskar att äta. Riktigt god mat kan ge en djup känsla av tillfredsställelse och hjälpa dig att inte äta lika mycket. Stuff som snabbmat uppmuntrar oss bara till Många människor kan inte vara ätit på vissa saker och det kan verka utmanande. Jag har två söner och en älskar att äta fisk, till exempel, och den andra bara kan inte komma över fiskens fiskighet, men han älskar rilletter! Så du kan alltid hitta något som folk älskar och det kommer att göra dem lyckliga. “

3. Du behöver minst några ingredienser som ger dig speciellt nöje. “Var noga med att lagra ditt kök med saker som är väldigt fräscha eller lämpligt åldrade eller väldigt bra, eller helt enkelt något du verkligen gillar. De kan vara vackra morötter från en gårdsstall, en stor Parmigiano Reggiano, en del utsökt olivolja eller en pint vilda blåbär som en vän plockade och gav dig. “

4. Du behöver minst en eller två delar av utrustning som du verkligen tycker om. “Eller saker gör ditt arbete enklare och resultaten bättre. En tråkig kniv är eländighet. Men förutom den kniven kan du laga bra mat med riktigt dålig utrustning. Innan vi fick vår nuvarande spis kom vi ner till två brännare på en billig gammal elektrisk spis. Du kan värma en stekpanna som är tillräckligt varmt för en biff, om du var villig att vänta och tillsätt köttet. Men det behöver inte vara en skarp kniv, det kan vara din helt nya mat processorer. Eller saker som betyder något speciellt: Jag har min mors gula pyrex-blandningsskål, liksom hennes mors skål, en av dessa gräddesaker med en rand. Eller kanske prova en gammal gjutjärnspanna (vintage är bättre). “

5. Du måste lita på din egen smak. “Kanske har du fortfarande mycket att lära dig, men din smak är det viktigaste verktyget du har. Det kan vara ett hopp i vissa människor, men om du inte går i din egen gom är du bara borttappad. Du måste bara vara dig själv och det är ditt ankare, det är din grund. Din smak kommer att utvecklas och förändras och kanske till och med bli mer sofistikerad men du måste hoppa någonstans. Du måste bara hoppa in och göra det och inte oroa dig för någon annans gom.”

Bonus: Förutom de viktigaste sakerna ovan är här några fler saker som inte är helt nödvändiga, men ändå hjälpsamma ändå:

  • Om du inte är en teetotaler hjälper det att dricka ett glas vin eller öl med din mat, eller för den delen som du lagar mat – en flaska som mer eller mindre går med vad du äter och ökar nöjet av det. (Naturligtvis kan du också vara både en teetotaler och en bra kock också!)
  • Det bidrar också till att laga mat i en trevlig miljö; Det är svårt att förbereda god mat i ett deprimerande kök.
  • Kanske mer av en 6: e viktig än bara användbar: du måste veta hur man använder salt. De flesta hemkockar med salt, vilket betyder att de använder mindre än människor är vana vid.

Tack, Ed!

För mer information om Ed och hans nya bok, kolla in 50 livsmedel: The Essentials of Good Taste; en lista över Eds nödvändiga kokböcker och besök Art of Eating hemsida och Facebook sida.