10 Lazy, Veggie-Packed Dinner Ideas

Vi har alla de dagar då vi känner oss så trötta och lata att tanken på att samla middag känns skrämmande. En hälsosam måltid, fylld med bra ingredienser som grönsaker och bönor, är 100 procent tillgänglig under dessa ögonblick. Tricket är att luta sig på butiksköna bekvämligheter – som förskuren grönsaker och konserver – och använd snabbmatlagningsteknik för att få jobbet gjort utan stor ansträngning för att fortfarande producera goda resultat.

1. Slow Cooker Vegan Lentil Chili

Kasta några burkar med bönor och tomater och lite förskuren squash i en långsam spis och utan att knappt lyfta ett finger får du en varm och hjärtlig måltid som väntar på dig när du kommer hem i slutet av dagen.

(Bildkrediter: Joe Lingeman)

2. Crispy Sheet Pan Gnocchi och Veggies

Du behöver inte ens bry dig om att koka gnocchi för detta recept. I stället blir det rostad bredvid grönsaker på en plåtkanna för en snabb middag som är lätt att städa efter.

(Bildkrediter: Maria Siriano)

3. Garlicky Broccoli Subs

En smörgås är den ultimata middagen när du är i lat humör, eftersom det är tröstande, tillfredsställande och behöver inte ens redskap. Denna vegetariska är fylld med garlicky rostad broccoli och pittiga Peppadew paprika.

(Bildkredit: Lauren Volo)

4. Weeknight Vegetable Stir-Fry

Samla oavsett odds och ändar av grönsaker som du kan ha i den skarpa lådan för att montera den här snabba omrörningen. Det är snabbare än takeout och mycket mer hälsosamt.

(Bildkredit: Christine Han)

5. Sweet Potato Fajitas

En fajita-middag kan verka som mycket arbete, men den här köttfria versionen kunde inte bli enklare. Kasta en massa skära sötpotatis, paprika och lök på en plåt och låt ugnen göra jobbet medan du samlar den köpta salsan och grekisk yoghurt.

(Bildkredit: Lauren Volo)

6. Smoky Roasted Vegetable Hummus Bowl

Ett hummuskorg från mataffären kan absolut vara middag om det är staplat med en blandning av rökiga rostade grönsaker och serveras med mycket pita.

(Bildkredit: Lauren Volo)

7. Feta och tomatbrätade kikärter

Den här ingrediensen med fem ingredienser behöver verkligen inte mycket mer än en säng av kvarvarande brunt ris eller crusty bröd för att göra det till en måltid. Det är också värt att göra en dubbel sats, eftersom det är bra packat till lunch nästa dag.

(Bildkredit: Lauren Volo)

8. Cheesy grönsaker smälter

Dessa är i princip grillade ostsmörgåsar som känns lite hälsosamma eftersom de är fyllda med massor av färgglada grönsaker. Det betyder att de är tröstande och bra för dig alla samtidigt.

(Bildkrediter: Joe Lingeman)

9. Den enklaste ost och grönsaksfrittaten

Medan en frittata vanligtvis ses som en frukost eller brunchrätt, gör det en ganska fantastisk middag, enligt vår åsikt. Koppla ihop den med en enkel sallad och lite crusty bröd och du är inställd.

(Bildkredit: Lauren Volo)

10. Hur man gör fritters ur alla grönsaker

Dessa krispiga fritters kan göras från ganska mycket någon veggie som släpper i din skarpa låda. Det betyder att du kan gå direkt hem för att göra dem istället för att göra ett speciellt stopp vid mataffären.