Zucchini “Tagliatelle” iz Dorie GreenspanBon Appétit

Zahvaljujemo Dorie Greenspanu iz mnogih razloga: njezin genije za pecivo, za jednu, ali postoji i činjenica da dijeli svoje vrijeme između New Yorka, Pariza i seoske kuće u Connecticutu. Na web stranici Bon Appétit nudi cijeli izbornik za kuhanje u vašoj ljetnoj kući, ako ga imate, ili jednostavno uživate u blagodatima najbližeg tržišta poljoprivrednika, ako to ne učinite. Uključuje ovu ljetnu juhu od kukuruza koje smo pregledali prošle godine i prekrasnu, jednostavnu zdjele, gore.

Stvarno ne možete napraviti ovo jelo bez mandoline, što je jedini upozorenje. Nismo sigurni da bi inače bilo moguće – bez ikakvog krvi, znoja i suza – da biste dobili tanke vrpce tikvica.

Tucucini se jako podsjećaju na tjesteninu s tagliatelom i bacaju se s lukom i krastavcima, a zatim odjevenim s limunovim sokom i pistacijskim uljem. Tako ljetno!

Prateći članak opisuje Greenspanovu ljubav prema lokalnom poljoprivrednom tržištu u blizini svoje kuće u Connecticutu, i kako najsvježije ljetne sastojke trebaju tako malo intervencije kako bi bile lijepe i ukusne. Nismo se mogli više složiti.

Nabavite recept: Tikvice “Tagliatelle” s umacima, krastavcima i limunom
Pročitaj članak: Kuhanje u ljetnim kućama

Povezano: Lakši tikvice Fritti

(Slika: Misha Gravenor za Bon Appétit)