Zimski glam Koktel party: Stranka plan i izbornik

Kada je vrijeme izvan strašno, bacate koktel. (Prilično sam siguran da su to izvorni tekstovi te pjesme.) Prošlog siječnja kada su drugi urednici i ja planirali Kitchnove okupljanje za godinu dana, pala je na mene kako bi domaćin naše posljednje zabave 2013. – zimski koktel soirée with šampanjacima i predjelima.

Dakle, s pločom Pinterest s punim sjajnim zabavnim idejama za zabavu i izbornikom opažanja veličine ugriza, moj muž i ja počeli smo stvoriti sjajnu, blago retro, ugodnu glamavu večer za naše prijatelje, koji svi rade jako i zaslužuju noć da se preruši, izađe i sići s dobrim pićem i klizačem od mesa od janjetine. Danas ću dijeliti party plan i cijeli izbornik, koji svibanj ili svibanj ne uključuju čokoladni zalogaj, datumi slanine, a možda i najveći brusnica-đumbir-ružmarin punch ikad. (U redu, svi su to uključeni! Imam strašno poker lice.)

Ideja stranke: ugodna noć glupa za prijatne prijatelje

Budući da sam znao da će se ova zabava dogoditi usred stresnih rasporeda na kraju godine, mislio sam da je važno ugostiti večer koja se osjećala pojačanim i posebnim, povlačenje iz dugih sati i rokova te uh-je-2014-tu-još osjećaje. Da bismo to učinili, služili smo tri specijalna pića – bujni štapić, pjenušac i barbonski koktel – i stol pun malih ploča, zlatnih konfetičkih napitaka i niz poslastica, ukusnih i slatkih.

Izbornik stranke: Kokteli i predjela

Pitanje s koktelima uvijek je: koliko trebate služiti? Počeli smo početkom partije relativno rano (18:00), što je značilo da naši gosti vjerojatno ne bi prethodno imali večeru, tako da bi hrana trebala biti dovoljno značajna da ih popuni. Također smo željeli imati raznolikost, ali ne previše da bismo bili neodoljivi za nas, a barem dva od jela trebaju biti naprijed kako bi smanjili stres. Evo što smo došli:

Zimski glam Koktel party izbornik

Za 15 gostiju

predjela

  • Klupice od mesa od janjetine s Chimichurri i Crispy Shallots: Izrađeno je 36, a ostalo ih je nekoliko.
  • Kravljeg kravljeg kruha s lignjem, krastavacem i karameliziranim grmljem: Napravljeno je dvije i posluženo je krekiranim kruhom, rotkvama, krastavcima i bijelim brokulama. Potpuno otišao na kraju noći!
  • Cheddar Masline: Napravio 75, ali morao je napraviti 200! Gotovo su nestali.
  • Puno napunjene pletenice: Made 40, vjerojatno je moglo napraviti 10 do 15 više.
  • Rosemary-Roasted Cashews: Napravio sam dvostruku šaržu, upravo tako.
  • Čokoladni kolačići: Napravio je jednu seriju ovog kolača na vrhu ove ganache glazure, pečene u posudi od pola ploče veličine 13×18 inča, izrezali na 1-inčni kvadrati i poslužili na čačkalicama. Budući da su ugrizi toliko mali, imali smo puno kolača ostavljenih u tavi, što smo rado dali prijateljima i jeli smo tijekom sljedećeg tjedna.

kokteli

  • Godišnji blagdan brusnice: Napravio je dvostruku seriju i upotrijebio ga kao verbalnu verziju u zdjelici bušotina i jedan kao mocktail bacača. Služili smo s Heidi Swansonovim pjenušavim brusnicama, koje smo također stavili oko stana kako bi ljudi mogli uživati ​​- oni su tako dobri!
  • Pjenušac: Učinite svoj vlastiti pjenušac, s jednim likerom, jednim ukusom i jednim domaćim sirupom. Otišli smo kod St. Germaina, angostura i kockica šećera (za koktel šampanjca), a ovaj sirutik od Pink Grejpfrut i šipak.
  • Zlatna groznica koktel, poslužen i ukrašen limunskom kora.

Jastuci su bili glavni predjelac, nešto što smo nadali da ćemo ispuniti ljude. The cheddar masline i slanine-zamotan datumi su brzo pop-u-usta-usta zalogaj-slatka, slana, ukusna! – dok je lopta od sira imala laganu stranu povrća. Čokoladni ugriz bili su savršeni dekadentni zalogaji, dovoljno da se zadovolje bez osjećaja previše bogatih i tako lijepih. A ružmarin-pržena ljekovita loza i šećerne brusnice? Stavili smo ih oko apartmana kako bi gosti mogli uživati ​​ako sjeli bilo gdje.

Stranka izgleda: sjajno i svečano!

Odlučio sam otići s mnogo zlatnih, ružičastih i svjetlucavih svjetala za dekor, poput Novogodišnjeg prije Nove godine, oslanjajući se na moje božićno drvce i veliku vijenac koju sam visio na okviru vrata između moje blagovaonice i dnevnog boravka do pružaju zimski osjećaj. Također sam nagnula svijetlo svjetla u blagovaonici – iste one koje sam koristio u proljetnoj vegetarijanskoj zabavi natrag u Brooklynu, kupljenu za 12 dolara u Targetu – a zatim su svjetiljke vruće ružičaste i morske pjene zelene krepke visjele. (Streameri su super jeftini, kao svaki $ 1.)

U početku sam započeo sa šest ili sedam boja, uključujući sve nijanse ružičaste, žute, lavande i zlata, ali zavrsilo je tako da izgleda previše Uskrsa, pa sam ga pristao do vruće ružičaste i zelene boje. Toliko bolje!

Za malo retrovizora, odlučili smo igrati zapise na zabavi umjesto da koristimo popis iPhone playlista. Dao sam mužu rekorderu za svoj rođendan u rujnu, no budući da je zbirka albuma još uvijek jadno mala, pitali smo naše prijatelje Jed i Allison da donose izbor iz svoje zvjezdane zbirke zapisa i budu naši neslužbeni DJ-i za noć.

Jedova zbirka zapisa, a ne naša!

Kao i moja običaj sada s zabavama, objesio sam list mesnatog papira na zidu i napisao popis koktela.

Također sam napravio male kartice ukrašene uzorkovanim zlatnim washi trakom za svaku stavku na stolu. (Posebno je važno da gosti mogu razlikovati alkoholno i bezalkoholno bušeno jer smo imali oboje.)

I da bih iskoristio sve zlatne i vruće rozežne trake, napravio sam malene trake za bojanje čokoladnih kolača koji su ovdje vidjeli prije skele.

Pazite na sutra da se cijela zabava razotkriva, a više o pjenušavoj vinskoj bari i čarolijama od čokolade doći kasnije ovog tjedna! Živjeli na to!

Fotografirao je Kristin Teig
Slijedite @ kteig na Twitter i Instagram