Zašto vaš dućan poslužuje Sushi

(Slika: blanco teko pod CC BY 2.0)

Odrastao sam u svijetu u kojemu je uobičajeno stavljanje aroma u obliku praha u obliku maslaca po brokule, a jedenje krupne mliječne masti za žlicom bilo je sasvim u redu – ali sirova riba i krastavci zamotani u rižu bilo je apsolutno zastrašujuće.

Sushi je došao dug put. Iako mogu računati na jednu ruku broj članova obitelji koji bi pojeli čak i jednostavnu Kaliforniju, rado bih rekao da je postala norma u trgovini. To je sve veći dio namirnica, a brojevi se slažu. Nažalost, ipak, one male plastične kutije dolaze s nekim stigmom koja se protivi kazalištima.

Ovih dana nije dovoljno imati izbor kutije pojednostavljenih peciva u hladnjaku pored vrućih pizza kriški i rotisserie pilića. Većina trgovina također ima netko rezanje, rezanje i omatanje valjaka po narudžbi. Iako to omogućuje super svježe prilagođene ugrize, također donosi povjerenje masama. Ona prenosi klijentima da plodovi mora nisu stari; oni neće dobiti bolestan da jede.

Trgovina Sushi’s Little Secret

Sljedeći put kada vidite sushi (s crvenim pakiranjima soje umaka i zelenim plastičnim travnatim predmetom) u trgovini, imajte na umu svoju prljavu malu tajnu: Za razliku od morske pljoske i zamrznute pahuljice i marinirane masline na antipasti baru, sushi ne postoji da bi zaradio novac za trgovinu.

Sve što je ostalo na kraju dana bacano je, dopuštajući visok postotak smanjenja, a time i vrlo nisku granicu zarade.

Umjesto toga, sushi je tu zato što vas dovodi u trgovinu. Želite ga, tako da vaše tržište nosi. Inače ćeš ići drugdje. I nitko to ne želi.

Dakle, ako volite sushi u trgovini, kupite ga tamo i obavite i svoje kupovine. Pomislite na to kao mamac da vas dovede, a ako vam se sviđa, nagrađujte svoju trgovinu.