Zašto mrzim B & B

U jednoj od mojih najdražih epizoda Gilmore Girls, Lorelai i Rory krenu na putovanje, izgube se i nađu u očaju za hranom i odmora, u Cheshire Catu, cvjetnom New England B & Nakon što je razgovarao s neumoljivo živahnom vlasnicom Laure Ashlev, Lorelai uzima Rorya u stranu i kaže: “Moramo odmah napustiti ovo mjesto.”

Ali njihova gladi i iscrpljenost su bolji od njih i ostaju, samo da bi završili zarobljeni u svojim sobama, previše se bojali prošetati pokraj ostalih gostiju koji su se okupili dolje za obavezni sat koktela. Lorelai objašnjava Roryu da ne mogu riskirati i pobjeći od njih kako bi pobjegli jer, “ako nas uhvatiti, oni će se stisnuti na nas poput pijavica, a znate što to znači, Chitchat. – propadanje čavrljanja.

Kao i uvijek, Lorelai Gilmore govori moju istinu. I ja bih radije umirao ili objedovao na obrok starih Certsova nego izdržati prisilnu druženju i prenatalnu bonhomiju koja mi u velikoj mjeri definira iskustvo B & B.

Znam da neki mogu prosvjedovati zbog toga što sam previše težak takvom ljubljenom američkom vikendom zabavnom razonodu. Znam da postoje mnogi ozbiljni i posvećeni gostioničari i neke lijepe “B & B-ers” koje bih vjerojatno volio pod različitim okolnostima. Znam da mnogi ljudi smatraju da je cijela stvar pozitivno šarmantna.

Ja nisam jedan od tih ljudi.

Priznajem: Ja sam (opetovano) uzeo obećanja povijesnog šarma i opuštajuće rustikalnosti; sunčane fotografije sjajanog starinskog namještaja i vedrih pogleda na zemlju; a da ne spominjemo privlačnost domaćih kolača, “svjetski poznatih muffinsa” ili “Najbolji ikad ispeći jaje “.

No, na kraju, svi ti mrkvi pretvoreni su u štapiće u obliku kresurnih podova, tvrdih kreveta, neobjašnjivih pravila (“Predlažemo da se nalazite u krevetu do 22 sata!”) I – najgore od svega – doista “meh” doručak namirnice koje moraju biti uzbudljivo uzburkane odrasle turiste u nerazboritom satu. Činjenica je da, iako je hrana bila izvrsna, 8 ujutro je prerano očekivati ​​da ga jedem s neznancima – a manje s osmijehom na licu ili sa koherentnom riječi iz mojih usana.

Dostavio sam B & B-ima ne manje od tri šanse, a svako iskustvo imalo je vlastite jedinstvene strahote.

Strike One: Moj prvi B & B

Moj prvi B & B iskustvo srušio se na istočnoj obali Marylanda. Moj dečko i ja smo bili djeca B & B, i bili su zarobljeni lijepim fotografijama i udobnim antičkim spavaćim sobama. Prvi loš znak dogodio se pri prijavi: Soba za prijem bila je festoonirana konzervativnom kršćanskom književnošću. Mislite da bi na njihovoj web stranici spomenuli nešto slično.

Vlasnik je postao pozitivno zgužvan kad smo joj odgovorili na njeno prvo pitanje: “Ne, zapravo, nismo oženjeni”. Sobe nisu imale brave – očito kršćani koji vole B & B ne kradu stvari? – tako da nismo ostavili ništa od vrijednosti u našem, i proveli smo dobar komad naših “mirnih šetnji prirodom” izbjegavajući ženu žarke izgleda.

Strike Two: Zima u Gettysburgu, PA

Na vrhu, ovaj povijesni – i prilično bezalkoholni i bezbojni – B & B bio je gotovo prazan u to doba godine, koji je milosrdno smanjio beskonačna pitanja i čavrljanje od kolega B & B-a. Ali to je stvorilo problem: gubljenje gostiju učinilo je vlasnika usamljeno. Jako usamljen.

Doručak je značio beskrajan problem s pitanjima, a ja sam se najviše trudio da pristojno odgovorim na moju prvu šalicu kave. Dolazak i odlazak postao je stresna igra “Je li on vani? Možemo li napraviti odmor za to?”

Treći udarac: Izlazim

Do tog trenutka moj dečko iz B & B-a jedan i dva je postao moj suprug (sada bivši), a nikad neću razumjeti foliju koja nas je dovela do razmišljanja o boravku u B & Bu za “bijeg iz mini-medenog jutra”. Možete li biti romantični u smrtonosnoj tišini, prljavoj staroj kući gdje možete čuti svaki šapat i znati da vas svi drugi mogu čuti zauzvrat?

Ovaj B & B je također posluživao doručak na zajedničkom stolu – vrlo gužveni zajednički stol ispunjen sjajnim, sretnim, širokim budnim sportskim tipovima koji su nas napali dok smo napunili naše ploče u švedskom stolu: “Hej, dvoje! želi sjesti s nama? Evo nekog prostora! Podignite stolicu! ”

Naravno, pobjegli smo od ovog pakao na otvoreni piknik stol, koji je sjedio ispod stabla koji je agresivno gurnuo svoju listopad berba zaraženo opasno blizu naših glava.

Možda postoji neki savršeni B & B vani. Tamo gdje se podovi ne vrte, nitko ne može čuti da vrištiš (mislim, šapat), a svi sjedoše u tišini na gurmanskom doručku koji imaju svoje poslovanje. Možda novije pasmine tzv. “Upscale B & Bs” nude potpuno drugačije iskustvo. Ja, za jednu, nećemo otkriti. Umjesto toga, boravit ću u Airbnbu, gdje mogu napraviti svoj vlastiti – tihi doručak kad god poželim.

Zaglavi se u B & B? 7 savjeta za preživljavanje Bed & Breakfast, prema Gilmore Girls

Jeste li B & B frequenter, ili više od Airbnb osobe?