Zašto Limoncello je digestif ljeta

Kako napraviti Limoncello

(Slika: Emma Christensen)

Obično mislimo na probavite – one složene, često gorke biljne likere koji su pili nakon obroka kao probavna pomoć – kao užitak u hladnom vremenu. Uostalom, tijekom dugih, hladnih zimskih mjeseci imamo tendenciju da prekomjerno ispadamo na predjelu hrane, uzimajući dodatni dio gorljivog gulaša ili kopajući se u toploj jabukru, kako bi se zagrijali, kao i donijeli gastronomsku udobnost tijekom ove SAD-inducing sezone.

Nakon večera poput ovih, kad su nam želudci samo previše puni, lijepo je piti čašicu konjaka jabuka, sestrašu malu čašicu luka ili čak dolje jednu od onih divnih malih boca Underbergova, najomiljenijih njemačkih digestita. Ovi moćni likeri naseljavaju naše želudac i još jednom zagrijavaju malo – dvije ptice, jedan kamen.

Ali, dok su ukusni, mnogi tradicionalni digestivi jednostavno su previše skupe da piju tijekom ljeta. Često su tamne, složene formule gorkih korijena, voćnih pilinga i povrća, kao što su artičoke i rabarbara, neugodni profili okusa alkoholnih pića kao što su fernet, chartreuse i Cynar su previše težak i zagrijavanje za piće na vrućoj noći.

Ipak, postoji nešto o digestivnoj tradiciji koja je savršeno pogodna za ljeto. Mjeseci između lipnja i rujna obično su naši najsunčaniji, isprepleteni roštiljem, piknikom i čašama roza na stropu. Ovo su večeri kada želimo potaknuti naše goste da imaju jedan za cestu, objesiti tek malo duže i uživati ​​u onim dragocjenim par trenutaka kada se toplina konačno raspršuje.

Digestifi su samo ulaznica, a srećno jedan od najpopularnijih digestifs na svijetu je kao summery kao oni dolaze.

Moj savršeni 3-sastavni ljetni piti: Limoncello Gin Cocktail

(Slika kredit: Apartman terapija)

Limoncello, talijanski liker stvoren kako bi iskoristio vrhunske limune Amalfi Coast, nastaje infuzijom limuna u neutralan, visokotehnološki duh koji proizvodi svijetle, citrusa.

Budući da je duh zaslađen, to je lijepo posluženo rashlađeno sve na svoje, ili olakšano soda vode u visokoj stakla preko leda. Tart i osvježavajuće, to je savršeno protuotrov previše rebara i, kao bonus, to je jednostavan način da se vaši prijatelji drže oko još jedan sat.

Najbolji komercijalno izrađeni limoncello iz Italije, gdje se mali sicilijski producenti pridržavaju tradicionalnih recepata kako bi proizveli lagano slatko, uravnoteženo raspoloženje. Nažalost, većina limuncelusa koji se izvoze u američki nedostatak kakvoće, nastojeći izuzetno gorak ili nepodnošljivo slatko.

Ali ako ga ne možete doći u Palermo ovog ljeta, nemojte se bojati: Limoncello je jeftin i lagan za domaće izdavanje, zahtijevajući samo organske limune, vodu i šećer. Najbolje od svega, kod kuće možete uravnotežiti limoncello prema vlastitom ukusu, smanjujući sadržaj šećera za više čašavog sippera ili ga staviti na nešto malo slađe.

Dakle, sljedeći put kada se odmaknete ljetne večeri s prijateljima, izbacite limoncello i držite da svi malo razgovaraju i smiju se.

Isprobajte ove koktele Limoncello

  • Jagode i Limoncello Rosé Sangria
  • Limoncello Limonada s Limoncellom i Tequilom
  • Moj savršeni 3-sastavni ljetni piti: Limoncello Gin Cocktail
  • Mješovita dinja i Limoncello Sangria

Jeste li pokušali s limoncellom? Kako pijete?