Zašto je ovo moj omiljeni kolač

Ova stara 8-inča okrugla posuda je kolač tavi sam doći do iznad svih ostalih iz jednostavnog razloga da znam što kolač ja napraviti u njemu će izaći uredno i lako. Zašto? Zbog klizne šipke, koja se potpuno okreće oko posude, uredno odvaja dno i stranu kolača iz posude. Jednom zajednička značajka, to je rijetko (iako ne i nemoguće) pronaći značajke klizača bar ovih dana. Jeste li ikada koristili jedan?

Odrastao sam s kolačima poput ove, pa sam im navikao. Naravno, ja još uvijek maslacem i braštajam svoje posude, pa čak i upotrijebim krug pergamena ako se zatraži u receptu. Ali kada je u pitanju taj trenutak vjere kad moram okrenuti kolač iz posude, uvijek mi je drago što sam upotrijebio onaj s klizačem.

Nisam siguran zašto je značajka klizača pali iz koristoljublja, ali većina kolačica ovih dana se prodaje bez njih. Iako je istina da će većina kolača izići iz njihovih posuda ako su posude ispravno masirane i floured (ili ako se koristi pergament) i oni su pečena dovoljno dugo. Ali isto tako je istina da se s vremena na vrijeme susreće ljepljiva kolača i katastrofa.

Jeste li ikada koristili kolač s tavu s klizačem? Volite li to novije posude?

Pronađi jedno: Kolači s kavezima (set od 2 tanjura) – 10,95 dolara za dvije 8-inčne posude u Vermontin Country Store

Povezano: Brzi savjet: Kako staviti tortu s pergamentom

(Slika: Dana Velden)