Zašto biste trebali napraviti kolačiće za odmor sada

Prije nekoliko tjedana spominjali smo da se blagdanska prijelaznica brzo približava. Bez obzira na to koliko mislimo da smo na vrhu kuhanja, čišćenja, zabave, kupnje poklona i tako dalje, koji se događaju u to doba godine, uvijek se čini da se malo zaostaje. Zašto ne biste dobili skok na jedan dio praznika – kolačiće! Napravite ih sada umjesto u 11. sat.

Ne, očito, neke posebne kolačiće najbolje se proizvode kada trenutak zove, ali mnoge vrste su dobro zamrznute. Ključ je ukloniti što je više moguće zraka između tijesta i ambalaže te ga označiti prije stavljanja u zamrzivač. Iznenađujuće je teško reći razliku između čokolade i zobene pahuljice od zobene kaše kad se stvari zamrzne.

Zašto je ovo blagodat vaše sezone za odmor? Zašto ih ne možete učiniti samo kad se materijalizira trenutak? Za početak, kolačići čine vašu kuću miris nevjerojatnom i mogu izaći iz pećnice za manje od 15 minuta – savršeno za tvrtke koje se upućuju. Velike su darove hostesa za last minute pozivnice, spavaće sobe, radna okupljanja i pratnju tablice bilo koje zabave kada ste zabavni.

Ideja da ih se napravi i zamrznu ispred vremena (iako to nije naporno za početak), znači manje čišćenja i samo jednu posudu u pećnici koja će se brinuti za vašom zabavom. Možete zamrznuti tijesto kolačića u pre-scooped ili baled oblika, u ravnoj okrugli compact diskovi spremni za izvaljati, ili čak u dugim trupaca čvrsto zamotan u pergament papir za kolačiće stil kolačiće.

Držite li kolačiće u zamrzivaču za praznike? Koji su vaši favoriti da ispred vremena? Podijelite svoje obveze u komentarima u nastavku!

Povezano: Savjet: Zamrzavanje Cookie tijesta

(Slika: Martha Stewart)