Vodič za hranu ljubitelja Puglia, Italija

Svi znamo da je Italija raj za ljubitelje hrane – mjesto za jesti dok ne možete pritisnuti hlače (kao što je Julia Roberts u Jedi moli voli). Najvažnije pitanje kada planirate putovanje u ovu zemlju čizma u obliku oblika, koja voli ljude, može biti dobro Želite li pizze ili tjesteninu??

Ali možda ste sve to učinili – pizzu u Napulju, Chianti u Toskani, carbonara u Rimu i cannoli na Siciliji – i traže putovanje za razliku od bilo koje koju ste prije imali. Ili možda nikada niste bili i želite iskustvo koje je za razliku od onih koje su svi drugi imali. U svakom slučaju, postoji odredište o kojem trebate znati. Bonus: Također je iznenađujuće pristupačan.

Govorim o Pugliji. Obično se naziva talijanska “peta”, regija Puglia je vjerojatno najljepši krajolik zemlje. Razmislite: na stotine kilometara mediteranske obale, na šumarkama starih maslina i bijelim gradovima uklesanim u obronke. Također je dom nekim od najnevjerojatnijih plodova mora, tjestenine i vina na svijetu – i jedino što je bolje od hrane regije su ljudi koji to čine.

Vodič za hranu ljubitelja Puglia, Italija

Još nije uvjeren? Ovdje je moj varalica Pugliji, od vina koja će promijeniti vaš život na obrok koji će vas plakati i plakati sve na jednom.

(Slika: Stephanie Russo)

(Slika: Stephanie Russo)

Vino koje će promijeniti vaš život

Proizvod sunca, mora i čestog vjetra, puglijskih vina su za razliku od onih pronađenih negdje drugdje na svijetu. I dok je regija prvenstveno poznata po svojim primamljivim Primitivima, to je ružić koji će promijeniti vaš život.

Evo: Calafuria. Elegantno i živahno s bilješkama breskve, ruže i cvjetanja trešnje, Calafuria će vas ostaviti pitajući se koje osobne stvari na jarak kako bi napravili mjesta za bocu (ili pet) u kovčegu. Možete si to i priuštiti za oko 10 dolara po bocu.

Budi spreman: Najbolji način za pakiranje alkohola u vašoj prtljazi

(Slika: Stephanie Russo)

(Slika: Stephanie Russo)

Grad kojeg ne smijete propustiti

Dok je svaki grad čudesan kao sljedeći, Polignano a Mare Puglia je razglednica prepuna trgovina skrivenih između bijelih ulica, restorana urezanih u stijene, ikonografske plaže i mogućeg natjecatelja za većinu Instagrammedove plaže 2017., nezaboravne “posebne kave” i pržene hobotnice panini i tuna carpaccio za pisanje kuće o , Sam grad je spektakularan, a obilje kvalitetnih plodova mora će vas pitati jesu li ikada tjestenina koja se ne uništava u Uni ikada opet dovoljno dobro.

Savjet: Kad se krećete na plažu, zarobite sjedalo i spritz u Fly Baru, gdje možete pogledati cijelu veličanstvenu scenu iz udobnosti svoje dnevne stolice.

(Slika: Stephanie Russo)

(Slika: Stephanie Russo)

Obrok koji će vas plakati … i plakati

Znaš one obroke koji se sastoje od ugriza koje vas čine čudnim, Je li svatko drugi imao isto iskustvo? Zašto svi ne plaču i plješću? Bilo bi čudno ako počnem plakati i pljeskati? Večera u Osteria del Tempo Perso je takav.

Smješten u nekadašnjem mlinu u gradu Ostuni, jelo je šarmantno i ukusno, a oko 13 do 20 dolara po velikodušnoj ploči, to je relativno povoljno, s obzirom da je to najljepši restoran u gradu. Puglian dekor reflektira tradicionalni život na poljoprivrednom gospodarstvu i služi se izvrsnim jelima koja se slažu s njom – tj. Ako se tradicionalna jela iz 16. stoljeća hvale Michelinovim zvijezdama.

(Slika: Stephanie Russo)

(Slika: Stephanie Russo)

Lokalni voće koje morate probati (u koktelu)

Šljiva kruška doslovno je posvuda. Divlja se rastu na rubu zemljane ceste, pored plaže, i između pukotina terase na vašem Masseria (u osnovi seoska kuća koja je pretvorena u hotel). Došao dan tri, raspravljala sam o stvaranju posve zasebnog fotoalbuma iPhonea posvećenog prekomjernom broju pokvarenih krušnih portreta koje bih prikupio.

Ne samo da je slatko voće sladak, već čini i značajan sastojak koktela. Tražiti bodljikavog kruška spritz za puglijansko zavijanje na klasičnom talijanskom apertif.

(Slika: Stephanie Russo)

Jedna slatka koju treba jesti

Pasticciotto: Nebesko slatko kolač u okusima od lješnjaka do borovnice, stari Puglian doručak, i slatka što morate jesti. Smatra se da je prvi Pasticciotto nastao negdje tijekom 17. stoljeća u Pasticceria Andrea Ascalone, koji još danas možete posjetiti Galantinu. Pričvrstite se za malo čekanja, ali dobro je vrijedno vaše vrijeme.

(Slika: Stephanie Russo)

Pečena dobra koja su bolja od pizza

Više od 45 posto maslinovog ulja u zemlji dolazi iz Puglie. S takvim volumenom, nije čudo da je umjetnost berbe maslina zahtjevna suvremena tehnologija; međutim, postoji nekoliko tradicija koje su ostale, uključujući i fccacia.

Tijekom žetve (i tijekom cijele godine), poljoprivrednici još uvijek spaljuju maslinove grane u peći i peče focaccia vrućinom ovog bogatog požara – za pet minuta stan. To ostavlja dovoljno vremena da uživa u čaši primitivnog i vrućeg kruga focaccia prije nego što se vratite na svoje žetvene dužnosti.

(Slika: Stephanie Russo)

(Slika: Stephanie Russo)

(Slika: Stephanie Russo)

Gdje ostati ako niste na proračunu

Jedna od prednosti što je izvan mreže jest da Puglia ima još neke vrlo razumne smještajne kapacitete. Moguće je provesti manje od 100 dolara po noćenju za smještaj s četiri zvjezdice; provesti malo više i dobiti ćete dvokrevetnu sobu u Masseria Il Frontoio, masliniku s bijelim zidovima, spavaćim sobama opremljenim s krevetima od lijevanog željeza i antikvitetima, te talijanskom mamom koja će se pobrinuti da se vratite kući nekoliko kilograma teže , Želite li nešto manje rustikalno? Pokušajte Relais La Sommita u Ostunima; hotel je 15 soba i apartmana još uvijek autentičan, ali moderniji u dekoru.

To je rekao, ako ste obličje za razmetanje na doista poseban hotel, ne gledati dalje od Borgo Egnazia. Izgrađen prije sedam godina, ručno izrezane kamene zidove od tufa okružene su starim maslinama i neusporedivim pogledom na Jadran. Teško je opisati osjećaj da se upustite u šetnju kroz grandiozni ulaz i na puglijsko blaženstvo, ali to je doživljaj života, a ja ću pjevati hvale za sljedećih 30 nekih godina.

Sa šest restorana u rasponu od vrhunskog do casuala, ne morate gledati preko zidova Borgo Egnazia bez obzira želite li tradicionalnu zdjelicu orecchiette koja se poslužuje s rabeom i stranom focaccia ili vrhunskim gastronomskim iskustvom. No, zahvaljujući hotelu “Lokalni savjetnici”, također možete vidjeti i okusiti regiju na način da većina posjetitelja ne. Napisat će cjelodnevni program s najistinitijim iskustvima za vas, a zatim staviti poziv u restoran dobrog prijatelja i pustiti ih da znaju da imaju goste koji traže kuhano kuhano jelo.

Jeste li bili u Pugliji? Dijelite omiljene nalaze hrane u komentarima!